10 cărți pe care orice îndrăgostit ar trebui să le citească

Pentru că luna Februarie este luna îndrăgostiților, nu există moment mai potrivit să citim toate cărțile romance care ne pică în mâini. Bineînțeles, mereu putem citi o poveste de dragoste care să ne facă să fim cu capul în nori pe toată durata lecturii, însă luna aceasta are ceva mai special. Din acest motiv m-am gândit să adun cele mai bune 10 cărți romance pe care le-am citit până acum într-un singur loc, în caz că aveți nevoie de inspirație pentru o lectură nouă sau pur și simplu nu știți ce cadou să îi faceți persoanei iubite. Oricare ar fi cazul, aceste 10 cărți romance vă vor face luna Februarie mult mai frumoasă!


1. Soția călătorului în timp – Audrey Niffenegger

Aleg să încep acest top cu o carte extraordinar de frumoasă, dar și foarte tristă. Soția călătorului în timp este genul de carte care te face să râzi, să plângi și să te îndrăgostești în același timp. Un lucru este sigur: aceasta este una dintre cele mai romantice și mai frumoase cărți pe care le-am citit până acum.


2. Cum să te îndrăgostești – Cecelia Ahern

O carte pe care am citit-o recent, Cum să te îndrăgostești m-a făcut să simt fiorii primei iubiri și să vreau să mă îndrăgostesc. Fie că ești îndrăgostit sau nu, această carte îți va aminti că dragostea câștigă mereu, lecție pe care trebuie să o învățăm toți.


3. Tuturor băieților pe care i-am iubit – Jenny Han

Deși este o carte pentru adolescenți, asta nu înseamnă că adulții nu o pot citi. Tuturor băieților pe care i-am citit este o frumoasă poveste despre adolescență și modul în care primele iubiri ne afectează viața. Peripețiile personajului principal mi-au adus foarte multe zâmbete pe buze, dar unele dintre situațiile prin care aceasta trece m-au făcut  să oftez. Cu siguranță merită citită!


4. Iubit de împrumut – Emily Giffin

Am citit această carte cu mult timp în urmă, dar nici acum nu am uitat cât de captivată am fost de poveste. Începând de la personaje până la scrisul autoarei, cartea m-a cucerit cu povestea unică. La sfârșit, îți vei aminti că dragostea adevărată câștigă întotdeauna!


5. Delirium – Lauren Oliver

Delirium este o carte pentru cei care iubesc distopiile, dar și poveștile de dragoste superbe. Romanul lui Lauren Oliver este încărcat de acțiune, iar povestea personajului principal te va face să realizezi cât de importantă este dragostea pentru un om. Citind cartea aceasta am râs, am plâns, am stat cu inima la gură pentru personaje și m-am îndrăgostit de Alex, un personaj perfect! ;)


6. E ușor să te iubesc – Tammara Webber

E ușor să te iubesc se numără printre primele cărți care au reușit să mă facă să nu dorm o noapte întreagă pentru a o citi. Povestea are ceva diferit, ceva care te atrage și te face să nu poți lăsa cartea din mână până la final. Scrisul Tammarei este superb, iar chimia dintre cele două personaje principale este irezistibilă!


7. Intimidare – Penelope Douglas

Intimidare este o carte care te ține cu sufletul la gură până la sfârșit. Povestea ciudată dintre cele două personaje diferite m-a făcut să citesc cartea în două zile. Nu am putut sta departe de ea. Absolut superbă!


8. Pădurea norvegiană – Haruki Murakami

Pădurea norvegiană este cartea care nu lipsește niciodată dintr-un astfel de top. Povestea scrisă de Murakami mi s-a părut extrem de romantică și foarte diferită, autorul reușind să construiască o atmosferă magică. Pe mine, cartea aceasta m-a fascinat timp de câteva luni și nu voi înceta niciodată să o recomand.


9. Infernul lui Gabriel – Sylvain Reynard

Infernul lui Gabriel este una dintre cărțile mele preferate. Am fost mereu fascinată de poveștile de acest gen, însă cartea lui Sylvain a avut ceva diferit. Gabriel m-a cucerit de la primele pagini, scrisul autorului m-a impresionat, iar atmosfera încărcată de senzualitate și mister m-a făcut să citesc toată seria în doar câteva zile.


10. Zi după zi – David Levithan

Zi după zi este, cu siguranță, cea mai neobișnuită poveste de dragoste pe care am citit-o până acum. Personajul principal este un suflet care călătorește din corp în corp în fiecare zi și care ajunge să se îndrăgostească de o fată. Iubirea lor este, totuși, interzisă, dată fiind situația în care se află personajul principal. Totuși, asta nu l-a împiedicat pe autor să ne ofere o poveste de dragoste superbă!

 

Dacă alegeți să citiți una (sau mai multe) dintre cărțile de mai sus, luna Februarie vă va fi cu siguranță mai frumoasă! Iar dacă aveți de gând să faceți cadou una dintre aceste cărți persoanei iubite, nu veți da greș! J

Articol scris de Bianca M. Călin

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: