Recomandate de celebrități! 7 cărți iubite de vedete

Dincolo de luminile reflectoarelor și de evenimentele strălucitoare, celebritățile de pe întreg globul își găsesc adesea alinarea și inspirația în paginile cărților. Fie că sunt autobiografii motivaționale, romane clasice, sau povestiri contemporane, cărțile reprezintă o sursă inepuizabilă de înțelepciune și cunoaștere, care nu ține cont de statutul social sau faimă.

Descoperă 7 cărți iubite de celebrități de top află motivele din spatele alegerilor lor. De la paginile care i-au inspirat în momentele dificile, până la lecturile care i-au făcut să râdă sau să plângă, vă invităm să vă alăturați acestui fascinant drum literar alături de noi.

 

 

Anne Hathaway: Grădina secretă de Frances Hodgson Burnett

Romanul lui Burnett a lăsat cititorii să tânjească după o șansă de a intra în grădina faimoasă, încă de la lansarea sa la începutul secolului XX. Grădina secretă a rămas o emblemă a copilăriei, continuând să inspire fete precum Hathaway să ia exemplul atitudinii îndrăznețe a protagonistei într-o lume dominată în mare parte de bărbați.

 

 

Emma Watson: Micul Prinț de Antoine de Saint-Exupéry

Acest roman, în ciuda statutului său aparent de carte pentru copii, a fost o piesă literară de bază, cunoscută pentru descrierea unor teme mature precum singurătatea, pierderea și alienarea. Watson, cunoscută în mod special pentru interpretarea unor personaje faimoase, cum ar fi Hermione Granger din Harry Potter, a vorbit despre impactul pe care această carte l-a avut asupra ei atât în copilărie, cât și ca adult, numind-o una dintre cărțile sale preferate din toate timpurile.

 

 

Daniel Radcliffe: Maestrul și Margareta de Mihail Bulgakov

Deși Radcliffe a jucat într-una dintre cele mai de succes adaptări cinematografice ale unei opere literare, lucrarea preferată a starului din Harry Potter nu face parte din seria de bestsellere a lui J.K. Rowling. Maestrul și Margareta, scrisă de Mihail Bulgakov, romancier rus, în Uniunea Sovietică sub regimul lui Stalin, este o comedie neagră care urmărește călătoria diavolului creștin în URSS.

 

 

Zoë Saldana: Alchimistul de Paulo Coelho

Saldana și-a exprimat admirația pentru romanul emblematic al lui Paulo Coelho într-un interviu acordat pentru Oprah.com. Actrița din Avatar a dezvăluit că a citit pentru prima dată romanul din 1988 după ce i-a fost dăruit de către tatăl ei vitreg și a fost imediat cucerită de temele alegorice ale poveștii despre dragoste, familie și angajament, care i-au consolidat statutul de clasic modern.

 

 

Adele: De neimblanzit de Glennon Doyle

Într-o postare pe Instagram, Adele a spus: "Dacă sunteți pregătiți - această carte vă va zdruncina mintea și vă va face sufletul să țipe. Sunt atât de pregătită pentru mine însămi după ce am citit această carte! Este ca și cum aș fi intrat în corpul meu pentru prima dată. Oricine are capacitatea de a renunța cu adevărat și de a se dărui lui însuși - Fă-o! Citește-o! Trăiește-o. Practic-o. Suntem o mulțime! Dar suntem meniți să fim mulți! ... "Cine știa că propria noastră eliberare îi eliberează pe cei din jurul nostru? Pentru că eu nu am știut!!! Credeam că suntem meniți să fim stresați și dezorientați, confuzi și altruiști ca un personaj Disney!"

 

 

Olivia Rodrigo: Minunata familie Marvel de Brian Selznick

Lecturi amare? Olivia nu le cunoaște.

Două povești aparent fără legătură între ele - una în cuvinte, cealaltă în imagini - se întâlnesc cu o sinergie fermecătoare. Povestea ilustrată începe în 1766 cu Billy Marvel, singurul supraviețuitor al unui naufragiu, și urmărește aventurile familiei sale de actori de-a lungul a cinci generații. Povestea în proză începe în 1990 și îl urmărește pe Joseph, care a fugit de la școală în casa plină de nedumerire a unui unchi înstrăinat din Londra, unde, împreună cu cititorul, trebuie să pună cap la cap multe mistere. Felul în care poveștile cu imagini și cele cu cuvinte se intersectează îi va lăsa pe cititori să se minuneze de măiestria de povestitor a lui Selznick.

Plină de mister, personaje vibrante, răsturnări de situație surprinzătoare și frumusețe sfâșietoare, și cu cea mai captivantă artă de până acum a lui Selznick, Minunile este un tribut emoționant adus puterii poveștilor. Fiți avertizați, vă va înghiți cu totul.

 

 

Kit Harington: 1984 de George Orwell

Christopher Catesby Kit Harington a devenit celebru prin rolul lui Jon Snow, unul dintre personajele principale din celebrul serial Urzeala Tronurilor (Game of Thrones). Kit se înscrie, de asemenea, pe lista celebrităților de la Hollywood care adoră să citească o carte, el înțelege că cititul dă un sens profund vieții. Kit adoră să citească cărți, este pasionat de lectură, iar 1984 de George Orwell este cartea sa preferată din toate timpurile.

 

Într-o lume plină de lux și strălucire, cărțile ne amintesc că toți suntem călători ai imaginației și că poveștile sunt singurele care nu se demodează niciodată.

Vedetele ne-au dezvăluit cărțile lor preferate, te invităm și pe tine să explorezi o colecție vastă de cărți pe Librex.ro!

Surse foto: instagram.com

  Produsul a fost adaugat in cos