Anna Todd a reinventat cititul: tu i-ai descoperit cartile?

 

 

In ultimii ani, universul cartilor a inceput sa se extinda cu foarte multe titluri care sunt pe placul milioanelor de oameni. Se spune ca nici un autor nu va mai fi la fel de apreciat ca autorii din literatura clasica, insa prezentul contrazice aceasta afirmatie. E drept ca in literatura clasica sunt adevarate capodopere, insa ele nu sunt pe placul oricui. In ziua de astazi, este cu atat mai greu sa scrii o carte care sa fie apreciata de milioane de oameni, avand in vedere cat de diferite sunt preferintele cititorilor. In plus, in epoca internetului si a evolutiei tehnologice, un autor trebuie sa munceasca mai mult pentru a capta atentia oamenilor si pentru a-i determina sa citeasca, in loc sa urmareasca un film sau un episod dintr-un serial.

 

Si cu toate acestea, exista unii autorii care au reusit ,,imposibilul”. Au scris carti atat de apreciate, incat au cucerit chiar si inimile persoanelor care preferau televiziunea in locul cititului. Multumita acestor autori, milioane de oameni au redescoperit placerea cititului. Multi oameni nu citesc din cauza lecturilor obligatorii din anii de scoala. Insa, acele carti nu reprezinta nici macar o galaxie in infinitul univers al literaturii contemporane.

 

Printre autorii care au reusit ,,imposibilul” se afla si Anna Todd, autoarea celebrei serii After. Ea a cunoscut succes datorita internetului. Mai exact, primele carti ale seriei After au fost publicate pe platforma Wattpad, in anul 2013 si au fost citite de peste 1 miliard de ori, ceea ce este enrom. Datorita succesului, un an mai tarziu, cartile au fost publicate in varianta tiparita si mai mult, tot in 2014, Paramount Pictures a anuntat ca va ecraniza seria After. Anul acesta, in aprilie, a aparut in cinematografe primul film din serie si asa cum era de asteptat, a avut un succes enorm.

 

 

Tanara autoare a cunoscut intr-un an un succes pe care altii nu il ating nici dupa o viata. Insa, nu s-a oprit aici, iar After nu este singura serie publicata. In aceeasi categorie se incadreaza si Seria Landon Gibson, un ,,spin off” inspirat de personajul cu acelasi nume din seria After. Cartile care fac parte din aceasta serie sunt Nimic mai mult si Nimic mai putin si il au in centrul atentiei pe Landon Gibson, prietenul personajelor principale din seria After.

 

 

O carte la fel de captivanta, dedicata tinerilor este Surorile Spring. Povestea urmareste vietile a patru surori care incearca sa isi croiasca un drum prin viata, in ciuda greutatilor (tatal lor este plecat in Irak, iar ele locuiesc intr-o baza militara). Aceasta carte este considerata reinterpretarea moderna a Micutelor doamne, de Louisa May Alcott.

 

 

Si nu in ultimul rand, va recomandam Seria Stars, Cele mai stralucitoare stele (vol. 1). O sa regasiti povestea unei tinere care vrea sa cunoasca dragostea adevarata si sa aiba o viata normala, la care a visat intotdeauna. Fiind fiica de militar, a cunoscut rigorile sistemului si durerea pe care militarii o infrunta dupa fiecare misiune, asa ca isi doreste o viata linistita, departe de aceste amintiri. Insa, viata ii scoate in cale un soldat atragator, care ii va da peste cap toate planurile. Ce se intampla in continuare, va lasam pe voi sa descoperiti!

 

 

Dupa cum puteti vedea, cartile scrise de aceasta autoare sunt atat de apreciate multumita realismului prezent in fiecare dintre acestea. Iar tocmai acest realism este cautat de catre cititori, pentru a le confirma ca nu sunt singurii care nu au avut un drum usor prin viata sau care nu si-au gasit inca dragostea vietii lor.

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: