Nu stiti ce fel de carti sa le cititi copiilor? Aflati in continuare!

 

 

 

Cartile ar trebui sa fie prezente in viata copiilor inca din primul an de viata. Chiar daca la prima vedere ati putea spune ca un copil asa mic nu poate citi sau nu poate intelege ceea ce i se citeste, lucrurile nu stau deloc asa. Creierul unui bebelus este ca un burete si absoarbe in fiecare secunda tot ceea ce aude si tot ce se intampla in jurul lui. De aceea, este bine sa vorbiti cu bebelusul cat mai mult, din prima zi de viata. Vorbiti cu el exact ca si cand ati vorbi cu un adult: ii spuneti ca ii schimbati scutecul, ca ii dati de mancare, ii spuneti cat il iubiti, ii explicati ca afara ploua, ca mergeti la plimbare si ii descrieti ce vedeti. Bebelusii absorb toate aceste informatii si le pastreaza pentru cand vor invata sa vorbeasca.

De aceea si cartile sunt extrem de importante pentru ei. Exista carti foarte simple, pentru a fi utilizate in primul an de viata. De exemplu, sunt carti senzoriale care pot fi folosite de la 10 luni si care ii ajuta pe copii sa descopere lumea inconjuratoare intr-un mod atractiv.

Obiceiul de a citi copiilor povesti inainte de culcare sau la orice ora de zi nu este deloc demodat. Copiii sunt dornici de cunoastere si pana nu au varsta necesara pentru a citi singuri, au nevoie de un adult care sa le poarte pasii spre minunata lume a lecturii si care sa le insufle dragostea fata de carti.

In ziua de astazi, exista mii de carti pentru copii, asa ca aveti de unde alege. Important este sa le gasiti pe cele care se potrivesc cel mai bine principiilor voastre de crestere a copiilor si care vor fi si pe placul lor. Important este sa le cititi mai multe tipuri de povesti pentru a vedea care le plac cel mai mult. V-am pregatit si cateva exemple de carti pentru copii si speram ca o le adaugati in biblioteca.

Prima recomandare este Mami, e gata? de Ioana Chicet Macoveiciuc (Printesa Urbana). Aceasta carte este potrivita pentru a fi citita la orice varsta, fiind plina de umor dar si de invataminte pe care sigur pe veti aplica pe viitor. Cartea prezinta aventurile a doi frati, Ema si Eric, in bucatarie, alaturi de mama si de tata. Sunt prezentate cu umor situatiile obisnuite din viata fiecarei familii care are copii si vrea sa demonstreze ca toate situatiile trebuie tratate fara suparari, pentru ca din toate se poate invata ceva.


 

O carte haioasa si folositoare este Ferma Vorbitoare. 60 De Sunete De Animale. Majoritatea copiilor din ziua de astazi nu au norocul de a vedea animalute domestice decat la Zoo sau in diferite parcuri tematice. Asa ca o astfel de carte este folositoare pentru a afla mai multe despre animale si pentru a auzi sunetul fiecaruia.


 

Copiii au nevoie in permanenta de activitati pentru a-si dezvolta creierul, pentru a invata cat mai multe si pentru a fi fericiti. Asa ca alegeti o carte de activitati, eventual care sa aiba ca protagonisti personajele preferate din desene animate spre exemplu. Recomandarea noastra este: Masha si Ursul. 100 de jocuri si activitati. Vol. 1.


 

Acestea au fost doar trei exemple de carti pe care ar fi bine sa le aveti in biblioteca si pe care sa le deschideti cat mai des alaturi de cei mici.

 

  Produsul a fost adaugat in cos