Produsul a fost adaugat in cos
  Bafta, Devla si Haramul. Studii despre cultura si religia romilor

  COD: EXTRA10

  Pret special

  44.96 Lei

  Economisesti 4.99 Lei

  49.95 Lei

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 149 lei

  ISBN: 978-973-46-5578-6 Gen: Stiinte sociale Limba: Romana Subgen: Antropologie Autor: Mirel Banica Editura: Polirom Coperta: Brosata Data aparitie: 2019 Pagini: 472 Colectia: PLURAL Format: Fizic

  Descriere

  Premiul revistei „Observator cultural” la categoria Eseu/Publicistica/Memorialistica, editia 2020

  Cercetare sustinuta de Fondation Jan Michalski pour l’écriture et la littérature (Elveţia), www.fondation-janmichalski.com.

  Exista o literatura foarte bogata, ca numar de titluri si volume, cu si despre romi, despre prezenta lor in cele mai variate domenii ale activitatii umane, dar foarte putine (sau deloc, in Romania...) scrieri dedicate religiei si culturii religioase ale acestora. Practicile si credintele religioase ale romilor se diferentiaza de cele ale populatiei majoritare in care se gasesc: personalizate, fervente, mai putin dogmatice, incarcate cu revendicari si markeri identitari, chiar si atunci cand vine vorba de adeziuni masive la noile miscari evanghelice, in special cultul penticostal. Acest volum, rodul unei cercetari teoretice si de teren de aproape trei ani, isi propune sa raspunda unei nevoi de cunoastere, atat din partea cercetatorilor, cat si a publicului larg pasionat de lumea romilor. Desi este vorba de o culegere de studii din domenii distincte (etnografie, imagologie, antropologie), rezultatul final arunca o noua lumina asupra permanentei si schimbarilor din domeniul religiei si culturii religioase ale acestei etnii pe cat de fascinante, pe atat de putin cunoscute.

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos