Cititul are valoare pe tot parcursul vietii - Afla de ce cititul este o formula esentiala pentru a avea succes in viata

 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/YhfxJpa_Ch0

 

În jurul nostru auzim tot mai des plângeri legate de faptul că “nu se mai citeşte la fel de mult”. Dar ce înseamnă asta? Într-adevăr, oamenii petrec tot mai mult timp pe reţele sociale, citind presă online, dar şi articole reprezentative, în funcţie de problemele pe care le întâmpină.

 

În definitiv, poate că s-a schimbat perspectiva. Oamenii citesc să afle răspunsuri la problemele lor, ca să afle date concrete despre anumite teme importante care vizează dezvoltarea umanităţii, a planetei. Pe de altă parte, oamenii citesc cărţi care îi ajută să se auto dezvolte sau să poată fi mult mai bine alături de alţi oameni. Prin urmare, ideea cum că se citeşte mai puţin e complet eronată. Cu siguranţă oamenii citesc mai mult, dar poate că altceva s-a pierdut de-a lungul dezvoltării digitale. Oamenii citesc mai puţin de dragul lecturii. Cu atât mai mult, de ce citesc oamenii? Află din rândurile care urmează principalele avantaje ale cititului. 

 

Oamenii care obişnuiesc să citească au din start un avantaj major în privinţa capacităţii lor de concentrare. Acest lucru atrage de la sine şi un succes deosebit. De exemplu, poate că nu oricine ar avea răbdare (răbdare care se traduce în capacitate de concentrare) pe conţinutul cărţii lui Marcel Proust, „În căutarea timpului pierdut”. Romanul are cu aproximaţie 1.200.000 de cuvinte. Cu siguranţă, procesul nu poate fi uşor. La fel se poate întâmplă şi în cazul unor cărţi scrise de Thomas Mann, precum „Doctor Faustus” sau „Muntele Vrăjit”.

 

Dar dacă te interesează subiectul, dacă devii captivat/ă de acţiunea dintre personaje şi de tematicile propuse de scriitor, atunci cu siguranţă te vei bucura de asta. Cu cât eşti mai concentrat/ă pe lectură, cu atât vei putea să te concentrezi mai bine pe succesul din propria viaţă. De aceea, poţi începe cu cărţi uşoare. Poţi comanda super rapid cărţi dintr-o librărie online. De exemplu, poate îţi vor părea atractive titluri precum „Viaţa mincinoasă a adulţilor” sau „Biblioteca de la Miezul noptii’.  Se spune că un cititor avid, pur şi simplu nu poate să lase o carte din mâna din momentul în care subiectul îl/o interesează cu desăvârşire. Dar acest lucru, că orice alt obicei sănătos, se construieşte în timp. Nu este nevoie să te apuci să citeşti Atlas Shrugged de Ayn Rand. Poţi începe cu cărţi al căror subiect te interesează cu adevărat, imposibil să nu găseşti ceva potrivit pentru tine, mai ales când vrei să faci asta accesând „rafturile” domeniilor unei librarii online.

 

Odată cu dezvoltarea capacităţii de concentrare, cititorii îşi pot stabili şi obiective, ori de câte ori se aşează să citească o carte bună. Fie că intenţionează să citească un anumit număr de pagini înainte de a trece la o altă activitate, fie că decid să citească până când un anumit concept prinde sens în mintea lor, important e că repetă această acţiune.

 

Având mintea activă, oamenii de succes reuşesc să îşi stabilească obiective pentru fiecare moment al vieţii lor şi continuă să lucreze la atingerea obiectivului până când îl depăşesc. Important de reţinut este faptul că a avea succes, nu înseamnă a avea status financiar şi social. A avea succes poate fi văzut ca un obiectiv definit în termeni şi mai simpli: să devii un membru productiv pentru societate, să fii activ în dezvoltarea comunităţii tale şi să îţi dai voie să evoluezi.

 

Orice informaţie merită aprofundată, iar minţile mai luminate, inspirate de tehnică şi talent, reuşesc să lase în urma lor o moştenire greu de atins de orice alt animal social: cărţile.

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: