Produsul a fost adaugat in cos
  Ce este nebunia?

  - 20% Reducere

  39.20 Lei

  49.00 Lei

  Produs momentan indisponibil
  Transport gratuit

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  ISBN: 9786067196498 Autor: Daeian Leader Editura: Trei Pagini: 510 Format: 130 x 200 mm

  Descriere

  Nebunia fascineaza si ingrozeste in aceeasi masura, oferindu-ne imaginea unui celuilalt complet diferit de noi. Dar ce marcheaza diferenta dintre omul sanatos si omul nebun? Poate deveni vreodata un om sanatos, nebun?

  Cautand sa patrundadincolo de suprafata, dincolo de aparentele bizarerii de comportamentale nebunului,Darian Leader ofera simptomelor o noua semnificatie, capabila sa zguduie din temelii paradigmacontemporanaasupra bolii psihice.

  Teoria sa, prezentata intr-un limbaj accesibil cititorului profan, este exemplificata prin reinterpretarea unor celebre cazuri clinice sau judiciare, precum Omul cu lupi. Ce este nebunia? se adreseaza deopotriva specialistilor si publicului larg, reusind sa dea raspunsuri dar si sa lanseze intrebari. Darian Leader este profesor la Universitatea Roehampton,psihanalist,cu practica privata in Londrasi autorul a mai multor carti de succes.

  Ce ne facem cu insul care-si vede linistit de viata si de familie, ani de-a randul, pana intr-o buna zi cand se duce la slujba, isi face impecabil datoria, dupa care iese intr-un loc public, scoate o arma si impusca un personaj cunoscut de toata lumea? Incomportamentul lui nu se poate observa nimic anormal, pana in clipa tragediei. Se prea poate sa fi fost chiar un cetatean-model, responsabil, respectabil si cu un comportament linistit. Dar, in clipele dinaintea actului sau criminal, chiar se poate spune ca n-ar fi fost nebun?

  ... nebunia nu va fi niciodata reductibila la simptome exterioare, care atrag atentia. Gandirea nu este vazuta aici ca tulburata, ci urmand un gen de rigoare care, de fapt si de drept, s-ar putea sa nu fie de gasit laindividul sanatos. Diagnosticul nu se poate pune pe baza unei clasificari a comportamentului exterior, ci numai ascultand ce are de spus persoana in cauza despre ce s-a intamplat in viata ei, luand in serios pozitia pe care o adopta in propriul discurs, logica pe care si-a construit-o singura. – Darian Leader

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos