Produsul a fost adaugat in cos
  Luna. O istorie pentru viitor

  Cod: EXTRA15

  64.95 Lei

  58.45 Lei

  Economisesti 6.50 Lei

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 199 lei

  Gen: Stiinta ISBN: 978-973-46-8347-5 Limba: Romana Autor: Oliver Morton Editura: Polirom Coperta: Cartonata Data aparitie: 2021 Pagini: 352 Format: Fizic

  Descriere

  Luna lui Oliver Morton este o capodopera de jurnalism stiintific menita sa ofere o viziune proaspata si pertinenta asupra satelitului natural al Pamantului. Sunt prezentate si comentate informatii, ipoteze si teorii despre Luna din cele mai diverse domenii: geologie, cosmogonie, istorie, astrobiologie, mitologie, literatura SF si arta in general, inginerie si aeronautica spatiala, futurologie s.a. Reunite, capitolele cartii ne arata ca omenirea a avut multe de invatat de la Luna atat in ce priveste alcatuirea universului, cat si explorarea spatiala. Studiind-o, oamenii si-au modificat adesea propriile perceptii despre Pamant. O demonstreaza cercetarile incepute inca de pe vremea celor dintai astronomi ai Antichitatii, continuate in Renastere de Galilei si Leonardo da Vinci si, in contemporaneitate, de noile tehnologii dezvoltate ca urmare a Razboiului Rece, a cursei spatiale si a planurilor de folosire a Lunii ca trambulina pentru viitoarele explorari ale cosmosului. Astfel, cartea lui Oliver Morton reprezinta o sinteza vasta si, totodata, rodul unor ani indelungati de cercetari entuziaste si activitate reportericeasca. Luna este mai mult decat o carte, este o oglinda ce reflecta viata noastra in Antropocen.

  „Stilul scrierilor stiintifice ale lui Morton este cuceritor si limpede. Capitolele despre formarea Lunii si istoria stiintei selenare sunt captivante... Morton are darul de a sintetiza stiinta, tehnologia si cultura.” (Eli Kintisch, The Washington Post)

  „Eleganta… Proza lui este perfecta, emotionanta, cu un surplus de lirism in capitolele dedicate trasaturilor si fenomenelor lunare.” (Alan Hirshfeld, The Wall Street Journal)

  Noutati

  38.25 Lei

  47.90 Lei

  39.90 Lei

  46.32 Lei

  41.65 Lei

  41.65 Lei

  49.99 Lei

  47.63 Lei

  41.65 Lei

  41.65 Lei

  56.05 Lei

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos