Produsul a fost adaugat in cos
  Originile vietii

  24.00 Lei

  Transport gratuit

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  ISBN: 9789735052010 Gen: Stiinta Limba: Romana Subgen: Evolutie Autor: Freeman Dyson Editura: Humanitas Coperta: Brosata Data aparitie: 2016 Pagini: 144 Colectia: 9789735052010 Format: 13 x 20 cm

  Descriere

  Cum a aparut viata pe Pamant? Cine a fost primul sosit in istoria vietii : replicarea sau metabolismul? In aceasta a doua editie extensiv revazuta a cartii sale "Originile vietii" Freeman Dyson analizeaza cele doua teorii majore care incearca sa explice felul cum compusii chimici aparuti in natura s-au putut autoorganiza sub forma organismelor vii.

  Opinia majoritara este ca viata a inceput cu molecule capabile de replicare, precursoare ale genelor actuale. O minoritate crede ca populatii aleatorii de molecule au dezvoltat activitati metabolice inainte ca replicarea exacta sa existe si ca selectia naturala a condus evolutia celulelor spre o complexitate din ce in ce mai mare cu mult inainte de a beneficia de prezenta genelor. Dyson analizeaza ambele teorii referindu-se la descoperiri recente importante din geologie si biologie, care au aruncat o lumina noua asupra problemelor legate de originile vietii, dorind totodata sa stimuleze noi experimente capabile sa decida care din cele doua teorii este cea corecta.

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos