Produsul a fost adaugat in cos
  Pretul demnitatii

  40.00 Lei

  Produs momentan indisponibil
  Transport gratuit

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  ISBN: 978-606-8516-42-4 Autor: Laura Ganea Editura: Rao Pagini: 592 Format: 120 x 200 mm

  Descriere

  „Cei care vor avea curiozitatea si tenacitatea de a citi aceasta carte vor sti mai devreme ceea ce altii vor afla mai tarziu.“ - Emil Constantinescu
  Laura Ganea despre Emil Constantinescu: "La insistentele mele mi-a mai spus, inca o data, ca modelul sau de comportament in viata a fost acela al fostilor detinuti politici pe care i-a cunoscut si care nu au cedat nici atunci cand li s-au propus chiar compromisuri minore [...] In ceea ce-l priveste, daca peste 20 de ani cineva va spune adevarul va fi bine pentru ca va incuraja si pe altii sa procedeze la fel in situatiile in care binele tarii este mai presus de binele personal. Daca nu se va afla niciodata, e la fel de bine. Iar pretul demnitatii se plateste toata viata."

  Fragment din volum:

   
  “Vin americanii! I-am asteptat 50 de ani si pe 11 iulie 1997 au venit, in sfarsit. Scena vazuta de nenumarate ori la stiri, cu usile avionului deschizandu-se in fata unui presedinte american zambitor, cu mana ridicata in semn de salut, se intampla acum, pe pamant romanesc. Air Force One a aterizat pe Aeroportul Otopeni la ora 11 si opt minute. Dupa Bill Clinton, din avion coboara secretarul de stat Madeleine Albright si primul ei adjunct, fostul editorialist la Time, specialist recunoscut in istoria spatiului ex-sovietic, Strobe Talbott. Figurile celor veniti sa-i intampine ne sunt familiare. In prim-plan, prim-ministrul Victor Ciorbea si ministrul de Externe Adrian Severin. Presedintele roman si consilierii sai asteapta delegatia americana la Palatul Cotroceni, unde este organizata primirea oficiala, cu toate onorurile cuvenite.
  Incepand de astazi, 11 iulie 1997, Bill Clinton si Emill Constantinescu vor ajunge la o relatie politica cu valente speciale si la o colaborare mult mai stransa. S-au intalnit prima data la „National Breakfeast Prayer" in 1994, s-au revazut la sfarsitul lunii mai, la Haga, la ceremoniile dedicate aniversarii a 50 de ani de la lansarea Planului Marshall, au avut o intrevedere confidentiala la Madrid, la care a mai participat doar Madeleine Albright.
  Dupa intonarea imnurilor de stat, cele doua delegatii oficiale se intalnesc in Salonul Ambasadorilor. Bill Clinton este placut surprins de tineretea consilierilor si raporturile calde dintre presedintele roman si echipa lui. In timp ce Zoe Petre o intretine pe Madeleine Albright povestindu-i despre amintirile pe care scriitorul Tudor Vianu le are despre ea, din vremea in care, copii de ambasadori amandoi, se jucau impreuna la Belgrad, cei doi presedinti au o discutie mai lunga cu directorul SRI, Costin Georgescu. Se retrag apoi in biroul presedintelui Romaniei si de la intrevederea lor ne-a ramas un martor tacut: fotografia care ni-l arata pe Emil Constantinescu explicandu-i lui Bill Clinton, cu un glob in fata, cum e cu pozitia geostrategica a Romaniei, la gurile Dunarii si deschiderea la Marea Neagra."
   

   

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos