Produsul a fost adaugat in cos

  Cumpărate frecvent împreună:

  24.00 Lei

  • - 40%

  23.40 Lei

  • - 40%

  23.40 Lei

  • - 40%

  39.20 Lei

  • - 20%

  23.40 Lei

  • - 40%

  23.40 Lei

  • - 40%

  20.00 Lei

  • - 50%

  23.40 Lei

  • - 40%

  23.40 Lei

  • - 40%
  Tao pe intelesul tuturor
  • - 40%

  39.00 Lei

  23.40 Lei

  Economisesti 15.60 Lei

  Transport gratuit pentru comenzi peste 199 lei

  Gen: Dezvoltare spirituala ISBN: 9786066393058 Limba: Romana Autor: Alan Cohen Editura: For You Coperta: Brosata Data aparitie: 2019 Pagini: 304 Format: 13 x 20 cm

  Descriere

  Tao pe intelesul tuturor. Intelepciune atemporala pentru a naviga intr-o lume in schimbare.

  Asa spune o veche binecuvantare chineza. Unii ar spune ca este un blestem... Oricum ar fi, aceasta urare a devenit realitate pentru noi, caci traim vremuri pline de rasturnari si redefiniri. 

  In Tao pe intelesul tuturor, Alan Cohen cerceteaza Tao Te Ching, unul dintre cele mai venerate texte de intelepciune din lume, pentru a gasi solutii la provocarile din ziua de azi. Alan ne prezinta ideile profunde legate de Tao intr-un limbaj nou si usor de inteles, punctat cu exemple practice, numai bune pentru a ne ajuta in cresterea personala si profesionala, indiferent de nivelul de spiritualitate la care ne aflam.
   
  Spre deosebire de alte interpretari la Tao Te Ching, cartea de fata invita enigmaticele versete sa ne furnizeze raspunsuri la temele esentiale pentru viata noastra moderna, de la dragoste si munca pana la lectiile pe care le invatam din durere. 
   
  Mergi si tu alaturi de batranul intelept si de cautatorul contemporan prin provocarile si triumfurile calatoriei pe care cu totii o avem de realizat!
   
  Fragment din carte:
  O veche urare chinezească – sau, după unii, blestem – spune așa: „Fie să trăiești în timpuri interesante.“ Această urare, mai de bine sau de rău, s‑a adeverit în cazul nostru: suntem asaltați de schimbări din toate unghiurile, iar viitorul pentru care ne făcuserăm planuri nu mai există. Un studiu a arătat că mai mulți oameni cred că extratereștrii vizitează Pământul decât că asigurările lor sociale vor mai exista atunci când ies la pensie. Revoluția digitală a distrus industriile cărții, muzicii și filmului așa cum le știam noi și a făcut necesar ca milioane de muncitori să învețe noi seturi de aptitudini sau să se reinventeze. Cumpărăturile online fac să se închidă lanțuri de magazine înființate de multă vreme, transformând mallurile în orașe fantomă. Cuplul drăguț de alături divorțează, iar noi ne întrebăm dacă nu cumva urmează și relația noastră. Nebuni cu arme deschid focul în școli și biserici. Știrile devin zi de zi mai ciudate, lumea pare să fi scăpat de sub control și suntem cuprinși de amețeală în fața mulțimii copleșitoare de alegeri. Cu cât alergăm mai repede, cu atât este mai greu să ținem pasul.
  Și acum ce facem? Cum putem împăca faptul de a trăi deopotrivă în cele mai bune vremuri și în cele mai rele?
  Unde găsim o busolă pentru a naviga într-o lume pentru care nu avem nicio hartă?
  Există vreo voce a înțelepciunii care să înlocuiască absurditatea turbată, să ne aline sentimentele chinuitoare de insecuritate și să ne dea o fărâmă de speranță? Există!
  Deși schimbarea și nebunia par a triumfa, există o sensibilitate tare ca piatra, care nu este afectată de vântul schimbării, oricând de dur am fi asaltați de el. Dacă adevărul s‑ar clătina în funcție de fragilitatea umană, el nu ar fi adevăr. Răspunsul la complexitatea covârșitoare nu este o și mai mare complexitate, ci simplitatea reconfortantă. Modul în care putem ieși din acest dezastru trebuie să fie diferit de acela în care am ajuns aici. În urmă cu 2500 de ani, un chinez numit Lao Tse, care înseamnă „maestru bătrân“, a fost numit de către regele din dinastia Zhou în râvnita poziție de păstrător al arhivelor imperiale.
  Cu trecerea vremii, Lao Tse a început să devină frustrat și deziluzionat de război, de politica dezbinatoare și decăderea morală pe care le observa și tânjea după simplitate, armonie și integritate. La o vârstă înaintată, și‑a făcut bagajele și a părăsit orașul pentru a duce o viață mai sănătoasă, mai naturală. Când Lao Tse era cât pe ce să iasă pe poarta vestică a regatului, un paznic l‑a recunoscut și l‑a implorat să‑și consemneze înțelepciunea Tao pe înțelesul tuturor înainte să dispară. Atunci s‑a pus Lao Tse să aștearnă pe pergament cele 81 de capitole din Tao Te Ching, „Cartea Drumului Virtuții“.
  Însă bătrânul înțelept nu scria doar pentru oamenii vremurilor sale. El scria și pentru noi, cei de astăzi. Dincolo de conectivitatea noastră wireless, dincolo de dispozitive istețe și roadstere lansate cu racheta pe orbita lui Marte, aceleași probleme care chinuiau lumea lui Lao Tse ne macină și pe noi astăzi: conflicte între națiuni și religii, boli, înfometare, lăcomie, corupție, angoasa față de relații, distrugerea familiilor, neliniști sociale și declin etic. Scurta carte de doar 5 000 de caractere a bătrânului maestru identifică sursa suferinței omenești și remediul acesteia, fiind cea mai tradusă, mai interpretată și mai tipărită carte din istorie, cu excepția Bibliei. Cu o concizie uimitoare, Lao Tse a implantat o capsulă a timpului vindecătoare, de care nu a fost nicicând mai multă nevoie ca acum. Însă, deși cei mai mulți dintre cititori recunosc înțelepciunea profundă cuprinsă în Tao Te Ching, limbajul le rămâne multora misterios. Simplitatea deplină îi pare confuzantă minții care gândește complicat. Adaugă la aceasta și dificultatea de a traduce cu exactitate chineza antică în orice limbă modernă și îți poți da seama de ce mulți cititori se simt în dificultate și se întreabă încurcați „Ce are asta a face cu mine și cu viața mea?“. Răspunsul este „Totul“.
  Tao Te Ching oferă unele dintre cele mai interesante cunoștințe care au fost vreodată însemnate de un om în legătură cu modul în care să‑ți trăiești viața. Sfaturile sale pot soluționa problemele lumii moderne, așa cum au făcut‑o cu cele antice. Dar, pentru ca învățăturile să funcționeze pentru noi, trebuie să aplicăm pragmatic adevărul general.
  Avem nevoie de o voce contemporană care să facă principiile să funcționeze în experiența noastră cotidiană. Asta este ceea ce pot eu să ofer. Îmi place să proiectez idei mărețe pe situații concrete pentru a le eleva și vindeca. După ce am mers multe decenii pe calea spirituală, am obosit de atâtea filosofii. Tot ceea ce mă interesează acum sunt exemplele din viața reală care funcționează. Am ezitat să mă arunc în acest demers deoarece există atât de mulți autori care au pus pe hârtie traduceri și interpretări la Tao Te Ching. Am căutat pe Amazon cărți despre Tao Te Ching și am găsit 1 216 lucrări relevante disponibile în prezent, inclusiv respectata traducere a lui Gia‑Fu Feng și Jane English, populara carte a lui Dr. Wayne Dyer, Change Your Thoughts – Change Your Life, și nemuritoarea versiune surf Dude De Ching. Ce aș mai putea eu oare să aduc în plus? M‑am hotărât să am o abordare diferită de orice carte de genul Dude De Ching pe care o citisem. În loc să mărșăluiesc printre strofe și să le comentez vers cu vers în manieră liniară, am extras cele mai semnificative teme din Tao Te Ching și le‑am aplicat în viața pe care o știm noi, aceea a secolului XXI.
  Iată provocările cotidiene pe care le‑am avut în vedere:
  • Cum să facem față relațiilor dureroase, confuzante și schimbătoare.
  • Cum să stăpânim banii, în loc să‑i lăsăm pe ei să ne stăpânească.
  • Cum să îți păstrezi sănătatea psihică atunci când ai un program solicitant la muncă, după care trebuie să‑ți convingi copiii să‑și facă temele și apoi să apuci Tao pe înțelesul tuturor să mai și dormi puțin în loc să‑ți faci griji în legătură cu felul în care vei reuși să plătești facturile. • Cum să te descurci cu șefii aroganți sau cu oamenii care răspund cu cruzime la bunăvoință.
  • Cum să găsești alinare când te confrunți cu dispariția unei persoane dragi.
  • Cum să prosperi într‑un corp sănătos.
  • Cum să te raportezi la politică în condițiile în care ea pare un azil de nebuni condus de pacienți în delir.
  • Cum să te descurci cu dilemele care par noi și diferite, dar care sunt simple variațiuni pe teme care au afectat omenirea încă de când am încercat să trăim împreună în comunități.
  Pentru a găsi răspunsurile la aceste provocări, voi face apel la învățăturile dezarmant de simple ale lui Lao Tse despre modestie, integritate, ușurință, flux și bunătate ca izbăvire pentru cultura noastră, ajunsă oarbă față de orice virtute.
  Apoi, voi scoate în evidență versuri‑cheie din Tao Te Ching pentru a pune în lumină principiile fiecărui capitol. Așadar, textul clasic devine o platformă pe baza căreia se poate trăi, mai degrabă decât un scop în sine – tocmai ceea ce bătrânul maestru a avut de gând. Imediat după ce m‑am apucat de scris, am ajuns la un vers pe care nu îl înțelegeam.
  „Cum ar explica Lao Tse asta?“, m‑am întrebat. „De ce nu‑l întrebi pe el?“, mi‑a sugerat o voce din cap. Eram îndrumat să mă duc direct la maestru și să îl iau chiar pe el ca mentor. Dacă tot ceea ce a scris înțeleptul este precis, atunci înțelepciunea lui se întinde cu mult dincolo de limitele temporale care i‑au cuprins trupul. Spiritul lui Lao Tse este viu și disponibil oricui își dorește să primească beneficiile cunoașterii sale.
   
  Nu contează cu adevărat dacă Lao Tse mi‑a vorbit mie personal sau dacă pur și simplu am accesat un flux psihic care l‑a îndrumat. Căutăm adevărul, nu personalitatea. Continuând să mă raportez la Lao Tse ca la dascălul meu personal, am avut o viziune și mai frapantă: cum ar fi dacă eu aș fi fost discipolul său, fiindu‑i alături când se afla pe pământ, în China Antică, să mă întâlnesc cu el zilnic, să‑i adresez întrebări pătrunzătoare și să învăț de la el? Am vizualizat cum bătrânul maestru îmi servea ceai în bucătăria sa, corectându‑mă atunci când mă purtam ca o victimă și alinându‑mă când munceam prea mult. Îl vedeam îngrijind în liniște ierburi în grădină, sfătuind o femeie tânără care era nefericită din cauza soțului ales de către părinți, luând cu el acasă un câine înfometat, înfruntând un politician arogant și plimbându‑se pe un drum de țară, cu un băț lung și subțire de bambus pe umăr, ducând o desagă mică din pânză în care se aflau puținele sale posesiuni pământești.
  Astfel de scene au devenit din ce în ce mai vii pentru mine, până când m‑am simțit transpus în prezența maestrului. Pusesem în mișcare un soi de mașină a timpului spirituală, care m‑a dus înapoi cu 25 de secole, pentru a sta la picioarele geniului și a mă bucura de adevărul etern. Încurajat de relația personală cu bătrânul înțelept, am infuzat textul ce urmează cu aceste scurte scene intime. În fiecare capitol, vei găsi o scenă dramatizată care dă viață învățăturilor lui Lao Tse, astfel încât să poți efectiv să întinzi mâna și să‑l atingi. Filosofia se înregistrează în intelectul nostru prin relatările și imaginile care ne ating sinele cel mai profund.
  Scopul meu în această carte este să ajung Tao pe înțelesul tuturor 15 atât la mintea, cât și la inima ta. Astfel, vei experimenta Tao Te Ching din interior spre exterior și vei cunoaște doctrina Tao așa cum maestrul însuși a cunoscut‑o. Lao Tse nu vrea să‑i citim pur și simplu cartea; el vrea ca noi să‑i trăim învățăturile și să folosim schimbările care ni se întâmplă pentru a ne duce mai departe progresul spiritual. S‑ar putea să ne simțim pierduți, însă nu suntem abandonați. În vreme ce o parte din noi este împotmolită în confuzie și iluzii, altă parte își amintește ceea ce este real și nu va avea pace până când nu ne vom recâștiga dreptul din naștere și nu ne vom împlini destinul. Împreună, vom găsi drumul către acasă.
  Vom lua înțelepciunea veacurilor și ne‑o vom apropria. Domeniul în care vom intra nu este unul al spațiului și timpului, ci al adevărului etern.
   
  Iată puterea vindecătoare a Tao, care te cheamă să‑i primești darurile în viața ta, aici și acum!

  Produse similare cu "Tao pe intelesul tuturor"

  23.40 Lei

  • - 40%

  23.40 Lei

  • - 40%

  23.40 Lei

  • - 40%

  23.40 Lei

  • - 40%

  17.40 Lei

  • - 40%

  28.80 Lei

  • - 40%

  28.80 Lei

  • - 40%

  23.40 Lei

  • - 40%

  Recomandate pentru tine

  24.00 Lei

  • - 40%

  23.40 Lei

  • - 40%

  39.20 Lei

  • - 20%

  23.40 Lei

  • - 40%

  20.00 Lei

  • - 50%

  23.40 Lei

  • - 40%

  33.00 Lei

  • - 40%

  27.00 Lei

  • - 50%

  Titluri de la acelasi autor

  23.40 Lei

  • - 40%

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos

  Cumpărate frecvent împreună:

  24.00 Lei

  • - 40%

  23.40 Lei

  • - 40%

  23.40 Lei

  • - 40%

  39.20 Lei

  • - 20%

  23.40 Lei

  • - 40%

  23.40 Lei

  • - 40%

  20.00 Lei

  • - 50%

  23.40 Lei

  • - 40%

  23.40 Lei

  • - 40%