Produsul a fost adaugat in cos
  Cartea Intelepciunii lui Solomon

  - 12% Reducere

  25.52 Lei

  29.00 Lei

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 149 lei

  ISBN: 978-973-111-681-5 Gen: Religie Limba: Romana Subgen: Crestinism Autor: *** Editura: Herald Coperta: brosata Data aparitie: 2020 Pagini: 176 Colectia: Manuscris Format: 13 x 20 cm

  Descriere

  Cartea Intelepciunii lui Solomon a fost scrisa in sec. I i.Hr., in limba greaca, si s‑a bucurat mult timp de reputatia de a fi cea mai interesanta carte din corpusul apocrif, ocupand un loc special printre cele sapte carti sapientiale din Septuaginta.

  Opera se imparte in trei sectiuni: prima sectiune a fost numita pe buna dreptate „cartea eshatologiei”; aceasta infatiseaza printr‑un viu contrast diversele destine care ii asteapta pe cei drepti si pe nelegiuitii care ii prigonesc. A doua sectiune este compusa dintr‑un panegiric al Intelepciunii, care da si numele cartii. Atractiile oferite de Intelepciune ca Fiinta cereasca isi gasesc expresia intr‑un limbaj ales si elocvent.

  In cea de-a treia sectiune intalnim o retrospectiva istorica a Israelului in Egipt si in pustie, intrerupta de o disertatie despre originea idolatriei si despre relele aduse de aceasta.

  *
  „Iubiti dreptatea, voi care sunteti judecatori ai pamantului,
  Cugetati la Domnul cu o minte buna,
  Si in sinceritatea inimii cautati-l voi.”

  *
  „Ascultati asadar, voi, regilor, si intelegeti;
  Luati invatatura, voi, judecatori ai marginilor pamantului;
  Bagati in urechi, voi, care stapaniti peste multimi
  Si care va faliti cu multimea popoarelor voastre.
  Caci stapanirea voastra v‑a fost data de la Domnul
  Si puterea voastra de la Cel Preainalt,
  Care va cerceta faptele voastre
  Si care va incerca gandurile voastre.” - Cartea intelepciunii lui Solomon

  Cartea Intelepciunii s-a bucurat mult timp de reputatia de a fi cea mai atractiva si mai interesanta carte din corpusul apocrif. Atat gandirea, cat si expresia se situeaza la un nivel inalt; cugetarea este a unui scriitor patruns de un puternic spirit religios, unul care a simtit apasarea si tulburarea vietii si a suferintei si care totusi a rezistat ispitei de a abandona - asa cum au facut multi dintre coreligionarii sai - credinta sa ancestrala intr-un Dumnezeu al dreptatii. Limbajul este viguros si constructia simpla; impresia ca autorul era foarte familiar cu literatura si filosofia Greciei este cu atat mai influenta cu cat cartea este studiata mai mult, si acesta nu e lipsit de curajul de a revizui unele dintre credintele traditionale ale religiei sale. Teologia Cartii Intelepciunii este alexandrina, o combinatie intre religia ebraica si filozofia greaca.

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos