De ce este important pentru copii sa citeasca in vacanta de vara?

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/_dNcUN2o7Y0

 

Vara este aici, iar luna iunie este marcata si de inceputul vacantei scolare, mult asteptata de catre toti elevii. Desi este o perioada de relaxare si de odihna pentru toti elevii, nu inseamna ca ar trebui sa fie si o perioada de pauza totala de la invatat. Memoria poate fi asemanata unui muschi: daca nu este exersata capacitatea de invatare, va fi mult mai greu sa se reia tot procesul. De aceea, este bine ca toate cunostintele sa se sedimenteze si copilul sa se preocupe si de cateva aspecte scolare de-a lungul vacantei.

 

Pe langa exercitiile specifice fiecarei materii, ce fac parte din temele pentru vacanta, este important ca fiecare elev sa citeasca si ceva care sa ii faca placere. Poate alege carti cu povesti, enciclopedii adaptate varstei, benzi desenate si asa mai departe. Dupa sport, cititul este una dintre cele mai bune activitati pentru copii (si nu doar pentru copii). Cititul relaxeaza, distreaza, imbogateste vocabularul, cultura generala, imaginatia si capacitatea copiilor de a se concentra. Astfel, este important ca un copil sa citeasca in timpul vacantei de vara (si in timpul oricarei vacante scolare) si sa se bucure de aceasta activitate, nu sa fie o corvoada.

 

Pentru a te asigura ca si copilul tau citeste vara aceasta, ar fi bine sa ii oferi cele mai atractive carti, in functie de preferintele sale. Unii copii vor dori sa citeasca doar carti cu povesti (in special cei din scoala primara), altii vor dori sa exploreze lumea si astfel vor dori enciclopedii si carti ce trateaza anumite subiecte (cum ar fi chimia sau fizica explicate pentru copii) si altii isi vor dori carti in voga, cu personajele preferate. Indiferent de ce isi doreste copilul tau, este bine sa il incurajezi si sa il lasi sa citeasca in mare parte doar cartile preferate. Orice lectura este mai buna decat alternativa: a nu citi.

 

Astfel, daca vrei sa iti incurajezi copilul sa citeasca vara aceasta, alege pentru el cele mai bune carti de copii de la LIBREX. Sau mai bine: alege-le impreuna cu el. Ii poti prezenta toate cartile adecvate varstei si astfel va putea sa ia cele mai bune decizii. Pe site, cartile sunt grupate pentru a-ti fi mult mai usor sa le reperezi. Vei descoperi carti cu jocuri si activitati, carti educative, carti cu basme, fabule, dictionare, enciclopedii, carti cu legende si mituri, carti cu poezii si multe altele.

 

Recomandarea noastra este sa alegi carti cat mai variate, pentru a-i da copilului tau sansa de a descoperi ceea ce ii place sa citeasca mai mult. In plus, este bine sa acumuleze cat mai multe cunostinte din toate domeniile, deoarece informatiile sedimentate in copilarie il vor insotit toata viata.

 

In concluzie, pe langa joaca, distractie, vacante si sport, este bine sa ii oferi copilului tau si carti pe care sa le citeasca in vacanta scolara. Astfel, isi va consolida cunostintele acumulate in perioada scolii si va acumula noi informatii pretioase.

 

Tu ce fel de carti alegi pentru copilul tau vara aceasta?

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: