Gabor Maté: o investigație revoluționară despre cum societatea în care trăim ne îmbolnăvește

Este puțin probabil să nu fi auzit numele Gabor Maté, renumitul medic si specialist in domeniul adictiilor si traumei, speaker și autor de bestselleruri, cum ar fi Când corpul spune nu și Pe tărâmul fantomelor înfometate.

Cea mai nouă apariție semnată de el, Mitul Normalității, promite să fie cea mai ambițioasă și importantă a popularului specialist.

Dr. Gabor Maté este foarte apreciat datoriză expertizei sale pe o gamă largă de subiecte de interes actual pentru societatea noastră, cum ar fi dependența, stresul și dezvoltarea copilăriei. Lucrările sale au fost publicate la nivel internațional în peste treizeci de limbi.

Mitul Normalității este o investigație revoluționară a surselor bolilor, o critică încurajatoare a modului în care societatea poate favoriza dezvoltarea afecțiunilor cronice, dar și o cale către sănătate și vindecare.

Hotărât să ofere cititorilor cea mai valoroasă carte de până acum, scrisă alături de fiul său, Daniel Maté, își dirijează atenția catre a demonta cele mai comune mituri despre ceea ce ne îmbolnăvește. El subliniază punctele comune ce apar între bolile indivizilor și declinul coeziunii sociale, oferindu-ne un ghid pentru sănătate și vindecare plin de compasiune.

Gabor Maté ne poartă într-o călătorie epică prin care descoperim că modul în care bunăstarea noastră emoțională și felul în care ne conectăm în societate (pe scurt: modul în care trăim) este strâns legat de sănătate, boli și dependențe ... Această poveste captivantă și frumos scrisă are implicații profunde pentru viețile noastre, inclusiv pentru practica medicală și sănătatea mintală.

Cu peste patru decenii de experiență clinică, Gabor Maté a ajuns să recunoască predominanta înțelegere a „normalității” că fiind una falsă, deoarece neglijează cu totul rolul pe care atât traumele și stresul, precum și presiunile vieții moderne, le exercită asupra corpului și mintii noastre în detrimentul stării de sănătate. Cu toată expertiza și sofisticarea tehnologică, medicina occidentală eșuează să trateze persoana că întreg, ignorând modul în care cultura toxică din zilele noastre stresează organismul, încarcă sistemul imunitar și subminează echilibrul emoțional.

Deși țările occidentale se bucură de sisteme de sănătate dezvoltate și bine puse la punct, acestea înregistrează de fapt o creștere a incidenței bolilor cronice și o scădere a sănătății generale a populației. Consumul de medicamente prescrise, hipertensiunea arterială, bolile mintale, bolile autoimune și multe alte probleme îngrijorătoare sunt în continuă creștere. Maté argumentează că o mare parte din ceea ce pare normal în societatea noastră nu este nici sănătos, nici natural și că a îndeplini criteriile de normalitate ale societății moderne înseamnă, în mai multe feluri, conformarea la cerințe care sunt profund anormale în ceea ce privește nevoile umane – adică nesănătoase și dăunătoare la nivel fiziologic, mental și chiar spiritual.

Descoperă toate cărțile lui Gabor Maté pe Librex.ro!

 

 

 

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: