10 cărți care te vor face să plângi

Nu cunosc prea multe persoane care vor să plângă fără a avea un motiv solid, însă știu sigur că bibliofilii vor căuta întotdeauna să citească cărți care să le producă o emoție atât de intensă, încât lacrimile să înceapă să curgă în voie. Până la urmă, cele mai memorabile cărți sunt cele în care ne putem regăsi, cele care transmit o emoție aparte și care ne schimbă viața măcar un pic. Acestea sunt cărțile care de cele mai multe ori ne fac să plângem și pe care ni le amintim în detaliu după ani de la momentul în care le-am terminat.

Pentru că am fost de foarte multe ori rugată să recomand o carte care să te facă să plângi și pentru că ador aceste cărți, am făcut o listă cu zece cărți care te vor face să plângi la 4 dimineața, în timp ce ți se frânge inima din cauza cărții pe care refuzi să o lași din mână.


1. Sub aceeași stea – John Green

Se putea să încep altfel? Bineînțeles că nu! Am citit această carte de 4 ori și de fiecare dată am plâns cu lacrimi de crocodil la sfârșit. Povestea de dragoste a celor doi bolnavi de cancer, Hazel și Augustus, este atât de emoționantă, încât nu ai cum să nu plângi la final.


2. Îți voi dărui soarele – Jandy Nelson

 

Citită recent, ”Îți voi dărui soarele” mi-a rămas în minte din cauza emoțiilor pe care mi le-a produs. Povestea celor doi frați gemeni este atât de bine scrisă și de încărcată de dramă, încât te va emoționa de la primele pagini.


3. Jurnalul Annei Frank – Anna Frank

 

Există oare cuvinte care să descrie această carte? Scrisă cu o emoție și cu un realism aparte, ”Jurnalul Annei Frank” spune povestea unei fetițe care a murit cu prea multă viață în ea. Citind jurnalul Annei Frank, ai impresia că trăiești alături de ea și de familia ei în acea mansardă, iar când ajungi la final, simți că te-ai despărțit de o rudă apropiată. Încă îmi mai amintesc cum mi s-a frânt inima când am ajuns la final și am realizat cum s-a încheiat povestea acestei fete foarte talentate. Recomand cu mare drag!


4. Dacă aș rămâne – Gayle Forman

 

”Dacă aș rămâne” intră în categoria cărților care au un impact foarte mare asupra cititorului prin simplitate poveștii și prin emoția sinceră pe care aceasta o produce cititorului. Povestea Miei nu va înceta niciodată să mă emoționeze, oricât de multe ori aș citi-o.


5. Hoțul de cărți – Markus Zusak

 

Fiind o mare fană a cărților de război, nu am putut să nu includ această carte în acestă listă. Povestea hoaței de cărți m-a emoționat extrem de mult. Scrisul mi-a plăcut foarte mult, iar multe dintre citatele din carte se găsesc și astăzi printre citatele mele preferate. Povestea aceasta se sfârșește într-un mod în care sigur te va face să plângi. Pur și simplu genială!

6. Printre tonuri cenușii – Ruta Sepetys

 

Rămânând în zona cărților de război, îmi este imposibil să nu menționez și această carte. ”Printre tonuri cenușii” emoționează prin simplitatea și realismul cu care spune pe lucrurilor pe nume. Cartea această scoate la iveală o parte foarte rece a vieții pe care oamenii o duceau în timpul celui de-al doilea război mondial. Cu siguranță aceasta este una dintre cele mai emoționante cărți pe care le-am citit vreodată!


7. Soția călătorului în timp – Audrey Niffeneger

 

”Soția călătorului în timp” este una dintre primele cărți care m-au făcut să plâng. Poate și de-asta mi s-a întipărit în minte atât de bine. Sau poate că povestea de dragoste pe care cele două personaje o trăiesc m-a impresionat atât de tare, încât nu voi putea uita niciodată experiența acestei cărți. Un roman superb!

8. O zi din șapte – Lauren Oliver

 

”O zi din șapte” emoționează mai mult prin personaje decât prin poveste. Personajul principal dă dovadă de un altruism incredibil, iar alegerele pe care le face ea te marchează și te fac să realizezi anumite lucruri despre viață și despre omenire. Citind cartea, nu poți să nu te întrebi dacă ai avea puterea să faci și tu aceleași sacrificii.


9. Eleanor & Park – Rainbow Rowell

 

Se putea să nu o menționez? Bineînțeles că nu! Am spus-o și o voi spune de câte ori voi avea ocazia: povestea celor doi adolescenți din această carte m-a emoționat până la lacrimi. Are o inocență aparte, care te face să plângi de supărare că viața nu le îngăduie celor doi să fie împreună. Must-read!


10. Mare Tranquillitatis – Katja Millay

 

Deși adorată de o lume întreagă, această carte nu emoționează pe toată lumea în aceeași măsură. Așa că aș spune că aceasta este cea mai personală alegere din toate. Fiind violonistă, înțeleg perfect drama de a-ți pierde abilitatea de a cânta la instrumentul mult iubit. M-am regăsit 100% în personajul principal și în drama ei. Poate de aceea am și plâns atât de tare la sfârșit. Dar a meritat fiecare lacrimă!

 

Ei bine, dragi cititori, acestea sunt cele zece cărți pe care vi le recomand în caz că aveți chef de plâns. Sunt toate cărți foarte bine scrise, cu povești unice și foarte reale. Atenție, însă! Aprovizionați-vă cu șervețele!

 

  Produsul a fost adaugat in cos