Produsul a fost adaugat in cos
  Albastru. Istoria unei culori profunde

  29.00 Lei

  Transport gratuit

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  ISBN: 9786066394253 Limba: Romana Autor: Michel Pastoureau Editura: For You Coperta: Brosata Data aparitie: 2022 Pagini: 192 Format: Fizic

  Descriere

  Afla povestea intriganta a culorii preferate  de majoritatea occidentalilor! 

  La inceput nu a fost albastrul! El lipseste din arta si obiectele primilor oameni si chiar s-a speculat ca grecii antici nu ar fi perceput aceasta culoare. Treptat, albastrul devine favorit prin asocierea lui cu Fecioara Maria, apoi cu puterea politica. Dupa aceea, devine culoarea romantismului si a blues-ului, iar in prezent domina pe uniforme si a ajuns sa simbolizeze planeta Pamant, pacea si calmul.

  Rolul in continua schimbare al albastrului in societate se reflecta in manuscrise, vitralii, heraldica, imbracaminte, picturi si cultura populara, toate analizate cu farmec in faimoasa carte Albastru, prima din seria dedicata semnificatiei culorilor semnata de Michel Pastoureau. 

  Descopera cum si de ce a devenit albastrul esential in cultura noastra si ce conotatii are in prezent!

  „Albastrul evoca cerul, marea, odihna, iubirea, calatoriile, vacantele, infinitul. Nu socheaza, nu face rau si nu se revolta. Desigur, ii face pe oameni sa viseze (sa ne gandim la poetii romantici, la floarea albastra a lui Novalis, la blues), dar acest vis melancolic are ceva anestezic. 

  Astazi, pictam peretii spitalelor in albastru, coloram in el toate sedativele, il folosim in indicatoarele rutiere pentru a exprima ce este permis. Albastrul nu ataca, ci da asigurari si ii aduce pe oameni impreuna. Principalele organizatii internationale au ales toate albastrul ca emblema, asa ca el a devenit culoarea mondiala responsabila cu promovarea pacii si a intelegerii intre popoare.“ - Michel Pastoureau

  Alte carti scrise de Michel Pastoureau:

  Negru. Istoria unei culori tulburatoare

  Verde. Istoria unei culori magice

  Rosu. Istoria unei culori incitante

  Noutati

  179.99 Lei

  36.90 Lei

  49.96 Lei

  69.69 Lei

  37.35 Lei

  51.30 Lei

  40.50 Lei

  37.80 Lei

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos