Produsul a fost adaugat in cos
  Kriya Yoga. Secrete revelate. Manual teoretic si tehnic

  43.00 Lei

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 149 lei

  ISBN: 978-973-111-756-0 Gen: Spiritualitate Limba: Romana Autor: J. C. Stevens Editura: Herald Coperta: Brosata Data aparitie: 2019 Pagini: 448 Colectia: YOGA Format: Fizic

  Descriere

  Kriya Yoga este o ramura a practicilor spirituale grupate sub foarte generala denumire de „yoga”, prin care fiinta umana ajunge sa-si reveleze adevarata sa natura launtrica, divina.

  In limba sanscrita Kriya Yoga desemneaza actiunile (kriya) care conduc adeptul la realizarea starii de yoga: postura, suflul respirator (element esential!), vizualizarea, constientizarea, folosirea mantrelor etc.

  In traditia spirituala a Indiei Kriya Yoga are un loc privilegiat, provenienta ei pierzandu-se in negura timpului, iar temeiurile ei scripturale regasindu-se in marile carti ale spiritualitatii indiene – Gita, Upanisadele etc.

  Cartea de fata este o lucrare de pionierat, chiar una indrazneata, dat fiind secretul care invaluia pana foarte de curand aspectele practice ale Kriya Yoga-ei, un manual practic extrem de detaliat si de metodic, bazat pe experienta subiectiva a autorului, in care regasim toata gama de tehnici ale sistemului, de la tehnicile introductive pana la metode greu de practicat fara o pregatire si o experienta prealabila considerabila.

  Autorul ei, J.C. Stevens, este un cautator sincer, avand o formare stiintifica (fizician), care, dezamagit de formalismul si rigiditatea organizatiilor prin care a trecut, a decis sa caute adevarul despre Kriya Yoga de unul singur, bazandu-se pe scrierile fondatorului uman al sistemului – Lahiri Mahasaya si pe indelungata sa experienta practica.

  Sfaturile lui Lahiri Mahasaya pentru practicantii kriya yoga:

  1. Nu deveni un apostat; ramai la religia ta actuala.
  2. Nu cauta renuntarea, daca nu cumva esti deja un ascet hotarat sa faca aceasta.
  3. Nu iti construi un altar; imaginile distrag atentia.
  4. Gurul nu este un anumit om, ci este insasi Divinitatea.
  5. Inlocuieste practicile nenecesare cu kriya yoga.
  6. Nu crea absolut nicio organizatie pentru raspandirea invataturii kriya yoga.
  7. Practica kriya yoga in mod regulat si corect.

  „Dincolo de cele cinci simturi exista mintea, care este respiratia. Dincolo de minte este buddhi, adica Steaua, punctul dintre sprancene. Dincolo de stea este Brahman, Sinele Suprem, vidul pur si fara forma.” Lahiri Mahasaya

  „Toti avem in interior un Guru – Sinele nostru Suprem – care este Dumnezeu si este una cu tot ceea ce este”

  „Sunt convins din ce in ce mai mult ca eliberarea de secretul care a impiedicat raspandirea sistemului kriya yoga este ceea ce trebuie facut, nu prin filtrele altora, ci prin cuvintele lui Lahiri si practicarea adevaratei kriya. Este, intr-adevar, necesar sa demistificam invataturile si sa le aducem pe taramul stiintei si, prin urmare, sa le facem publice.”

  „In timpul vietii sale, Lahiri a folosit propria casa ca loc in care sa predea familiei sale si altora stiinta kriya yoga. Scrierile sale reprezinta dovezi solide ca a experimentat kriya yoga si a prescris fiecarui individ o tehnica particularizata, usor diferita de cea prescrisa altora.” J.C. Stevens

   

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos