Librarie online sau librarie clasica? Voi ce alegeti?

 

Probabil stiti si voi ca oamenii tind sa se imparta in doua sau mai multe ,,tabere” cand vine vorba despre preferinte. Unii prefera inghetata de fructe, altii de ciocolata sau vanilie. Unii asculta muzica la concerte, altii prefera sa stea acasa si sa se bucure de acordurile muzicale. Unii oameni sunt mai conservatori, altii imbratiseaza toate schimbarile. Suntem diferiti si este foarte bine asa, nu ar trebui sa incercam sa schimbam preferintele oamenilor, daca nu le fac vreun rau sau daca nu ii ranesc pe cei din jur.

 

La fel se intampla si cand vine vorba despre carti sau despre librarii. Sunt oameni care iubesc cartile in format fizic, mirosul lor, emotia de a rasfoi cartea. Altii, prefera sa citeasca in format electronic sau chiar aleg audiobooks. Unii oameni petrec ore intregi intr-o librarie, alegand cartile preferate, altii prefera cumparaturile online.

 

Si exact despre acest subiect vrem sa discutam astazi, despre avantajele si dezavantajele fiecarui tip de librarie: clasica si online. Si pentru a fi mai usor de comparat, o sa punctam la fiecare aspect ceea ce ofera fiecare tip de librarie.

 

1.    Timpul alocat cumpararii: intr-o librarie clasica este posibil sa petreceti mai mult timp pana gasiti cartile preferate. O sa va imbie mirosul cartilor si nu o sa vreti sa plecati prea curand acasa. Si sa nu mai spunem si de timpul petrecut pe drum. Daca timpul vostru liber este limitat, mai bine alegeti sa cumparati dintr-o librarie online pentru ca este mai simplu si mai rapid. Nu mai trebuie sa va plimbati printre rafturi: doar cautati cartea preferata, o puneti in cos si asteptati curierul.

2.    Preturile: castigatoare detasata este de regula libraria online. Un magazin online presupune costuri mult mai mici de intretinere, de aici si posibilitatea de a oferi spre vanzare carti la preturi mult mai bune decat ale unei librarii clasice.

3.    Titlurile disponibile: intr-o librarie online, de cele mai multe ori sunt disponibile mult mai multe carti decat intr-o librarie clasica. Iar acest lucru se datoreaza faptului ca o librarie online poate avea stocul de carti intr-un depozit, spre deosebire de o librarie care de multe ori are spatiul limitat.

4.    Momentul cumpararii: o librarie online ofera posibilitatea de a cumpara carti la orice ora din zi si din noapte, chiar si cand ne aflam in drum spre casa, la un restaurant, la magazin si asa mai departe.

5.    Reduceri si promotii: si aici, libraria online castiga detasat. Tot datorita costurilor mici de intretinere, librariile online isi permit sa ofere cele mai bune reduceri si promotii. In plus, puteti afla despre acestea cu doar un click. In schimb, pentru a afla despre promotiile dintr-o librarie clasica, trebuie sa mergeti pana la sediul ei.

 

 

Dupa cum vedeti, ambele tipuri de librarii au atat avatanje, dar si dezavantaje. Important este sa alegeti varianta care vi se potriveste cel mai bine pentru a cumpara cartile dorite. Sau daca timpul va permite, puteti sa cumparati carti din ambele tipuri de librarie.

 

Voi din care categorie faceti parte? A celor care comanda carti online sau a celor care prefera sa stea printre carti si sa le admire inainte de a cumpara?

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: