Beneficiile lecturii asupra copiilor

Atunci când vorbim despre lectură, ne vin în minte şi beneficiile acesteia şi este cunoscut faptul că, în cazul copiilor, cărţile au multiple astfel de beneficii pe termen lung. Iată câteva avantaje majore pe care copiii le obţin din cititul cărţilor.

Dobândirea de noi cunoştinţe

Abordarea diferitelor teme şi tratarea de subiecte din varii domenii de interes ajută copilul să achiziţioneze informaţii utile şi să îşi formeze o cultură generală vastă necesară atât în şcoală cât şi în viaţa zilnică.

Îmbogăţirea vocabularului

În cazul copiilor, lectura este principala modalitate de îmbogăţire a vocabularului. Este aşadar indicată încurajarea deprinderii de a citi încă de la vârste fragede pentru dezvoltarea fluenţei verbale şi conversaţionale.

Dezvoltarea imaginaţiei

Nu este un secret că învăţământul românesc modern încurajează creativitatea copiilor încă din grădiniţă. Lectura este un ajutor real în dezvoltarea acestei creativităţi îmbogăţind capacitatea imaginativă şi stimulând puterea creatoare a minţii.

Stimularea memoriei

Studiile arată clar că cititul regulat îmbunătăţeşte activitatea cerebrală în mod considerabil. Copiii care citesc au astfel o memorie mai bună comparativ cu cei care ocolesc lectura în favoarea altor activităţi.

Îmbunătăţirea comunicării

S-a demonstrat ştiinţific că socializarea este mai pronunţată în cazul copiilor familiarizaţi cu lectura frecventă. Cărţile au darul de a îmbunătăţi interacţiunea cu cei din jur, de a stimula abilităţile de comunicare necesare traiului în societate.

Cunoscând foarte bine importanţa lecturii, editurile au pregătit pentru sezonul estival surprize literare menite să trezească interesul şi curiozitatea celor mici. Iată ce titluri promit să le facă juniorilor vacanţa mai frumoasă.

Editura TREI vine în întâmpinarea verii cu un ghid absolut savuros- „Ce să faci când ţi-e teamă de greşeli” de Dr. Claire A.B.Freeland şi Dr. Jacqueline B. Toner - care, dincolo de funcţia de relaxare şi destindere, are o reală utilitate în educarea şi motivarea copiilor.

Editura Litera lansează noi provocări literare pentru cei mici. Avem aventurile Lunei în cartea senzaţională „Soy Luna” din colecţia Disney, abordarea fenomenului folosirii imaginaţiei în „Henry şi puterea imaginaţiei” de Skye Byrne şi Nic George precum şi un număr extrem de captivant al National Geographic Kids - „ Totul despre mitologie” - care prezintă informaţii despre zeităţi antice pe înţelesul vârstei mici. Tot la Litera au apărut o serie de enciclopedii pentru elevi cu informaţii pe gustul celor care cochetează cu ştiinţa. „Misterele chimiei” de Robert Winston, „Misterele fizicii” de Richard Hammond sau „Misterele matematicii” de Johnny Ball promit să le ofere celor mici informaţii captivante care să desluşească tainele ascunse ale ştiinţelor. Pentru cei care doresc să îşi îmbogăţească vocabularul limbii engleze, dicţionarul ilustrat de la Disney - „Primele mele 1000 de cuvinte în limba engleză” - este deasemenea o atracţie must have.

La Humanitas Junior, iubitorii de poveşti şi aventură se pot delecta cu Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi” de Nikolai Nosov dar nu sunt omişi nici cei pasionaţii de cosmos cărora editura le promite o călătorie de neuitat prin intermediul cărţii „George şi Big-Bangul” de Lucy şi Stephen Hawking.


Informaţii utile, călătorii fascinante şi aventuri uluitoare garantează o lectură inedită şi captivantă pentru ca lumea copiilor să devină încă şi mai atrăgătoare pe parcursul sezonului cald.

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: