Seria After, de Anna Todd (cand povestile de dragoste infrunta realitatea dura)

 

Va plac povestile de dragoste? Ce ati spune de una putin … diferita? Romanele de dragoste sunt de obicei predictibile: personaje care se indragostesc de la prima vedere, legatura dintre ele rezista indiferent de ce se intampla, iar finalul este unul fericit. Dar ce va propunem noi astazi este diferit: o serie in care se prezinta o poveste adevarata, inspirata din realitatea cotidiana, in care oamenii se indragostesc in cele mai nepotrivite momente si de cele mai nepotrivite persoane. Este vorba despre seria After, de Anna Todd.

 

Asa cum stiti si voi, in cele mai multe cazuri, oamenii nu se indragostesc de varianta lor feminina sau masculina. In secolul 21, oamenii au curaj sa treaca peste prejudecati si accepta diferentele dintre ei si persoana iubita. Poate nu le place acelasi gen de muzica, aceleasi feluri de mancare, vacanta ideala poate inseamna cu totul altceva pentru fiecare. Insa, ce ii uneste este dragostea si planurile de viitor, provocarile de zi cu zi. A avea o relatie nu inseamna doar fluturi in stomac, intalniri romantice sub clar de luna si cine la restaurante selecte. Doi parteneri care se indragostesc pe neasteptate vor avea de infruntat neintelegeri, vor avea discutii in miez de noapte pentru a ajunge la un factor comun si isi vor dezvalui unul altuia greselile din trecut, astfel incat relatia si planurile de viitor sa functioneze.

 

Seria After a devenit rapid extrem de populara tocmai pentru ca este o poveste de dragoste atipica pentru literatura, dar obisnuita pentru viata de zi cu zi. Oamenii au nevoie de confirmare, se simt usurati sa afle ca si alte cupluri trec prin momente dificile, pe care le depasesc tocmai pentru ca isi aduc aminte ce i-a unit prima data si ca este normal sa nu fie totul roz.

 

 

Seria After este compusa din cinci carti, iar trei dintre acestea au fost publicate initial pe Wattpad. Aici, primele trei carti au fost citite de peste 1 miliard de ori, ceea ce este enorm, cartea devenind rapid un adevarat fenomen. Astfel, autoarea a hotarat sa publice volumele si in format fizic.

 

Cu toate ca este o serie extrem de cunoscuta si de apreciata, nu inseamna ca nu a starnit si controverse. Iar toti cei care au citit volumele, au spus ca au avut sentimente contradictorii in legatura cu actiunea si personajele. Tessa si Hardin, cele doua personaje principale au o relatie considerata ,,toxica”. Hardin are un trecut tumultos, a ridicat un ,,scut” in jurul sau si incearca sa para un baiat rau. Insa Tessa a vazut ca Hardin nu este asa cum pare la suprafata, dincolo de minciuni si de atitudinea lui. Iar de aici si pana la o relatie complicata, abuziva, nu a fost decat un pas.

 

Personajele sunt astfel construite incat o sa empatizati cu ele, o sa va bucurati alaturi de ele, o sa plangeti, o sa traiti toate momentele tensionate si la un moment dat chiar o sa vreti sa le dati sfaturi pentru a-i face sa vada ceea ce este evident.

 

In concluzie, seria After este un captivanta, pe care o sa vreti sa o cititi cat mai repede, chiar daca acest lucru va insemna sa pierdeti cateva ore de somn si care o sa va faca sa priviti viata altfel.

  Produsul a fost adaugat in cos