Dorinţe literare pentru luna februarie

A mai rămas o lună de iarnă şi frigul parcă nu mă lasă să mă aventurez prea des în afara casei. Nu mă împac nicidecum cu gradele în minus, dar le găsesc ideale pentru „hibernat” în timpul liber. Şi cum altfel aş putea hiberna decât la căldură, însoţită de cărţi excelente?

Cum vacanţa de iarnă mi-a cam epuizat proviziile literare, am considerat de cuviinţă să-mi fac un wishlist pe care intenţionez să-l transform rapid în realitate, deoarece editurile au avut grijă să mă tenteze serios cu nişte publicaţii pe care nu le pot ignora.

 


1. Assassin's Creed – Renaşterea – Oliver Bowden – editura Paladin


Seria aceasta, abia începută la editura Paladin este cu siguranţă un must read al sezonului. Doar nu era să o ratez tocmai eu...

„Trădat de familiile conducătoare din Italia, Ezio începe să se pregătească pentru a deveni asasin. Ajunge astfel să fie atras în războiul secret dintre Ordinul Asasinilor şi Ordinul Templierilor, care are drept scop obţinerea Mărului Edenului, un artefact ce poate controla minţile oamenilor, provenit de la o civilizatie străveche, superioară tehnologic.”

 


2. Seria Alina MarinescuMonica Ramirez – cu un nou look la editura Librex Publishing


Fascinată de noul look al seriei, am trecut-o rapid pe listă, mai ales că este completă, iar primul volum mi s-a părut fenomenal.

„Alina Marinescu este o rebelă recrutată ca agent operativ al Secţiunii Operaţiuni Speciale. Alex Therein, bărbatul pe care crede că-l iubeşte, o transformă într-un asasin de elită. Dragostea este o noţiune abstractă pentru Alex, un bărbat cu un trecut întunecat şi o expresie impenetrabilă, eficient de rece, care ucide pentru a putea supravieţui. Fără întrebări inutile. Alex nu este un bărbat real, ci mai degrabă o fantomă, o iluzie creată cu ajutorul oglinzilor. Misiunea lui este să o seducă pe Alina, aşa că o atrage în mod intenţionat în lumea lui misterioasă şi plină de senzaţii, prăbuşindu-se emoţional pentru prima dată de la propria lui recrutare. Ca mentor al ei în timpul procesului de antrenament, trebuie să se confrunte nu numai cu atitudinea ei recalcitrantă, dar şi cu responsabilitatea de a transforma o persoană inocentă într-o unealtă a morţii. Cu toate acestea, cei doi sunt atraşi unul către celălalt şi relaţia paradoxală ură-iubire devine şi mai complicată datorită jocului aproape zilnic cu moartea. Probabil cea mai arzătoare întrebare este: o iubeşte Alex pe Alina cu adevărat?”

 


3. Animale fantastice şi unde le poţi găsiJ.K. Rowlingeditura Arthur


Pasionată de seria Harry Potter, nu aş putea rata o nouă excursie în lumea magiei, iar dacă este tot marca J.K. Rowling, cu atât mai bine.

„J.K. Rowling ne invită să descoperim o nouă eră a Lumii Vrăjitorilor...

Newt Scamander, explorator și magizoolog, tocmai și-a încheiat turul în jurul lumii în căutarea celor mai rare și extraordinare creaturi magice. Ajunge și la New York, unde nu are de gând să stea prea mult. Însă își pierde geamantanul și unele dintre animalele fantastice dinăuntru scapă și cutreieră libere prin oraș. Ce urmează e o adevărată nebunie...”

 


4. înAltă IubireFlavius SimionLibrex Publishing


Cartea lui Flavius mi-a stârnit curiozitatea şi am pus-o pe listuţa mea. Promit să revin cu impresii despre ea.

"Ţi-aş sugera, cititorule, să iubești persoana cu care-ți petreci diminețile. S-o iubești cu toată ființa. Și s-o prețuiești, da, s-o prețuiești precum o tonă de diamante. Ba nu, mai mult de atât. Nu e de ajuns, iar eu nu pot compara iubirea cu pietrele prețioase. E prea puțin, prea neînsemnat.

Nu te cert, ci îți spun doar că iubirea nu se cumpără și nici nu se compară. Eu am încercat totul. N-a mers. L-am mituit și pe Cupidon să reaprindă iubirea, dar era sleit de puteri și n-a reușit. Nu avea atâta forță cât să distrugă orgoliul ei. Amurit și el, poate că până la urmă n-a fost niciun fel de iubire în ea. Sau poate că a fost prea multă... Nici nu vreau să mă mai gândesc, pentru că acest text este pentru tine.

Ca să iubești, frate. Iubește! Cu toate și de toate. Fără aer, cu pasiune și dor. Cu patos, ca și când mâinepersoana iubită ar pleca și n-ai mai reuși s-o mai vezi vreodată."

înAltă iubire este un fel de jurnal intim despre dragoste al unui bărbat tânăr. Cu exaltările și depresiile aferente, iubiri și despărțiri, trăiri intense și căderi în cel mai întunecat abis.

 


5. Suge-o, Andrei!Andrei Ciobanueditura Litera


După bestseller-ul „Suge-o, Ramona!”, este vremea lui Andrei să ... încerce acadele. :) Mi-am pus, bineînţeles, doza de amuzament, pe lista de preferinţe.

„Singurul mod în care poti să afli dacă ai reuşit să uiti cu adevărat o persoană pe care cândva o iubeai cu toata puterea ta este să te întalnesti cu ea, s-o priveti în ochi şi să nu-ţi doreşti s-o iei în braţe. Abia dacă reuşeşti lucrul ăsta poţi să spui că eşti pregătit să treci mai departe

Mulţi dintre noi, dacă nu toţi, am avut o poveste de iubire care ne-a dat lumea peste cap şi ne-a făcut sufletul să zburde de fericire ori să urle de durere. O persoană care ne-a bantuit gândurile ani întregi şi pe care cu greu am reuşit sa o scoatem din suflet. O persoană pe care am căutat-o în fiecare relaţie nouă şi care ne-a lăsat cicatrici invizibile, dar adânci.

Încercând s-o uite pe Anemona, Andrei are tot felul de aventuri, unele amuzante, altele neobişnuite. Dar în realitate, el nu caută pe altcineva. Cautarea lui este o cautare de sine. Şi de fiecare dată se gaseşte în altă persoană, în mod diferit.

O carte care o să te facă să zâmbeşti, să râzi în hohote, să te gândeşti la propria relaţie sau, pur şi simplu, să te miri ce mare-i grădîna Domnului!”


Acestea sunt dorinţele mele literare pentru luna lui Făurar. Dacă şi voi v-aţi făcut deja un wishlist, abia aştept să văd şi alte tentaţii. Cine ştie? Poate mai adaug titluri ... :)


Articol publicat de Mara Caloian

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: