Produsul a fost adaugat in cos

  Spuse cu naduf

  44.99 Lei

  Produs momentan indisponibil

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 199 lei

  ISBN: 978-606-776-164-1 Autor: Stan Petrescu Editura: Rao Pagini: 364 Format: 130 x 200 mm

  Descriere

  Spune cu naduf prezinta o serie de articole publicate de autor in ziarul "Ziua Veche", cu subiecte abordand in special sfera politici din Romania, dar si unele teme reflectand situatia externa. Scrisa cu verva nedisimulata, critic, fara ocolisuri, articolele se pot incadra cu usurinta intr-un manifest politic in genul "J'acusse" pe plaiuri mioritice.
  "Nu exista antidot democratic pentru acesti pradatori politici, ci doar armele dansului in flacari ale bunilor nostri strabuni de pe vremea cand se razbunau pe cei ce aveau cultura hotiei si a oprimarii. Canaliile politice au devenit asa de "populare" printre noi, romanii, incat sunt greu de dislocat, deoarece sunt cultivate si setate "genetic" sa creada ca totul li se cuvine de la sine si ca poporul acesta nu stie a se revolta. Si asa este. Deocamdata." (Stan Petrescu)
  Fragment din volum:

  “In domeniul informatiilor militare, baza activitatii de intelligence este formata din ofiterii de informatii si contrainformatii, atasatii militari, precum si de ajutoarele acestora, furnizorii de informatii sau agentii de informatii.
  Activitatea ofiterilor acoperiti, a atasatilor militari si a furnizorilor lor de informatii, care laolalta constituie ceea ce denumim dispozitivul operativ (ofensiv sau defensiv), se inteteste, devine extrem de dinamica intr-o perioada in care situatia internationala se acutizeaza, cand geopolitica lumii sufera modificari ca urmare a actiunii unor centre de putere politico-militare cu vocatie globalista si care pot provoca declansarea unei agresiuni cand socotesc acestea ca ar fi in interesul puterii lor excesive.
  Vrem sau nu vrem, serviciile de informatii civile si militare mai ales trebuie sa se constituie in ochii si urechile democratiei, in prima linie de aparare si siguranta a tarii, si ai aliatilor nostri din NATO si UE.
  Sursele de informatii umane (HUMINT — Human Intelligence) raman in continuare cele mai sigure si calificate furnizoare de informatii. Acestea, in raport cu modul de organizare si dispunere, alcatuiesc reteaua de protectie informativa sau, mai pe scurt, agentura. Aceasta reprezinta un mijloc secret, conspirat si calificat de culegere de date si informatii.
  In functie de necesarul de informatii se calculeaza reteaua informativa, in masura sa furnizeze date si informatii pe toate cele trei niveluri operative: tactic, operativ si strategic. Suma acestor informatii va fi verificata, corectata, analizata in ordinea prioritatii, apoi sintetizata si difuzata decidentilor politico-militari.
  Marimea efectivelor din cadrul retelei informative de protectie va fi proiectata in raport cu misiunile incredintate, cu interesele politico-militare ale autoritatii in subordinea careia activeaza serviciul de informatii, cu trebuinta de informatii, cu marimea amenintarii statului potential agresor etc.
  In linii mari, toate retelele de informatii se constituie in mod asemanator. Deci si in structurile informative romanesti marimea lor va fi data de puterea economica a statului, dar mai ales de politica sa militara, de amenintarile interne si externe cu care se confrunta Romania la un moment dat."

   

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos