10 cărți pe care să le citești când plouă afară

Cu părere de rău spun că vara anului 2016 s-a sfârșit, fapt pe care îl știți deja. A fost o vară incredibil de frumoasă, dar, ca orice lucru frumos, trebuie să aibă și un sfârșit. Toamna își intră deja în drepturi. Diminețile sunt din ce în ce mai răcoroase, băuturile mai calde, iar lecturile au o tentă melancolică. După o vară plină de distracție, este timpul să ne întoarcem la realitatea care ne definește. Adică la cărțile care ne-au așteptat toată vara cuminți pe noptieră și la lumile în care va urma să pășim. Și pentru că plouă din ce în ce mai mult, iar activitatea preferată a unui cititor înrăit atunci când plouă este să citească, am întocmit o listă cu zece cărți numai bune de citit atunci când plouă afară. Recomand să se citească alături de o ciocolată caldă sau un ceai, sub pătura favorită. Astfel, toamna va deveni mai frumoasă! :)


Tot ce nu ți-am spus – Celeste Ng


Am terminat de citit această carte acum câteva zile, dar mă aflu încă sub efectul ei. Tot ce nu ți-am spus a fost una dintre cele mai bune cărți pe care le-am citit anul acesta și cu siguranță își merită titlul de cartea anului pe amazon.com. Este o dramă de familie superb scrisă, din care poți învăța multe și care îți va rămâne în suflet mult timp după ce o vei citi. Neapărat să o citiți!


Înainte să te cunosc – Jojo Moyes


Mai trebuie să vă explic de ce trebuie să citiți această carte? Ei bine, dacă insistați! Înainte să te cunosc este o sfâșietoare poveste de dragoste care îți frânge inima și ți-o vindecă în același timp. Cartea aceasta a cucerit milioane de inimi din întreaga lume, și pe bună dreptate! Fiind superb scrisă, te captivează de la început, iar personajele te fac să te îndrăgostești iremediabil de poveste. Un must-read, la fel ca și continuarea, ”After you”, care mi-a plăcut la fel de mult ca și prima carte!


Ultima scrisoare de dragoste – Jojo Moyes


Rămânând în zona poveștilor de dragoste, Ultima scrisoare de dragoste este un roman contemporan, scris de Jojo Moyes, care are un iz de roman clasic de dragoste. Povestea m-a captivat complet și am urmărit parcursul personajelor cu sufletul la gură, iar finalul mi s-a părut de o frumusețe rară! Recomand, în special pe vreme răcoroasă sau ploioasă.


Destin în bătaia vântului - Evghenia Ghinzburg


Destin în bătaia vântului de Evghenia Ghinzburg este un roman pe care consider că trebuie să îl citească toată lumea, oricând. Eu l-am citit prin Iulie și mărturiile Evgheniei încă mă bântuie. Scrisă cu un lux de amănunte uimitor, jurnalul Evgheniei din perioada în care a suferit de pe urma sistemului politic din URSS este o excelentă lecție de istorie, omenie și tărie de caracter.


Soldații de zinc – Svetlana Alexievici


O altă carte tulburătoare, dar absolut captivantă! Soldații de zinc de Svetlana Alexievici vorbește despre un subiect mai ascuns, despre care nu multă lume știe: războiul dintre Rusia și Afganistan din anii '80. Mărturiile soldaților care au luptat în acest război mai puțin mediatizat sunt absolut cutremurătoare, emoționante și de-a dreptul tulburătoare. Recomand cu siguranță, pentru că romanul acesta spune un adevăr pe care mulți încearcă să îl ascundă și pe care este important să îl cunoaștem.


Jocul coroanei – Evelyn Skye


Revenind la subiecte mai vesele, trebuie neapărat să vă recomand cartea pe care o citesc în acest moment. Jocul coroanei de Evelyn Skye este o carte care face furori în lume în ultima vreme. Un roman fantasy extrem de bine scris, cu o poveste foarte interesantă și personaje bine conturate, cartea aceasta m-a cucerit de la primele pagini și abia aștept să văd ce se va întâmpla în continuare. O carte numai bună de citit pe o vreme ploioasă, când aveam nevoie de ceva care să ne captiveze și să ne facă să uităm de lumea din jurul nostru.


Fata cu toate darurile – M.R. Carey


Fata cu toate darurile este una dintre cărțile pe care vreau de mult timp să le citesc și nu reușesc. Sper ca toamna aceasta să am ocazia să o fac, pentru că am auzit numai lucruri bune despre ea. În afara faptului că a înnebunit o lume întreagă, premiza sună foarte bine. Sunt sigură că îmi va plăcea și că mă va captiva!


Nerve. Adevăr sau provocare – Jeanne Ryan


Sunt sigură că ați auzit deja despre Nerve. Adevăr sau provocare de vreme ce face furori în lumea întreagă de ceva vreme. Recent publicată în România, cartea aceasta este pe rafturile tuturor. Eu nu am apucat încă să o citesc, dar trebuie să recunosc că descrierea cărții m-a convins. Asta, și trailer-ul filmului, care a fost lansat luna aceasta și pe care vreau neapărat să îl văd. Abia aștept să îmi petrec o duminică răcoroasă și ploioasă cu ea și cu un ceai cald!


Magonia – Maria Dahvana Headley


De multă vreme vreau să citesc Magonia. Coperta este absolut superbă, descrierea promite numai lucruri frumoase, iar toți cei care au citit-o mi-au recomandat-o. Romanul acesta nu numai că pare foarte original și captivant, dar îmi inspiră o profunzime aparte, iar combinația aceasta pe mine m-a convins să o includ în lista cărților pe care trebuie să le citesc toamna aceasta. Sper că și voi veți face la fel!


Elevul Dima dintr-a șaptea - Mihail Drumeș


Complet diferită de restul cărților pe care vi le-am recomandat astăzi, Elevul Dima dintr-a șaptea reprezintă una dintre cărțile copilăriei mele. Îmi este imposibil să nu vi-l recomand, de vreme ce va rămâne mereu unul dintre cele mai bune și mai captivante romane pe care le-am citit. Scrisul lui Drumeș nu va înceta niciodată să mă uimească, iar poveștile lui au ceva foarte profund care reușește mereu să mă facă să uit de lumea din jurul meu. De citit neapărat!

Acestea au fost cele 10 cărți pe care vă recomand să le citiți toamna aceasta. Sper că v-am oferit măcar câteva idei de lectură, în caz că aveați nevoie de inspirație. Dacă nu, nu uitați că sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi și niciodată nu este prea devreme pentru a începe să cumpărați cadourile pentru cei dragi! :)

 

Articol publicat de Bianca M. Călin

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: