Produsul a fost adaugat in cos
  Hotul interior. Psihologia furtului si a pierderii

  Pret special

  39.00 Lei

  Produs momentan indisponibil

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 99 lei

  ISBN: 978-606-719-393-0 Autor: Robert Tyminski Editura: Trei Data aparitie: Mai 2016 Pagini: 352 Format: 130 x 200

  Descriere

  Ce ne indeamna sa ravnim la acele lucruri care nu ne apartin, devenind invidiosi, sau chiar sa ni le insusim uneori, nesocotind, astfel, unul dintre principiile morale esentiale? Avem oare de-a face cu un atribut uman primar, mai mult sau mai putin imblanzit de-a lungul veacurilor?

  In mituri si basme, furtul si pierderea sunt prezente ca mecanisme declansatoare ale unor serii de evenimente fatidice sau, din contra, ca germeni ai unei noi stabilitati, superioara celei anterioare. Trecand dincolo de simpla naratiune a acestora, cartea de fata ne dezvaluie, printr-o fina analiza psihologica, aspectele, motivatiile, ratiunile interioare ale hotiei, acelea care scapa adesea privirii moralizatoare, precum si intelesurile ascunse ale pandantului sau, pierderea.

  "Hotul interior" este o lectura utila si in acelasi timp placuta pentru psihologi, psihoterapeuti, asistenti sociali, avocati si, totodata, pentru toti aceia care doresc sa inteleaga ratiunile ascunse ale comportamentelor respinse, in general, de societate.

  Robert Tyminski este membru al Institutului C.G. Jung din San Francisco si analist jungian, specializat in lucrul cu adulti, adolescenti si copii. De asemenea, este profesor la University of California.

  Un mit esential despre hotie este povestea Lanii de Aur. Aceasta legenda are cel putin 3000 de ani si reprezinta o prima ilustrare a furtului unui lucru de pret. [...] Studiind acest mit, vom vedea ca Iason, eroul compromis, se comporta, in parte, ca un adolescent care inca nu s-a maturizat ca barbat, ca un tanar ce considera ca i se cuvinte totul si care nu-si poate recunoaste limitarile. Viitoarea sa sotie, Medeea, isi ucide mai tarziu copiii facuti cu Iason, pentru a evita rusinea pierderii statutului ei si pentru a-si afirma propria idee de justitie in fata nedreptatii lui Iason, pe care ea o resimte ca pe o privatiune. Insa lunga lor poveste mai contine si o alta intrebare: cand hotia opreste brutal procesul de individuare? – Robert Tyminski

  Stateam in cabinetul meu de la scoala, cand a intrat o profesoara si mi-a spus: „A facut-o din nou.“ Am intrebat cine a facut-o din nou, iar ea mi-a replicat: „Kyle. A furat ceva din poseta mea,dar una dintre celelalte profesoare l-a prins dupa aceea, cand incerca sa ascunda ce a luat in ghiozdan.“ Am intrebat ce furase si mi-a raspuns: „Rujul. La fel ca data trecuta.“ A continuat: „E un hot de farduri. Din toate lucrurile de furat, el e obsedat de farduri. Macar stim, in sfarsit, cine tot lua rujurile.“ La vremea aceea, Kyle avea doar 5 ani. – Robert Tyminski

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos