Blog-Concursuri

Librex 10 ani

 

Sunt 10 ani de când îți dăm #MotiveSăCitești și tot atât de când aducem pentru tine zeci de mii de titluri care să îți bucure sufletul și să îți îmbogățească viața!

Așa că e normal să sărbătorim cei 10 ani împreună cu tine!

Cum?

Ți-am pregătit super reduceri, de până la 90%.

Îți oferim, în continuare, transport gratuit la orice comandă, indiferent de valoare acesteia.

 

Dacă plasezi o comandă până la 30 august, vei fi înscris automat în campania ”10 abonamente pentru 10 luni de lectură”.

Ce înseamnă un abonament de lectură? Timp de 10 luni, vei primi din partea noastră un voucher lunar cadou ca să îți cumperi cărțile preferate. Poți consulta regulamentul aici.

 

Castigatorii celor ”10 abonamente pentru 10 luni de lectură” sunt:

 

Amalia Mihalache

Anca Vilceanu

Zaharia Denisa

Alexandru Nedelcu

Erno Nagy

Florentina Harasim

Simionov Loredana

Luminita Mihu

Ciobanu Luiza

Bianca Brebenel

”E mai bine să nu te scuzi decât să dai o explicație proastă” – George Washington

 

Dacă ești aici, știm sigur că îți place să citești, dar știai că 93,5% dintre români nu cumpără nici măcar o carte pe an? Iar în cazul multor persoane care cumpără cărti, vorbim despre un coș de cumpărături de 5 sau chiar și de 10 ori mai mic, comparativ cu alte state europene.

De ce nu citesc românii? Sau de ce citesc prea puțin? Unii spun că nu au timp suficient. Alții dau vina pe prețul cărților, alții pe cel al transportului și așa mai departe.

 

Librex demontează câteva dintre cele mai comune scuze invocate de români și îți dă în continuare numeroase #MotiveSăCitești!

 

 1. Nu am timp să citesc

Te invităm să pui pe hârtie cât timp aloci zilnic lucrurilor nesemnificative din viața ta. Fă calculul, apoi transformă orele neproductive în timp pentru lectură. Deci? Câte cărți ai putea citi într-o lună?

 

  2. Cărțile sunt, în general, scumpe

Unele da, altele mai puțin. Însă noi includem ambele categorii de prețuri în campaniile de oferte. Apropo, luna aceasta avem reduceri de până la 90% pe librex.ro și o promoție de 2+1 gratuit la orice titluri de la Editura Epica.

 

   3. Nu vreau să plătesc transport  

Te credem pe cuvânt! Mai ales dacă transportul este mai costisitor decât cartea ?  Așa că facem noi cinste cu transportul, iar tu te bucuri de autorii tăi preferați.  Da, ai transport gratuit, indiferent de valoarea comenzii, ai citit bine!

 

 

 4. Nu am timp să frecventez librăriile și nici nu am una în zonă 

Dacă nu te duci tu la librărie, vine ea la tine ?  Și asta în doar câteva click-uri de mouse. Sau două minute, pe ceas.  Intră pe www.librex.ro, alege titlurile pe care le dorești, plătește online și primești comanda prin curier, fără costuri de transport.

 

   5. Prefer să mă uit la filme sau la seriale

Cel mai fain cinematograf este în capul tău. Citind, tu de ocupi regie, tu ilustrezi personajele, tu creezi efectele speciale și, poate cel mai important, trăiești emoția firului epic la prima mână, fără niciun alt filtru! Pe Librex găsești cele mai interesante titluri de beletristică. Așa că așează-te confortabil în scaunul tău de regizor șiiiiii….. ACȚIUNE! 

 

6. Nu știu ce să citesc

Începe cu orice! Orice te intrigă, te pasionează, îți stârnește curiozitatea. Orice vrei să înveți sau să trăiești. Tot nu știi ce vrei? Scrie-ne și îți recomandăm noi ceva. Avem atâtea bestselleruri și cărți pentru toate gusturile că n-o să știi cu ce să începi mai întâi.

Top 10 cărţi must read în 2017 + Concurs

Am decis ca 2017 să fie anul literaturii de calitate şi de asemenea, lista de lectură să fie una mai cuprinzătoare. Am căutat, ne-am documentat, ne-am gândit şi ne-am răzgândit, dar până la urmă ne-am făcut un top 10 al cărţilor care merită într-adevăr citite anul acesta. Iată care sunt recomandările noastre literare pentru un 2017 literar.

 

1. Recviem pentru un asasin – Monica Ramirez

Seria „Alina Marinescu” este acea lectură „wow” care nu doar captivează ci creează dependenţă. Cei care au citit volumele anterioare ştiu despre ce vorbim. Punem volumul şase al seriei nu ca recomandare, ci ca lectură obligatorie. :)

 


Fantome care n-au existat niciodată. Soldaţii umbrelor. Detaşamente inexistente. Înainte, mereu înainte. Împotriva vântului. Împotriva tuturor şi a propriilor trupuri. Cameleoni.

Dincolo de lege, dincolo de moralitate, s-au adaptat şi-au supravieţuit, indiferent de circumstante. N-au încredere în nimeni, doar în ei îşisi. Alina Marinescu a uitat cine este, mulându-se mai degrabă pe o multitudine de alias-uri false decât pe propria identitate. Antrenată pentru a deveni unul dintre cei mai periculoşi asasini din lume, e din nou atrasă în lumea întunecată a spionajului. Contestabilitatea nu este necesara, din moment ce nu exista nimic care sa poata fi negat. Organizatia Elite nici macar nu există. Acum, însă, vrea să lase trecutul în urmă. Într-o existenţă în care încrederea este egală cu slabiciunea şi onestitatea cu naivitatea, violenţa a devenit deja o rutină. Iubirea reprezintă o dilema cu un potenţial letal şi nu toţi cei implicaţi îi pot supravieţui.


2. Seria Nemuritor – Oana Arion

Nu putem lăsa un fantasy deoparte, iar primele trei volume ale seriei Nemuritor au darul de a ne face să o zorim pe Oana să ne onoreze cu al patrulea. Trebuie să recunoaştem că supranaturalul acestei autoare este deosebit de adictiv.

 


Într-o lume modernă ce pare total lipsită de mituri, Oana Arion reînvie legende eterne şi creaturi arhetipale, punând cititorul faţă în faţă cu supranaturalul tăgăduit care adesea se ascunde în întuneric şi umbre, lăsând impresia de inexistent. „Dacă eu nu văd, nu înseamnă că nu există” - această frază devine laitmotiv şi mantră a întregii acţiuni. Peste toate, o iubire altfel şi neconvenţională poartă cititorul într-o aventură cu adevărat inedită care transformă seria „Nemuritor” într-o lectură originală în care riscul, pericolul şi clipele fierbinţi capătă dimensiuni nebănuite.


3.  In Tempora – Andreea Blându

Ei bine, dacă anul trecut Andreea ne-a atins inimile cu o poveste dramatică, în curând vom publica o nouă carte semnată de autoare. „In Tempora” ne poartă într-o poveste de un realism dureros, dar în acelaşi timp, suficient de captivant cât să nu lăsăm cartea din mână până la final.

 


„In Tempora este romanul impresionant al unui drum deja parcurs, deja trăit și înțeles abia prin intermediul introspecțiilor. Lupta sfâșietoare împotriva timpului este surprinsă complex în toate aspectele devenirii personajelor.

Nostalgia copilăriei pierdute, farmecul adolescenței, revelațiile cu privire la propria identitate și resemnările în legătură cu destinul său... sunt analizate cu luciditate de către personajul principal, care își reîntâlnește prima iubire într-o lume dominată de trecerea ireversibilă a timpului.”

 


4. Eria – Dezvăluiri, Eria – Perspective – Gabrielle Guvenel

Primele două volume ale lui Gabrielle abordează acel dark fantasy care nouă ni s-a părut cu adevărat original. Personajul feminin a reuşit să ne intrige dar să ne şi atragă ca un magnet. Abia aşteptăm continuarea şi punem cartea pe lista recomandărilor pentru 2017.

 


Oricât te-ai lupta, oricât ai încerca să-ți exorcizezi demonii personali, ei vor fi alături de tine atâta timp cât trăiești. Așa că cel mai bine ar fi să înveți să conviețuiești cu ei, cum a făcut și Eria.

Personajul nostru s-a-ntors în brațele lor, la fel cum se întoarce un prunc la pieptul mamei, iar și iar. Și, de data asta, în loc să-ncerce să-i elimine, îi îmblânzește și îi convinge să-i joace jocul.

Alături de ea, îndrăgiții Andi și Timothy, se lasă purtați pe drumuri neștiute, de propriile lor dorințe ascunse.

Romanul ne face cunoștință și cu alte două personaje inedite, despre care, cu siguranță, vom mai auzi pe viitor.”

 


5. Seria Tratament special – Davine. M. Vesco şi Lexi B. Newman

Un adevărat cocktail de prospeţime, foarte acidulat şi generator de senzaţii nebănuite. Recomandăm   seria tuturor celor care vor să se bucure de o ... poveste de dragoste încâlcită cu final neaşteptat. Seria este completă, aşa că nu rămâne decât să vă bucuraţi de lectură.

Pădurile din Virginia de vest găzduiesc cea mai mare Academie militară din stat, locul unde se ascund cele mai mari secrete şi unde eroina îşi dezvoltă o personalitate nouă, bazată pe minciuni. Însă când Jay Davis îi devine instructor şi supraveghetor, totul se schimbă.

 


Tânăr, dur şi egoist, acesta pare să ştie mai multe despre ea decât ştie ea însăşi, şi când adevărul iese la iveală, viaţa celor doi se schimbă drastic.”

 


6. Paşi în trecut – Lina Moacă

Cu adevărat specială, cartea Linei ne-a făcut să o catalogăm drept o poveste superbă în care se mixează mitologia, istoria, sentimentele de iubire, curajul, datinile străvechi, iar lista poate continua. Vă invităm la lecturarea unui roman ce nu poate fi ratat.

O capodoperă e măiestrie și trudă, e aer, foc și apă, e bucată smulsă din sufletul nemuritor al autorului. De aceea, se va nemuri și ea, va fi eternă. „Pași în trecut“ ne descoperă cum aceste bucăți de suflet nemuritor, în timp, pot redeveni un întreg. Un costum vechi cusut cu fir de aur de mâini neștiute are și el memoria lui; fiecare atingere, emoție sau dor, a celor care l-au creat și purtat.

 


O poveste care începe în prezentul zilelor noastre și ajunge departe, înapoi în timp, pe vremea dacilor. Aurus, personajul principal, ne dezvăluie lumea din afara și dinăuntrul lui, în timp ce își caută menirea pe acest pământ. Apoi, ne lasă pe noi să-l catalogăm cum simțim de cuviință. E un barbar? Un erou? Un iluminat? Sau un simplu om?”

 


7. Nopţi la Monaco – Nataşa Alina Culea

Dacă nu aţi citit-o până acum pe Nataşa, e vremea să îi deschideţi cărţile, iar „Nopţi la Monaco” este o recomandare perfectă. Cu un stil fresh, reuşind să atingă la nivel emoţional, autoarea ne delectează cu încă o poveste splendidă.

 


Îmbinând realismul cu elementele romantice şi erotice, Nopţi la Monaco reuşeşte să aştearnă în faţa cititorului un tablou intens de viață; loveşte, sfâşie şi reface piesă cu piesă psihicul şi sufletul. Aşa cum ne-a obişnuit, Nataşa Alina Culea activează şi de această dată latura emoţională şi provoacăcititorul. Doze de iubire, dezamăgiri la pachet, forţa de a merge mai departe cu tocuri scâlciate şi curajul de a privi viaţa în ochi — toate acestea se regăsesc în cartea „altfel” a Nataşei. Ce preț trebuie plătit pentru îndrăzneala de a-ţi dori altceva decât ceea ce viaţa îţi oferă? Nopţi la Monaco prinde cititorul de mână şi îi oferă o nouă viziune asupra realităţii.“

 


8. Secrete – Rodica Mijaiche

Romance combinat cu thriller – reţeta ideală pentru relaxare şi deconectare de la cotidian. Noi găsim cartea Rodicăi o lectură cu adevărat captivantă, iar suspansul este ridicat la cote înalte. Bineînţeles, că o punem pe lista de must read.

 


Marina și Sebastian. Lindsey și Lucas. Alexa și Albert.

Trei cupluri. Șase destine. Fiecare legate între ele prin dorința de a iubi și de a supraviețui vitregiilor timpului, oamenilor și răzbunărilor.

La șapte ani de la despărțirea de Sebastian Raescu, viața Marinei Barbu mergea înainte ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. În vârstă de douăzeci și opt de ani, Marina consideră că viața ei sentimentală este un subiect ce nici nu merita adus în discuție.

Marina află pe propria-i piele că inima ei este încă legată de cea a lui Sebastian.”

 


9. Micuţa balerină – Corina Cîndea

Încărcat de erotism, senzualitate, personaje dinamice şi multă emoţie, romanul Corinei Cîndea urmează tiparul cu care ne-a obişnuit. Clar nu îi putem rata poveştile care ne redau zâmbetul şi încrederea în happy-end-uri.

 


Un roman de dragoste în care se întâlnesc două lumi care au extrem de puține în comun: cea a dansului și cea a sportului.

Rupți între carierele pentru care au muncit întreaga viață și sentimentele pe care le nutresc unul pentru celălalt, Jay și Rya ar trebui să facă multe compromisuri pentru a putea fi împreună.

O poveste plină de pasiune și romantism, care ne arată că lucrurile ce contează cu adevărat nu se obțin atât de ușor, dar merită să lupți pentru ele.”

 


10.Cartea oglinzilor – E. O. Chirovici

După ce am fost captivaţi de descrierea făcută de The Guardian - „un fenomen editorial internaţional” -   cartea tradusă deja în 38 de limbi ne-a câştigat iremediabil. Un caz a cărui elucidare ridică suspansul la cote alarmante şi un mister ce nu te lasă să abandonezi lectura sunt tot ce trebuie pentru un roman must read.

 


Cartea a fost senzatia Târgului de la Frankfurt, in 2015. În thrillerul “Cartea Oglinzilor”, facem cunoştinţă cu Peter Katz, agentul literar care în cei cinci ani de carieră a evaluat sute de manuscrise. Niciunul dintre acestea însă nu a reuşit să îi stârnească interesul precum fragmentul trimis de misteriosul Richard Flynn. Student la Princeton la vremea când se petrec faptele din povestirea lui, Richard oferă atât de multe detalii despre uciderea profesorului Joseph Wider, încât Katz nu stie ce să creadă: oare autorul manuscrisului este criminalul sau doar are informaţii care pot duce la elucidarea cazului?”

 


Vă invităm să ne vorbiţi şi despre recomandările voastre de lectură pentru 2017! Care sunt titlurile care nu trebuie „să scape” anul acesta?


Ne place să dăm vești bune și prin urmare avem onoarea să vă invităm pe voi, bloggerii de carte,  să participați la concursul Top 10 cărţi must read în 2017.

Așadar, sunteți poftiți să ne recomandați ceea ce credeți că merită citit in 2017.


Premiul? Un superb pachet cu 10 carti!

Cel mai convingător articol va primi din partea noastră un pachet care constă în cele zece cărți recomandate de noi mai sus.


Regulament: Concursul se desfășoară pe perioada 23 ianuarie – 10 februarie.

Câștigătorul va fi desemnat pe 12 februarie.


Pentru a participa trebuie doar să postezi un articol pe blogul personal cu titlul Top 10 cărţi de citit în 2017. Ai grijă ca în post să incluzi sigla Librex.ro, precum și link spre Librex.ro pe librarie online și pe cărți online, iar la la finalul articolului să precizezi organizatorul concursului prin adăugarea linkului de concurs.

 

Vor fi punctate creativitatea și originalitatea în prezentarea cărților recomandate. În jurizare vom ține cont de cât de "convingători" sunteți în recomandarea cărților alese dar și de imaginația de care dați dovada. Topul nu va conține mai puțin de 10 cărți. Cărțile recomandate sunt la alegere.

 

Menționăm că articolele scrise după data de 10 februarie nu vor fi luate în considerare și nici articolele care nu îndeplinesc cerințele de mai sus. Mențiune: în cazul seriilor, câștigătorul va alege un singur volum.

 

Succes și un an 2017 cu cât mai multe cărți citite!

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: