Copilul tau incepe scoala? Iti recomandam 5 carti pe care sa le ai in biblioteca!

 

In curand incepe scoala, asa ca pregatirile au inceput deja pentru scolari: atat pentru cei mai mici, dar si pentru cei mai mari. Parintii au inceput deja cursa pentru achizitionarea celor mai bune rechizite la un pret foarte bun. Desi suntem obisnuiti sa cumparam rechizitele fie din magazinele de specialitate, fie din hipermarketuri, probabil ati cumparat cateva produse si din magazine online. Este o metoda mult mai comoda si in plus, veti economisi o suma importanta, avand in vedere ca preturile sunt mult mai mici in magazinele online. Si nici nu mai pierdeti timp stand la coada la casa de marcat sau in trafic.

 

Pe langa rechizite si imbracaminte, ar fi bine sa va ocupati si de biblioteca scolarului, indiferent de varsta lui. Un scolar ar trebui sa citeasca in fiecare zi cateva pagini, astfel incat sa acumuleze cat mai multe informatii, sa isi dezvolte imaginatia si vocabularul si ca acest obicei sa se transforme intr-un hobby mai tarziu. Copiii trebuie sa stie ca exista si alte carti in afara lecturilor obligatorii pentru scoala, iar daca acelea nu o sa fie pe placul lor, pot citi altceva.

 

Biblioteca unui elev de scoala generala ar trebui sa cuprinda carti din diferite domenii, scrise special pentru varsta lui, dictionare, enciclopedii, beletrista, atlase si asa mai departe. Cel mai bine este sa cititi impreuna, sa ii aratati cat de multe informatii interesante poate afla din carti si sa il surprindeti mereu cu noi si noi carti. Iar daca nu stiti ce titluri sa aveti in biblioteca, in continuare o sa enumeram cinci pe care le puteti achizitiona dintr-o librarie online.

 

1. Atlasul lumii pentru elevi National Geographic: este foarte important ca elevii sa stie cat mai multe lucruri despre Globul Pamantesc, sa descopere continentele, tarile, orasele, sa recunoasca drapelele tarilor, sa cunoasca notiunea de granite si de ce exista acestea. Acest atlas este tot ceea ce are nevoie un elev de scoala generala pentru a-si insusi primele notiuni despre geografie. Cuprinde peste 100 de harti, 70 de fotografii color, diagrame si grafice, pagini dedicate contextului politic, culturilor, problemelor actuale de mediu si multe altele. Un astfel de atlas este atractiv chiar si pentru adulti.

 

  1. Matematica este fara indoiala cea mai grea materie atat din scoala generala, cat si din liceu (pentru cei care urmeaza un profil real). De aceea, nu este de mirare ca majoritatea elevilor nu o inteleg si nu cred ca ii va ajuta in viata de zi cu zi. Insa, matematica este distractiva, este cea pe care se bazeaza gandirea logica si tot ceea ce este produs de om se bazeaza pe matematica. Asa ca Misterele matematicii, de Johnny Ball nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca elevilor, pentru a intelege cat este de utila si pentru a afla informatii inedite despre matematica.

 

  1. Tot ceea ce ne inconjoara se bazeaza pe chimie. Inclusiv vietuitoarele, prin urmare si noi oamenii, traim datorita proceselor chimice. De aceea, Misterele Chimiei de Robert Winston este o carte pe care elevii o vor indragi si care le va deschide pofta de cunoastere.

 

  1. Din nici o biblioteca nu ar trebui sa lipeasca macar Dicitionarul Explicativ al Limbii Romane. Noi va recomandam un Pachet Promotional: DEX + DOOM + GRAMATICA. Aceste carti o sa va fie de folos si voua, nu doar scolarilor.

 

  1. Si ultima, dar nu cea din urma, Marea carte a corpului omenesc, de Anne Royer. Este esential sa stim cat mai multe informatii despre cum functioneaza corpul nostru, despre organe, despre cum ne putem mentine sanatosi. Asa ca o astfel de carte este ideala pentru elevi, intrucat le explica pe intelesul lor cat mai multe informatii despre organism.

 

Acestea au fost doar cateva exemple de carti pe care le puteti include in biblioteca scolarului. Speram ca v-am fost de ajutor si asteptam parerile voastre in legatura cu ele!

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: