Termeni si conditii

Termeni si conditii de utilizare a magazinului online www.librex.ro

Compania care administreaza site-ul www.librex.ro, denumit in continuare librex.ro, este SC Librex Media International SRL, numita in continuare Librex Media International, avand codul unic de inregistrare RO 27311238 si inregistrata la registrul comertului cu NR. J40/8040/2010.

Preturile sunt actualizate zilnic. Preturile din comenzi sunt valabile 48 ore din momentul confirmarii acestora.

Prezentul contract este supus legii romane. Litigiile nascute din interpretarea si executarea acestui contract se vor solutiona pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente.

Librex Media International isi rezerva dreptul de a refuza colaborarea cu clientii ce manifesta comportament si limbaj neadecvat (agresiv, licentios etc.) sau au in istoricul comenzilor livrari refuzate.

 

Declaratie respectarea drepturilor de autor

Intregul continut al site-ului www.librex.ro, inclusiv Newsletterele, este proprietatea SC Librex Media International SRL si intra sub incidenta legii pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) si a legilor privind proprietatea intelectuala.
Folosirea pentru uz commercial sau contrar intereselor SC Librex Media International SRL orice material continut in site - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, script-uri, programe si alte date - fara acordul scris al companiei este stric interzisa. . Pentru raportat probleme legate de drepturi de proprietate intelectuala va rugam folositi adresa de e-mail office@librex.ro
Folosirea fara acordul SC Librex Media International SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

 

Politica de confidentialitate

Accesul librex.ro de catre dumneavoastra se supune politicii de confidentialitate si implica acceptul dumneavoastra cu privire la aceasta, reprezentand o intelegere intre parti.

Informatiile furnizate catre SC Librex Media International SRL sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse si anume efectuarea comenzilor, conform legilor in vigoare. Librex Media International nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajaza spam-ul, si nu divulga datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora. Orice utilizator are posibilitatea sa stearga din baza de date adresa de e-mail furnizata daca trimite o solicitare la office@librex.ro. Librex Media International isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii.

Librex Media International certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Librex Media International garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. Aceste informatii vor putea fi folosite de catre Nume Companie pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promotii, etc. numai cu acordul prealabil al clientului.

Clientul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Librex Media International.

De asemenea, numele site-urilor precum si insemnele grafice, sunt marci inregistrate in proprietatea Librex Media International si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.

Imaginile publicate pe site au titlul de exemplu, iar produsele livrate pot diferi uneori de imaginile prezentate in orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.). Librex Media International isi rezerva dreptul sa modifice specificatiile tehnice ale produselor fara o notificare prealabila.

Furnizarea datelor personale catre Librex Media International nu implica obligativate din partea utilizatorilor iar acestia pot refuza furnizarea acestor date in orice circumstante si pot solicita in mod gratuit stergerea acestora din baza de date.

 

Garantie legala

Librex Media International SRL acordă o perioadă de Garanție pentru produsele comercializate prin intermediul Magazinului Online, în conformitate cu prevederile legale. Garanția comercială acordată de Librex Media International SRL este de 30 de zile din momentul recepționării produsului. Pentru aplicarea Garanției sunt necesare factura de cumpărare și Certificatul de garanție în original sau copii ale acestora. Orice sesizări cu privire la calitatea produselor pe perioada valabilității Garanției vor fi adresate departamentului de Relatii Clienți.

Returnarea produselor

Cumpărătorul are dreptul de a returna produsul/produsele comandate în termen de 14 zile calendaristice de la recepționarea acestora, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență 34/2014 privind dreptul consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanță. Data recepționării produselor este data preluării acestora de la reprezentantul firmei de curierat. 

În termenul precizat mai sus, Cumpărătorul se poate retrage din contract fără a invoca un motiv, conform Ordonanței de Urgență 34/2014 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanță, numai în scris, şi poate returna produsul numai dacă acesta este în condiții perfecte (inclusiv ambalajul) pentru a putea fi revândut ca produs nou. Cumpărătorul trebuie să informeze departamentul de Relații clienți în legătură cu intenția de a înapoia produsul în scris (via e-mail) și să retuneze produsul la adresa menționată în e-mailul cu procedura de retur care a fost transmis clientului, împreună cu formularul de mai jos.

Costurile de transport pentru returul produsului/produselor vor fi suportate de către Cumpărător.

Librex Media International SRL va returna contravaloarea produsului/produselor repective în contul indicat de Cumpărător în formularul de retur, într-un termen maxim de 14 zile calendaristice de la primirea produsului returnat de Cumpărător.

Returnarea integrală a contravalorii achitate se va face numai în cazul în care produsele sunt în stare perfectă. Deteriorarea produsului cauzată de Cumpărător sau de folosirea necorespunzătoare a produsului va fi suportată de Cumpărător. Dacă produsul a fost utilizat de către Cumpărător şi nu mai poate fi returnat în stare perfectă, Librex Media International SRL nu va returna contravaloarea acestuia.

Stimați consumatori, prezentul formular se trimite înapoi completat doar dacă doriţi să vă retrageţi din contract.

- Către [aici se introduce numele, adresa poştală şi, dacă
este cazul, numărul de telefon, numărul de fax şi adresa de e-mail ale profesionistului]:

- Vă informez/Vă informăm (*) prin prezenta cu privire la
retragerea mea/noastră (*) din contractul referitor la vânzarea următoarelor produse (*)/prestarea următoarelor servicii (*)

- Comandate la data (*)/primite la data (*)

- Numele consumatorului (consumatorilor)

- Adresa consumatorului (consumatorilor)

- Semnătura consumatorului (consumatorilor) (doar în cazul
în care acest formular este notificat pe hârtie) Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând o declaraţie neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poştă, fax sau e-mail.

Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteţi comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Dacă vă retrageţi, vom rambursa suma primită de la dumneavoastră reprezentând contravaloarea produselor, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile calendaristice de la data la care suntem informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. Vom efectua această rambursare folosind aceeaşi modalitate de plată ca şi cea folosită pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care v-aţi exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări.

Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele sau până la momentul la care ne-aţi furnizat dovada că aţi trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată.

 

Probleme si alte reclamatii

Daca aveti probleme legate de o comanda ne puteți contacta telefonic la 0723193019 sau prin email la adresa comenzi@librex.ro, de Luni pana Vineri in intervalul orar 08:00 - 18:00.

 

Modalitati de plata:

- ramburs, la ridicarea coletului, daca optezi pentru livrarea produselor in Romania prin intermediul mesageriei Postei Romane.

- plata in numerar, la livrarea coletului, daca alegi livrarea prin curier rapid. Inainte de expedierea comenzii, cosul de cumparaturi va calcula si va afisa exact valoarea cheltuielilor de transport.

- prin Ordin de Plata* in contul nostru nr. RO03 INGB 0000 9999 0211 4972 deschis la ING GARA DE NORD.


* Pentru platile efectuate prin OP livrarea produselor se va efectua la intrarea banilor in contul nostru.

 

Termenul de livrare:

Termenul de livrare  al comenzilor este de 1-2 zile lucratoare.

  Produsul a fost adaugat in cos