Produsul a fost adaugat in cos
  Povestea vietii mele, Vol. 2

  TRANSPORT GRATUIT

  39.00 Lei

  31.20 Lei

  Economisesti 7.80 Lei

  Transport gratuit

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Gen: Biografii ISBN: 9786068998022 Limba: Romana Subgen: Memorii Autor: Regina Maria a Romaniei Editura: Librex Publishing Coperta: Brosata Data aparitie: 2022 Pagini: 224 Format: Fizic

  Descriere

  În Anul Centenarului Încoronării, editura Librex oferă publicului român o carte de excepție despre o personalitate unică: autobiografia Reginei Maria a României.

  Ediția de față, aniversară, respectă întocmai varianta originală a jurnalului, cartea ”Povestea vieții mele” fiind grupată de către Regina Maria în patru părți.

  Născută în 1875, în Eastwell Park, Marea Britanie, nepoată a Reginei Victoria și a Țarului Alexandru al II-lea al Rusiei, Missy sau preafrumoasa făptură dumnezeiască Maria Alexandra Victoria de Saxa-Coburg și Gotha a fost mare prințesă a Marii Britanii și Irlandei, principesă de coroană și regină a României.

  Regina Maria a României a fost una dintre cele mai fascinante capete încoronate ale Europei.  Maria a părăsit la 17 ani curțile strălucitoare ale Europei de Vest pentru a se căsători cu prințul moștenitor al României.

  O bună parte a memoriilor din acest volum sunt dedicate momentului pregătirilor de nuntă, care a avut loc, după cum era firesc, în urma vizitei efectuate la Sigmaringen, unde i-a cunoscut familia lui Nando. Maria își reamintește cu plăcere de momentul în care I-a cunoscut pe Prințul Leopold, viitorul ei socru, pe care îl caracteriza ca un adevărat homme du monde.

  Plină de emoție este și descrierea pe care o face României: o țară cu relief diversificat, cu oamenii cu ochi negri, îmbrăcați în costume populare. O vedea ca pe o țară romantică: un adevărat tărâm al fericirii promise.

  „Rochia mea de mireasă era din mătase albă, grea, mată, cu mâneci bufante, desigur, și cu o fustă în formă de clopot care se continua cu o trenă. Nu-mi plăceau voalurile de dantelă, așa că, deși familia avea multe dantele vechi, am purtat un voal de tul, fixat cu o tiară de diamante, în care era o cununiță de flori de portocal.

  Eram o fecioară subtire, fără rotunjimi, cu părul foarte blond încrețit pe frunte, în stilul Reginei Alexandra. Aveam trăsături imature, ochii albaştri. Nu eram foarte impunătoare. Păream ridicol de tânără, cum și eram. Mi se părea că mă prefac că sunt matură.

  Nu pot să spun că eram foarte mulțumită de înfățișarea mea, aveam idei mai romantice despre cum ar trebui să arate o mireasă, dar mama nu era deloc de acord cu ele, așa că am fost gătită după gustul ei și mi-am purtat podoabele cam apăsătoare cât de bine am putut.” - Regina Maria

  Alte carti scrise de Regina Maria sunt:

  Tara pe care o iubesc

  Kildine

  Samanta Intelepciunii

  Povestea vietii mele

  Poveste de Craciun

  Noutati

  49.00 Lei

  32.40 Lei

  37.80 Lei

  26.10 Lei

  37.80 Lei

  31.50 Lei

  41.40 Lei

  Titluri de la acelasi autor

  44.91 Lei

  31.20 Lei

  124.80 Lei

  31.20 Lei

  33.00 Lei

  19.50 Lei

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos