Inainte de Urzeala Tronurilor, istoria s-a scris cu Foc si Sange

 

 

Dintre autorii contemporani care au facut istorie, George R.R. Martin se diferentiaza detasat datorita succesului pe care l-a cunoscut odata cu publicarea primului volum din saga ,,Cantec de Gheata si Foc”. Putem spune ca a revolutionat genul fantasy, iar milioane de oameni s-au indragostit atat de lumea fantastica prezentata in carte, dar si de personaje. George R.R. Martin are un stil unic de a scrie, totul fiind prezentat in cele mai mici detalii, astfel incat experienta cititului sa fie una cu adevarat deosebita. Daca ati citit vreo carte scrisa de el, ati observat cat de usor este sa patrundeti in lumea creata de autor si sa va simtiti acolo, cata vreme continuati lectura.

 

Succesul autorului a fost atat de mare, incat saga ,,Cantec de Gheata si Foc” a captat atentia HBO, iar de aici si pana la cumpararea drepturilor de ecranizare nu a mai fost decat un pas. Curand, serialul ,,Game of Thrones (Urzeala Tronurilor)" a inceput sa fie produs si a ajuns rapid cel mai popular serial din istoria cinematografica.

 

Daca v-a captivat lumea magica descrisa in Urzeala Tronurilor si daca ati vrut vreodata sa aflati ce se afla dincolo de toate misterele prezentate in carte, acum aveti ocazia. George R.R. Martin ne prezinta lumea de dinainte de Urzeala, in cartea Foc si Sange. Desi initial ar fi dorit sa astepte publicarea tuturor cartilor si apoi sa publice aceasta capodopera, planurile s-au schimbat si fanii din intreaga lume au putut afla mai repede raspunsurile la intrebarile ce ii framantau.

 

Pastrand tiparul marilor succese cinematografice si chiar si literare, George R.R. Martin a considerat oportun sa prezinte istoria din spatele ,,istoriei” prezentate in Cantec de Gheata si foc. A vrut sa prezinte contextul in care a luat nastere toata actiunea din carte si bineinteles, stramosii personajelor. In aceasta carte este descrisa istoria familiei Targaryen, cea mai controversata din toata aceasta Saga.

 

Conform cartii Foc si Sange, primul din familie a fost Aegon Cuceritorul, iar actiunea cartii se incheie cu Aegon al III-lea, urmasul sau. Veti observa ca naratorul este un cronicar, Archmaester Gyldayn. Bineinteles ca in aceasta carte veti regasi aceleasi elemente fanastice pe care autorul le-a inclus in toata cartile sale, dar totodata veti observa pe alocuri descrieri mai brutale decat in mod obisnuit. Nici in aceasta carte nu lipseste umorul autorului, chiar si in contexte nepotrivite, cum ar fi moartea unei persoane.

 

Si in aceasta carte veti regasi lupta pentru putere, pentru cucerirea Tronului, lupta in urma carora piereau mii de oameni, totul pentru ca ambitiile conducatorilor sa fie indeplinite. Asa cum va spuneam mai devreme, multe dintre dilemele pe care le-ati avut cititind cartile seriei Cantec de Gheata si Foc si urmarind serialul, vor fi elucidate daca va veti lasa purtati de universul acestei carti. Este incredibil cum un singur om poate avea o imaginatie atat de bogata, incat sa cucereasca inimile a milioane de oameni din intreaga lume si sa ii tina captivi de la prima si pana la ultima pagina.

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: