De ce sa citesti cartile scrise de Yuval Noah Harari?

 

Iti aduci aminte de orele de istorie din scoala? Erau fie atractive, fie plictisitoare, in functie de preferintele fiecarui elev si bineinteles, in functie de stilul de predare. Unii profesori preferau sa tina lectiile ca si cand ar spune o poveste, cu explicatii detaliate, altii aduceau obiecte auxiliare, cum ar fi harti, atlase, diferite fotografii, poate chiar si clipuri, daca erau disponibile videoproiectoare. Ce-i drept, istoria este foarte frumoasa, insa trebuie prezentata intr-o maniera atractiva, nu seaca. O maniera care sa explice in detaliu de ce s-au intamplat anumite evenimente si ce a stat exact la baza producerii lor. De aceea, daca nu ti-a placut istoria la scoala si totusi ai vrea sa afli anumite informatii, cel mai simplu este sa adaugi in biblioteca ta cateva carti deosebite, carti istorie scrise intr-o maniera atractiva, pe care le poti comanda online de pe Librex. Recomandarea noastra? Cartile scrise de Yuval Noah Harari, care au devenit foarte populare intr-un timp scurt si care te vor determina sa vezi istoria intr-un mod diferit.

 

De ce sunt diferite cartile lui Yuval Noah Harari? 

Poate te vei intreba de ce sunt diferite aceste carti. Ei bine, autorul are un mod unic de a explica istoria, astfel incat sa inteleaga toata lumea despre ce este vorba. In plus, nu doar istoria este explicata, ci si legatura evenimentelor din trecut cu evolutia omenirii si a tot ceea ce ne inconjoara. Astfel, cititorii au inteles mai bine ce repercusiuni au avut anumite batalii, razboaie sau alte decizii politice asupra lumii cum o stim astazi. 

In prezent, de pe Librex poti achizitiona 6 carti scrise de catre autor (2 in limba engleza si patru in romana) dupa cum urmeaza: Sapiens. Scurta istorie a omenirii, Homo Deus. Scurta istorie a viitorului, 21 de lectii pentru secolul XXI, Sapiens. O istorie grafica. Vol. 1, Nasterea omenirii. 

In Sapiens. Scurta istorie a omenirii (carte devenita rapid Bestseller New York Times si tradusa in peste 40 de limbi) autorul explica exact de ce o singura specie de oameni, adica Homo Sapiens a rezistat, in conditiile in care acum 100000 de ani erau cel putin sase specii. Cartea abordeaza subiecte precum evolutia omului, cum au aparut primele forme de organizare teritoriala, primele manifestari ale religiei, cum au aparut legile si multe altele, pana in prezent. Asa cum am mai spus, nu este o carte clasica de istorie, insa cu siguranta iti va fi pe plac si vei intelege foarte multe concepte. 

Autorul nu abordeaza doar istoria, ci si viitorul, prin prisma evenimentelor deja intamplate. Astfel, in cartile Homo Deus. Scurta istorie a viitorului si 21 de lectii pentru secolul XXI, Yuval Noah Harari ne arata o noua fata a viitorului, bazata pe modul in care omenirea evolueaza si cum ne comportam noi oamenii, in fiecare zi. De asemenea, este abordat si subiectul provocarilor pe care le va infrunta omenirea in viitorul foarte apropiat. 

Asadar, dupa cum poti observa, aceste carti iti vor schimba perceptia despre istorie si iti vor explica in detaliu cum inca ne afecteaza anumite evenimente si ce putem invata din ele.

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: