Produsul a fost adaugat in cos
  Cartea tainelor lui Enoh

  49.00 Lei

  44.10 Lei

  Economisesti 4.90 Lei

  Transport gratuit

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  ISBN: 5948417180463 Gen: Religie Limba: Romana Subgen: Iudaism Autor: *** Editura: Herald Coperta: Brosata Data aparitie: 2020 Pagini: 200 Colectia: Manuscris Format: 13 x 20 cm

  Descriere

  Cartea tainelor lui Enoh, numita uneori Enoh slavon sau 2 Enoh, a fost pastrata intr‑un text slavon atestat de manuscrise tardive datand din secolele XV‑XVII. Versiunea slavona se bazeaza pe un original grecesc, astazi pierdut. Elementele ebraice care apar ici si colo lasa loc – cel putin pentru anumite parti ale scrierii – ipotezei utilizarii unor documente care urca pana la un text ebraic.
   
  Manuscrisele care tin de 2 Enoh se impart, in general, in doua variante, una lunga si una scurta, care, practic, se completeaza reciproc. In dorinta de a oferi cititorului o imagine completa asupra cele doua versiuni, ele sunt oferite intr-o prezentare sinoptica. Textul nostru, cu un caracter apocaliptic, a fost cunoscut timp de 1200 de ani in Rusia, doar in limba slavona, desi exista evidente ca aceasta versiune este de fapt la randul ei o traducere. A inceput sa fie tradus in limbi de mare circulatie abia in secolul al XIX-lea. Continutul lucrarii este o expansiune a pasajului din Cartea Genezei, cap. V si poarta cititorul din vremurile lui Enoh in cele ale lui Noe, supravietuitorul legendar al Potopului.
   
  Lucrarea are patru parti: prima parte contine ascensiunea lui Enoh prin cele zece ceruri, purtat de doi ingeri, a doua parte se refera la dialogul lui Enoh, asistat de arhanghelul Gabriel, cu Dumnezeu, din care Enoh afla o suma de secrete ale Universului. In cea de-a treia parte Enoh ofera anumite instructiuni pentru fiii sai si ascensioneaza la cer. In fine, cea de-a patra parte descrie succesiunea sacerdotala a lui Enoh, care ii include pe Matusalem si pe Melchisedec.
   
  Lectura Cartii tainelor lui Enoh, ofera o noua si unica perspectiva despre parcursul spiritual al lui Enoh si despre abordarea relatiei cu Dumnezeu si cu lumea angelica, care completeaza fericit cunoasterea istoriei si traditiei biblice.

  Titluri de la acelasi autor

  45.00 Lei

  44.10 Lei

  44.10 Lei

  42.30 Lei

  44.10 Lei

  24.30 Lei

  89.78 Lei

  35.10 Lei

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos