Produsul a fost adaugat in cos
  PROCESUL DE LA NURNBERG, VOL. 1

  25.00 Lei

  Transport gratuit

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  ISBN: 9789737362995 Gen: Istorie Limba: Romana Perioada istorica: Al Doilea Razboi Mondial Autor: J. HEYDECKER, J. LEEB Editura: Orizonturi Coperta: brosata Greutate: 0,300 Data aparitie: 2015 Pagini: 351 Format: 13 x 20 cm

  Descriere

  La 20 noiembrie 1945 a inceput La Nürnberg procesul intentat de puterile Aliate impotriva a 24 dintre principalii conducatori nazisti ai celui de-al III-lea Reich. Dezbaterile au durat 218 zile, incheindu-se la 1 octombrie 1946, cand a avut loc audierea finala.

  Pentru a realiza aceasta carte autorii JOE HEYDECKER si JOHANNES LEEB au parcurs mii de kilometri in cautarea unor martori, acuzatori si avocati, dar principala sursa de documentare a constituit-o interogatoriile si declaratiile acuzatilor, confruntati cu faptele lor.

  Necesitatea aparitiei acestei lucrari a fost dictata de doua deziderate:

  • relevarea ororilor celui de-al II-lea Razboi Mondial: 72 milioane de morti dintre care 47 de milioane din randul populatiei civile, incluzand 20 milioane de morti produse de foamete si boli cauzate de razboi, iar costurile de 1 bilion de dolari au facut ca acesta sa fie mai scump decat toate razboaiele din istorie la un loc.
  • obligatia de a dezvalui generatiilor nascute dupa razboi adevarul despre aceasta catastrofala inclestare la nivel planetar.

  Cartea incepe cu un capitol extrem de interesant dedicat capturarii criminalilor de razboi ce au umplut boxa acuzatilor in cadrul celui mai mare proces din istoria omenirii.

  De asemenea, este prezentata o trecere in revista a nazismului in Germania, de la cucerirea puterii de catre Hitler, pana la atacarea Rusiei.

  In acest volum apar si cele 3 capitole cenzurate in prima editie romaneasca din 1983: „Toastul lui Stalin. Winston Churchill protesteaza“; „Stalin si canibalii“ si „Nomina odiosa“.

  O carte cutremuratoare despre fapte pe care umanitatea nu le-a mai cunoscut de-a lungul existentei sale.

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos