10 cărți de neratat în luna mai

Ești mereu cu ochii după noutăți literare? Vrem să-ți povestim în continuare despre cele mai căutate apariții ale lunii mai! Avem o mulțime de noutăți interesante: de la cărți de dragoste la thrillere care îți vor tăia respirația sau cărți de dezvoltare personală, luna mai a venit cu o mulțime de bestsellere, toate disponibile cu reducere sau transport gratuit pe Librex.ro! 

Vezi mai jos selecția noastră și descoperă pe site restul noutăților, dar și cărți din Marea Lichidare, unde vei găsi reduceri de până la 90%!

 

1.    Din Spania cu dragoste

Dacă visezi la o poveste de dragoste perfectă, o vei găsi în acest bestseller!

Catalina Martin s-a mutat din Spania în New York și acum trebuie să zboare înapoi peste ocean la nunta surorii ei. Toată familia ei știe că ea are un iubit american și sunt tare nerăbdători să în cunoască. Doar că iubitul ei american... nu există. Acum are nevoie disperată de un partener pentru nuntă și să-și convingă familia, cunoscuții și chiar pe fostul ei prieten, prezent la nuntă cu actuala sa iubită, că este îndrăgostită și fericită.

Colegul său arogant, dar chipeș, Aaron Blackford, se oferă s-o ajute. Ea preferă să-l refuze, pentru că nu îl consideră foarte antipatic, dar pe măsură ce nunta se apropie, își dă seama că este unica ei soluție.

2.    Necunoscuta din Sena

Dacă ești în căutarea unui thriller autentic, pe care îl vei citi pe nerăsuflate, îți recomandăm Necunoscuta din Sena, o intrigă polițistă ce se combină perfect cu emoțiile intense!

Într-o noapte friguroasă de decembrie, o tânără este scoasă din Sena, în apropiere de Pont-Neuf. Este complet dezbrăcată, dezorientată, dar trăiește. Aceasta este dusă la infirmeria prefecturii de poliție din Paris, dar, aflată într-o stare de mare agitație, fuge câteva ore mai târziu.

Fotografiile și analizele ADN îi ajută pe polițiști să-i găsească identitatea: e vorba de celebra pianistă Milena Bergman. Situația începe să se complice atunci când își dau seama că Milena a murit, de fapt, într-un accident de avion, de mai bine de un an.

3.    Hărțile sensului

Scisă de autorul bestsellerului 12 reguli de viață, Hărțile sensului. Arhitectura Credinței este o sinteză strălucitoare a sensului mitologiilor și a nevoii noastre umane de a transforma în poveste latura profundă a experiențelor pe care le trăim.

De ce au formulat oameni din culturi și epoci diferite mituri și povești ce se aseamănă ca structură? Ce ne arată această asemănare despre mintea, moralitatea și structura lumii în sine? Sunt oare noțiunile științei și cele ale religiei cu adevărat ireconciliabile?

Canadianul Jordan B. Peterson răspunde la toate aceste întrebări și multe altele și ofertă o nouă viziune provocatoare, care explorează legătura dintre ceea ce ne dezvăluie neuropsihologia modernă despre creier și ceea ce ritualurile, miturile și poveștile religioase ne spun de mult timp.

4.    After. După ce ne-am întâlnit. Roman grafic, Vol. 1

După fenomentul AFTER, bestsellerul cu milioane de fani, Anna Todd revine cu un nou concept al seriei AFTER: romanul grafic, volumul 1.

Tessa Young este o fată liniștită, cu un iubit drăguț și de încredere, ce o așteaptă acasă, și o mamă hotărâtă să o îndrume spre cele mai bune alegeri. Tessa e ambițioasă, știe ce vrea și tocmai a intrat la facultate. Aici îl cunoaște pe Hardin Scott, un băiat plin de tatuaje, cu un păr reberl și un accent britanic arogant. Hardin arată foarte bine, este sigur pe el, dar de multe ori lipsit de maniere, ba chiar puțin crud. Atitudinea și insultele lui ar trebui să o determine pe Tessa să-l urască, iar o vreme tocmai asta se întâmplă – până când ceva din latura lui întunecată o atrage și în scurt timp trezește în ea o pasiune pe care nu a mai cunoscut-o niciodată.

5.    Anatomie. O poveste de iubire

Recomandată de clubul de carte a lui Reese Witherspoon, Anatomie. O poveste de iubire este o carte de dragoste și, totodată, un horror plin de mister.

Hazel Sinnett este o tânără aristocrată dornică să devină chirurg și aproape deloc interesată să se mărite.

Jack Currer este un recuperator de cadavre care încearcă să supraviețuiască într-un oraș unde e foarte ușor să mori.

Întâmplarea îi aduce pe cei doi împreună în Edinburgh, însă Hazel își dă seama de importanța întâlnirii abia după ce e dată afară de la cursurile renumitului doctor Beecham, pentru simplul motiv că e femeie…

6.    Femei imperfecte

Femei imperfecte este un thriller psihologic sfâșietor pe care nu-l vei putea lăsa din mână!

Când Nancy Hennessy este ucisă, în urma ei rămân două prietene foarte apropiate, un copil și un soț, dar și un iubit secret. Nancy a fost superbă, bogată și îndrăgită de cei care o cunoșteau — din afară, viața ei părea minunată.

Dar odată ce ancheta intră în desfășurare, ies la iveală detalii întunecate care arată cât de puține știau prietenele lui Nancy despre ea sau una despre cealaltă, și poate și cât de puțin se cunoșteau chiar pe ele.

 

7.    Privind înăuntru

Privind înăuntru îi oferă cititorului o descriere a călătoriei lungi și anevoioase, cu suișuri și coborâșuri, cu obstacole și victorii, către acceptarea și împăcarea cu un sine rănit, care a adunat traume de când se știe. Este povestea zbuciumului și zbaterii sinelui care se apără de realitatea poate prea crudă pentru a fi suportată și care recurge la mecanisme de protecție ce­l ajuta să supraviețuiască, dar care îl izolează totodată de realitate. Este și povestea luptei — în ani de terapie, individuală și de grup — cu aceste mecanisme, dar și povestea drumului către vindecarea eului rănit și împăcarea dificilă cu sine.

8.    Tyll

În Tyll, Daniel Kehlmann combină cu măiestrie poveștile unor personalități istorice reale, într-o carte ce urmărește aventurile celebrului bufon Till Eulenspiegel (în text, Tyll Ulenspiegel) prin Europa devastată de Războiul de Treizeci de Ani.

Printre regi blestemați, regine ce complotează neîncetat, iezuiți care vânează vrăjitori și blasfematori, printre obuze ucigătoare și țărani-alchimiști, Tyll dansează și păcălește moartea, aducând la lumină nebunia regilor și înțelepciunea nebunilor.

Cartea exploatează legende medievale germane, Daniel Kehlmann portretizează cu un umor negru un personaj aflat în căutarea libertății absolute, un spirit rebel.

9.    Înțelepciunea de la Acceptare la Zen

„Cele două cărți anterioare ale noastre, Libertatea interioară și Trei prieteni, în căutarea înțelepciunii, însumează aproape o mie de pagini, în care am încercat să găsim câteva răspunsuri la întrebările pe care ni le punem în privința cursului existenței noastre: ce obiective merită să ne propunem în viață? Cum să ne ușurăm de starea de rău? Cum să ne eliberăm de limitele noastre? Putem fi cu adevărat fericiți? Cum săi ajutăm pe ceilalți?

Scopul acestui abecedar este de a extrage esența discuțiilor noastre și de a vo prezenta sub forma unor texte concise și accesibile, așezate în ordinea alfabetică a termenilor. Am ales astfel să vorbim despre: biofilie (sau dragoste de viață), eșec, echilibru emoțional, uimire, Iisus și Buddha, femei înțelepte, ideal, recădere, succes, îmbătrânire etc. De asemenea am încercat să definim, sau măcar să vorbim despre înțelepciune, întro manieră nouă, inedită.”

10.    Jurnal esențial

Jurnalul esențial al Monicăi Lovinescu se află la a doua ediție (prima datează din anul 2010) și reprezintă o selecție, făcută cu deosebită atenție de Cristina Cioabă, din toate cele șapte jurnale scrise între 1981 și 2002. În cartea de față nu se prezintă, practic, un concentrat de viață, precum esențele de parfum greu de uitat. Cartea este, totodată, un prilej de recitire nu numai a unor însemnări zilnice, ci a întregii noastre istorii din acea perioadă.

„Redus la miez, decojit de redundante și de fraze-parazit, jurnalul Monicai Lovinescu pune în lumină, ca oglinzile venețiene, faimoase pentru claritatea lor, un om fară ascunzișuri, frumos și curat. Nici o minciuna – nici măcar acele benigne fraze neadevărate cu care avem obiceiul să ne consolăm uneori pe noi înșine – nu încape în aceste pagini.” - IOANA PARVULESCU

 

 

 

 

 

 

  Produsul a fost adaugat in cos