Produsul a fost adaugat in cos

  Invazia spionilor

  39.99 Lei

  Produs momentan indisponibil

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 199 lei

  ISBN: 978-606-776-038-5 Autor: Adrian Eugen Cristea, Marius Marinescu, Mihai Mitran Editura: Rao Pagini: 444 Format: 130 x 200 mm

  Descriere

  Intre anii 1944-1958, datorita conditiilor existente impuse prin forta de ocupatie sovietica, nimic nu se putea incepe si realiza fara aprobari date de reprezentantii Moscovei. Activistii principali prin care se realizau toate programele puterii sovietice in Romania erau numiti dupa primirea unei indicatii. Acest aspect este si mai mult intarit de faptul ca in varful puterii politice au fost impusi agenti ai retelei de informatii sovietice, recrutati din randul celor care, cu mai multi ani inainte de 1944, fugisera din Romania in URSS. Toti acesti agenti au fost transformati in oameni politici conducatori la varful PCR.
  Fragment din volum:

  “Conducatorii URSS sesizeaza inca de la inceput interesele urmarite de Germania prin provocarea razboiului civil si intervine cu formatiuni numite Brigazi Rosii de voluntari. Daca n-ar fi facut-o, putea sa piarda definitiv o parte din influentele politice asupra multor partide comuniste din Europa. Dar participarea URSS, intr-o discretie pe care si-o dorea sa fie cat mai mare, putea fi realizata prin existenta de voluntari comunisti sau simppatizanti.
  La scurt timp, in zona republicana din Spania se afla 35000 de luptatori. Dintre acestia 500 declarau ca erau romani. Cifrele, care evidentiaza situatia din 1937, sunt aproximative ca in orice propaganda, poate chiar umflate. Atrage atentia si faptul ca foarte multi dintre participantii din Brigazile Rosii care declarasera ca proveneau din Romania aveau, dupa cum se va constata ulterior, diferite etnii.
  Zecilor de mii de luptatori in cele doua tabere, republicani si nationalisti, li se vor spune voluntari in Spania. Aceasta denumire n-a fost aleasa la intamplare sau la repezeala. Trebuia sa-I convinga pe orice curios, neincrezator sau nepriceput, ca voluntarii acestia nu apartineau de cineva, ci venisera in Spania din propria lor initiativa si vointa. Deci nu depindeau de vreun stat. Isi manifestau inca din 1936 dorinta lor de a fi considerati independenti si ca vor actiona in viitor astfel incat demersul lor sa fie considerat un principiu de viata. Realitatea a demonstrat ca situatia era cu totul diferita.
  Alta denumire, in afara de cea de voluntar, ar fi creat, poate, dispute diplomatice, care puteau fi urmate si de conflicte militare. Totusi, deoarece se inrolasera voluntari din mai toate statele europene, actiunile lor erau admise in tacere, mai ales ca erau dirijate de Germania si URSS.
  In cea mai mare parte, participantii la razboiul civil din Spania erau oameni saraci care nu-si puteau procura arme si tunuri, munitia consumata zilnic in cantitati mari, haine si chiar bani. Insa acestea veneau permanent.”

   

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos