5 carti despre istoria Holocaustului pe care trebuie sa le ai in biblioteca

Holocaustul reprezinta unul dintre cele mai intunecate si tragice capitole din istoria umanitatii. Acest eveniment teribil a avut loc in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, intre anii 1941 si 1945, si a fost, de fapt, o campanie sistematica de exterminare a evreilor si a altor grupuri considerate indesirabile de catre regimul nazist condus de Adolf Hitler si aliatii sai.

Holocaustul a avut un impact profund asupra lumii si este considerat a fi un moment rusinos pentru omenire. Milioane de oameni si-au pierdut vietile in cele mai ingrozitoare moduri posibile, iar memoria lor trebuie sa fie onorata si pastrata pentru a ne asigura ca astfel de orori nu se vor mai repeta niciodata. Istoria Holocaustului reprezinta o lectie dureroasa despre pericolul intolerantei, discriminarii si urii si despre necesitatea de a lupta impotriva acestor forte intunecate pentru a proteja drepturile si demnitatea fiecarui individ.

Una dintre cele mai cunoscute marturii ale Holocaustului il reprezinta volumul „Jurnalul Annei Frank”, semnat de Anne Frank. Aceasta capodopera literara ofera o perspectiva unica asupra vietii in clandestinitate si a fricii constante de a fi descoperit.

Cartea este una impresionanta datorita faptului ca ofera cititorului o viziune personala si profunda a Holocaustului si aminteste de importanta rezistentei si a sperantei in cele mai intunecate momente ale istoriei.

Iata alte 5 carti despre istoria Holocaustului pe care le poti gasi in oferta noastra si care iti vor oferi o imagine mai ampla asupra suferintelor celor implicati:

 

·       Istoria Holocaustului, de Ovidiu Raetchi – acest volum iti prezinta o sinteza a celei mai cutremuratoare crime din secolul XX: anihilarea deliberata, printr-o „banda industrializata a mortii”, a unui intreg popor. Istoria Holocaustului este o carte care prezinta desfiintarea omului: de la ascensiunea lui Hitler pana la executia lui Eichmann. Cartea trece in revista originile intelectuale ale nazismului, psihologia lui Hitler - pe care autorul il numeste „asasinul zero”, sursa absoluta a Holocaustului - si politicile antisemite ale fiecarui stat european, din Germania pana in Romania, din Scandinavia pana in Italia, din Franta pana in Grecia si in Ungaria;

 

·       Copilul de la Auschwitz, de Lily Graham - romanul prezinta o poveste sfasietoare despre supravietuire, in care viata sau moartea se bazeaza pe cea mai mica sansa si fericirea poate fi gasita in cele mai intunecate momente. Fanii romanelor „Alegerea. Accepta cu bucurie posibilul”, de Edith Enger si „Tatuatorul de la Auschwitz”, de Heather Morris se vor indragosti de acest roman splendid;

 

·       Tatuatorul de la Auschwitz, de Heather Morris – este un volum despre istoria Holocaustului care a fost vandut intr-un milion de exemplare in numai noua luni de la aparitie, in perioada ianuarie – septembrie 2018. In acel an, cartea a fost declarata cel mai bine vandut roman din Marea Britanie si Irlanda. De asemenea, este bestseller in SUA, Canada, Australia, Africa de Sud, Olanda, Portugalia etc. Cartea a fost tradusa in peste 35 de tari si este in curs de adaptare TV;

 

·       Fiica de la Auschwitz, de Tova Friedman, Malcolm Brabant – este o carte despre Istoria Holocaustului scrisa de Tova Friedman impreuna cu fostul reporter de razboi, Malcolm Brabant. Aceasta carte este o marturie cutremuratoare despre unele dintre cele mai mari crime din istoria umanitatii. „Tova Friedman relateaza atrocitatile Holocaustului din perspectiva unui copil. Documentata temeinic de Malcolm Brabant, cartea de fata constituie o lectura impresionanta si absolut necesara.”, noteaza publicatia The Jewish Chronicle;

 

·       Evadare de la Auschwitz, de Joel C. Rosenberg – este o carte despre istoria Holocaustului care iti va oferi o imagine clara asupra conditiilor inumane din lagarul de concentrare si care subliniaza importanta solidaritatii si a luptei pentru libertate. Volumul de fata iti aminteste ca, in cele mai intunecate momente ale istoriei, exista scantei de umanitate si curaj care pot straluci. Joel C. Rosenberg reuseste sa creeze personaje complexe si autentice, iar cititorii traiesc alaturi de acestea toate momentele de incercare si triumf. Aceasta carte este o marturie a rezistentei umane si a determinarii de a supravietui in ciuda tuturor obstacolelor. ”Rosenberg a facut ceea ce stie cel mai bine: a creat, intr-un context politic si religios concret, personaje credibile, care actioneaza din convingere sau exploateaza religia in scopuri egoiste ori malefice. Este cea mai impresionanta lucrare a lui Rosenberg de pana acum”, sustine publicatia Publishers Weekly.

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: