Puţin fantastic în cenuşiul cotidian parcă reuşeşte să alunge în mod cert atât monotonia cât şi stresul. Citind aceste cărţi veţi uita cu siguranţă de traiul zilnic, vă veţi deconecta de la banal şi, de ce nu, veţi căpăta acea senzaţie unică pe care doar un fantasy de calitate o poate oferi – atingerea imposibilului „ca prin magie”.
Literatura română contemporană a „prins” deja ideea că poveştile fantastice atrag un public larg, aşa că, autori ce dispun de talent şi imaginaţie oferă tot mai des publicului, doze de supranatural turnate generos în volume must read. Iată câteva cărţi fantasy pe care 2016 ni le-a adus în bibliotecă. Voi le-aţi citit?
Seria Nemuritor – Oana Arion
Până acum doar trei volume – Oana, le aşteptăm cu nerăbdare pe următoarele!!!!! - din această serie adictivă ce mixează mitologia cu realismul şi supranaturalul creând o băutură cu proprietăţi magice şi culoare fosforecentă ce se... savurează prin lecturare. Universul creat de autoare ne poartă prin legende, ne pune faţă în faţă cu multe personaje fantasy (tot vampirul rămâne preferatul!!!), fără însă a pierde pe traseu latura umană. O simplă muritoare, iniţial având o viaţă plictisitoare, se trezeşte aruncată de un destin pus pe şotii în mijlocul unei aventuri de proporţii colosale. Bineînţeles, Oana adaugă aventurii şi o măsură generoasă de... un altfel de romance, iar relaţia dintre Victoria şi vampirul Arrio este deopotrivă bizară, înfricoşătoare, plină de suspans... pur şi simplu delicioasă.
Seria Cercurile mistice – Nicoleta Tudor
Cele două volume - Cercurile mistice și Orașul de deasupra - ne fac să uităm cu totul tiparul clasic al vrăjitoriei. Aici avem de-a face cu un blestem ce pluteşte peste generaţii, a cărui putere transcede timpul şi spaţiul, revărsându-şi maleficul inclusiv în prezent. Lumea şatrei cu misterele ei, o poveste de iubire damnată şi o magie neagră aruncată cu răutate transformă acţiunea într-una plină de adrenalină. Dincolo de trecutul care năvăleşte în prezentul modern, doza de iubire adăugată de autoare îndulceşte povestea, fiind creionată cu multă precizie. Încă un fantasy inserat cu abilitate în planul real până ajunge să se confunde cu acesta, prin măiestria manevrării cuvintelor de către Nicoleta Tudor. Viaţa Mariei era una normală, până când lucrurile încep să fie puse cap la cap, iar adolescenta se vede în situaţia de a rupe un cumplit blestem ce îi subjugă neamul de ani şi ani de zile. Faptul că istoria pare să se repete cu încăpăţânare, iar fata se îndrăgosteşte de un băiat ce poartă acelaşi blestem, face ca povestea să devină romantică, dar şi mult mai dramatică.
Paşi în trecut – Lina Moacă
În cazul Linei, istoria joacă un rol important în povestea ţesută cu abilitate precum costumul cu fir de aur care declanşează practic întoarcerea în trecut. O combinaţie uluitoare de prezent, trecut, istorie, mitologie şi fantastic fac din „Paşi în trecut” un roman imposibil de ratat. Din prezentul modern, cititorul este tras în trecut, pe vremea dacilor şi a credinţelor acestora în Zamolxis. Tot ce credeam îngropat sub praful timpului pare să prindă viaţă, ca şi cum o vrajă ar fi animat acel timp glorios şi l-ar fi adus în „azi”. Multe superstiţii, datini străvechi, descântece, practici de frizează ocultismul zilelor noastre, credinţe ce ies la lumină într-un mod uimitor şi un protagonist ce reuneşte calităţile neamului român – acele calităţi pierdute în modernismul zilelor noastre. Romanul este un fel de confruntare între prezent şi trecut, iar victoria rămâne să fie atribuită de către fiecare cititor în parte.
O.K. Noi vă propunem să vă delectaţi cu un fantasy la care să adăugaţi un ceai fierbinte cu aromă de scorţişoară – garantat, iarna va rămâne afară şi senzaţia de frig se va lăsa dusă departe.