Produsul a fost adaugat in cos
  Traind cu zeii

  59.90 Lei

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 149 lei

  ISBN: 978-606-33-5632-2 Gen: Stiinte umaniste Limba: Romana Autor: Neil MacGregor Editura: Litera Coperta: Brosata Data aparitie: 2020 Pagini: 512 Colectia: Iq230 Format: Fizic

  Descriere

  Traind cu zeii ofera o perspectiva la nivel global pe tot parcursul istoriei, lansand intrebari despre obiecte, locuri si activitati umane, in incercarea de a intelege semnificatia credintelor religioase in contextual vietii publice a unei comunitati sau a unei natiuni, modul in care acestea modeleaza relatia dintre individ si stat si contributia lor la construirea identitatii noastre.

  „Aceasta carte minunata ne poarta prin toate colturile lumii.“ Tom Holland, Observer

  „O carte extraordinara.“ Mary Beard, Guardian

  „Scopul lui MacGregor a fost mereu sa-i faca pe oameni sa isi regandeasca locul in lume si sa redescopere ce inseamna sa fii om.“ Simon Schama, Financial Times

  „Spiritual si istet scrisa, complex construita, dar mereu usor de citit.“ R.J.W. Evans, New York Review of Books

  Traind cu zeii trateaza un aspect central al existentei umane, anume ca nu exista nici o societate ai carei membri sa nu impartaseasca o suma de credinte si de convingeri de baza – o credinta comuna, o ideologie sau o religie – care depasesc viata fiecarui individ si reprezinta o componenta esentiala a unei identitati comunitare. Aceste credinte au nemasurata pu­tere de a defini – si de a dezbina – popoare. Mai mult, reprezinta o forta propulsoare in sistemele politice din multe parti ale lumii de azi. Uneori sunt de natura seculara, exemplul cel mai evident fiind acela al nationalismului, dar, de-a lungul timpului, au fost de cele mai multe ori de natura religioasa, in sensul cel mai larg al termenului.

  Traind cu zeii nu este nici pe departe o istorie a religiilor, nici o pledoarie in favoarea credintei, si cu atat mai putin o aparare a unui anumit sistem de credinta. De intelegerea modului in care traim cu zeii nostri depinde si modul in care alegem sa traim cu semenii nostri.

  Neil MacGregor a fost director al National Gallery de la Londra intre 1987 si 2002, director al British Museum intre 2002 si 2015 si presedinte al Comitetului Director al Forumului Humboldt de la Berlin intre 2015 si 2018. A mai publicat A History of the World in 100 Objects [O istorie a lumii in 100 de obiecte], Shakespeare’s Restless World [Lumea neobosita a lui Shakespeare] si Germany: Memories of a Nation [Germania: Memorii ale unei natiuni], traduse in peste 12 limbi. In 2010 a primit Ordinul pentru Merite Deosebite, cea mai inalta distinctie civila a Marii Britanii. In 2015, a primit Medalia Goethe si Premiul National German. In 2018, emisiunea radiofonica Living with Gods a primit Premiul Sandford Saint Martin pentru Transmisiuni Religioase.

  Noutati

  38.00 Lei

  54.90 Lei

  194.00 Lei

  174.60 Lei

  67.00 Lei

  59.90 Lei

  29.90 Lei

  59.90 Lei

  37.00 Lei

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos