Produsul a fost adaugat in cos
  Shiva

  - 10% Reducere

  36.00 Lei

  40.00 Lei

  Transport gratuit

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Gen: Religie ISBN: 9786068758107 Limba: Romana Subgen: Hinduism Autor: Mataji Devi Vanamali Editura: Atman Coperta: brosata Data aparitie: 2016 Pagini: 420 Format: 13 x 20 cm

  Descriere

  In ametitoarea galaxie de zei a panteonului hindus, Shiva iese in evidenta ca fiind cel mai vechi si cel mai iubit. In zorii creatiei cosmosului, cu mult inainte de crearea omului, el a aparut sub forma arcasului divin, ce avea arcul indreptat spre Absolutul cel nerevelat. Lumea este terenul lui de vanatoare. Universul rasuna de prezenta sa. El este atat sunetul, cat si ecoul. El este atat vibratia intangibila, cat si substanta infinitezimala. El este atat ruginiul frunzelor uscate, cat si verdele lucios al ierbii incoltite. El este atat barcagiul care ne poarta pe fluviul vietii catre moarte, cat si cel care ne elibereaza de ciclul renasterilor si ne confera nemurirea. El apuca, sustine, da drumul si elibereaza. El este atat boala, cat si distrugatorul bolii. El este hrana, cel care ne hraneste, cat si procesul hranirii.

  Maiestuozitatea si puterea sa divina sunt reprezentate prin descrieri simbolice  si totodata extrem de realistice, prezentand atat o imagine impresionanta, indepartata, distanta si rece in fortareata sa retrasa din muntii Himalaya, cat si una apropiata, binevoitoare si iubitoare, un simbol viu si vibrant al Absolutului.

  Fragment:

  "Odata, inteleptii s-au adunat in Prayaga, locul sacru de intalnire al celor trei mari rauri, Gangele, Yamuna si Sarasvati, si au organizat un mare foc sacrificial, yajna. Maretul Shiva a venit si el, insotit fiind de sotia sa, Sati. Şi toti cei adunati acolo s-au ridicat in picioare la vederea lui, inchinandu-se in fata sa, plini de veneratie. L-au asezat cu multe onoruri si l-au slavit plini de devotiune. La scurta vreme dupa aceea, Daksha a intrat in incapere si cu totii s-au ridicat in picioare, in semn de respect. Cu toate acestea, Shiva a ramas asezat. Insa Daksha, care intre timp devenise arogant datorita statutului sau in lume, s-a aprins la acest semn de lipsa de respect aratata de chiar ginerele sau.
  Cuprins de manie, el a spus: „Cum se face ca atunci cand o intreaga lume imi arata respect, doar acest om, care este ginerele meu, refuza plin de aroganta sa imi acorde respectul cuvenit? Cum poate fi atat de lipsit de rafinament si respect? Dar, de fapt, ce te-ai putea astepta de la unul care are asemenea tovarasi hidosi? Care traieste pe terenurile de incinerare si are serpi drept ghirlande... O fi el sotul fiicei mele, dar pentru aceasta lipsa de respect, va plati si imi va auzi blestemul.”
  Apoi, intorcandu-se spre cei prezenti, a spus cu voce tare: „Ascultati-ma, voi ce de fata. Începand cu aceasta zi, fie ca acest Shiva, care este lipsit de noblete si nu are nicio linie stramoseasca de care sa apartina, care viziteaza cimitirele si locurile de ingropaciune, sa fie inlaturat de la orice forma de sacrificiu. De acum inainte, niciunul dintre voi nu va mai trebui sa ii ofere nicio parte, cat de mica, din sacrificiile rituale pe care le veti realiza!" Brighu a fost unul dintre Inteleptii care ai consimtit de indata la aceste cuvinte nebunesti ale lui Daksha. Shiva nu rostit niciun cuvant, insa preaiubitul sau tovaras Nandi, care putea sa ia si forma vehiculului sau, taurul, s-a ridicat si a l-a atacat pe Daksha.
  „O, Daksha, tu cel lipsit de minte", a spus el, „cum de indraznesti sa iti arunci vorbele grele asupra Maretului Shiva, a carui simpla prezenta sfinteste toate lumile? Caci el este Mahadeva, Marele Domn care creeaza, sustine si distruge universul. O singura privire a lui este de ajuns sa va faca scrum atat pe tine, cat si pe toti cei care te insotesc. Iar faptul ca nu face aceasta, arata imensa lui compasiune si intelegere. Insa ai grija! Caci cat de curand, mandria ta se va preface in scrum!” "

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos