Produsul a fost adaugat in cos
  Calatoria civilizatiei umane

  59.90 Lei

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 199 lei

  Limba: Romana ISBN: 978-606-33-8786-9 Autor: Oded Galor Editura: Litera Coperta: brosata cu clapete Data aparitie: 2022 Pagini: 240 Colectia: Kronika Format: Fizic

  Descriere

  O MAREATA TEORIE UNIFICATOARE PRIVIND PROSPERITATEA SI INEGALITATEA UMANE DE LA UNUL DINTRE CEI MAI REMARCABILI GANDITORI AI LUMII.

  Intr-o calatorie captivanta din zorii existentei umane in prezent, celebrul economist si ganditor Oded Galor ofera o solutie intriganta la doua dintre cele mai mari mistere ale umanitatii.

  De ce suntem singura specie care a scapat – abia recent – de capcana subzistentei, fapt ce ne permite sa ne bucuram de standarde de viata cu mult superioare altor specii? De ce progresul este atat de inegal pe planeta, creand diferente mari intre natiunile de astazi? Cu un scop amplu si bogat in conexiuni fascinante, textul captivant al lui Galor explica modul in care tehnologia, dimensiunea populatiei si adaptarea au condus la o schimbare in povestea omului acum abia 200 de ani. Insa, prin urmarirea acestei calatorii in timp si prin indepartarea straturilor de influenta – colonialism, institutii politice, structuri sociale, cultura –, Galor ajunge si la explicarea cauzei ultime a inegalitatii: acele populatii ancestrale care s-au bucurat de caracteristici geografice fertile si de o mare diversitate au pornit pe drumul catre prosperitate, in timp ce acelea carora le-au lipsit aceste lucruri au pornit cu un handicap care continua sa le dezavantajeze.

  In contextul actual al crizei ecologice mondiale, Calatoria civilizatiei umane ne arata ca egalitatea de gen, investitia in educatie si echilibrul dintre diversitate si coeziune sociala sunt esentiale nu numai pentru prosperitatea speciei noastre, ci si pentru supravietuirea ei.

  „Idei marete care merita atentie.“ Kirkus

  „Una dintre cele mai controvesate carti ale anului.“ The Irish Independent

  „Intr-un text lucid si accesibil, Galor urmeaza cu ingeniozitate influente obscure de-a lungul secolelor... Aceasta istorie captivanta dezvaluie acele cauze subtile care au efecte uluitoare.“ Publishers Weekly

  „Stiinta la superlativ. Abordeaza unele dintre cele mai vaste intrebari ale stiintelor sociale, combinand cele mai recente teorii ale economiei cu o cercetare bogata... Eruditia si creativitatea lui Galor sunt remarcabile, iar ideile cuprinse in aceasta carte vor avea un efect de durata asupra economiei.“ Steven N. Durlauf, editor la Journal of Economic Literature

  ODED GALOR este fondatorul Unified Growth Theory. A contribuit la intelegerea procesului de dezvoltare a intregii istorii umane si a rolului unor factori adanc inradacinati in trecerea de la stagnare la crestere si in aparitia marii inegalitati pe glob. In plus, este un pionier in cercetarea impactului pe care adaptarea, diversitatea populatiei si inegalitatea l-au avut asupra procesului de dezvoltare. Studiile sale au dat nastere unei literaturi care studiaza efectul inegalitatii asupra dezvoltarii si al diversitatii umane asupra cresterii economice comparative, precum si interactiunea dintre adaptarea umana si dezvoltarea economica si trecerea de la stagnare la crestere. Oded Galor este profesor de economie Herbert H. Goldberger la Universitatea Brown. A primit titlul de Doctor honoris causa de la Universitatea Catolica din Louvain-la-Neuve si de la Universitatea de Economie si Afaceri din Pozna. Este membru strain in Academia Europaea si membru in Societatea de Econometrie. A condus in colaborare grupul de cercetare NBER in analizarea distribuirii venitului si macroeconomiei si este cercetator la CERP, GLO si IZA, cercetator asociat la NBER si CESifo, bursier Sackler la Universitatea Tel-Aviv si bursier in Departamentul de economie al Universitatii Ebraice din Ierusalim. In plus, este redactor-sef la Journal of Economic Growth, editor la Journal of Population Economics si coeditor la Macroeconomic Dynamics.

  Alte carti aparute la Editura Litera:

  Inconjurat de psihopati

  Minciuna lui Michelangelo. Catedrala in flacari

   

  Noutati

  59.00 Lei

  59.00 Lei

  50.00 Lei

  43.00 Lei

  55.00 Lei

  53.00 Lei

  55.00 Lei

  89.00 Lei

  79.00 Lei

  89.00 Lei

  77.00 Lei

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos