Top 5 carti ecranizate la care vei reveni dupa ce vei vedea filmul

De ce sa citesc cartea, daca pot vedea filmul?” - este o intrebare frecvent intalnita, insa cei care iubesc cu adevarat cititul cunosc diferentele majore dintre experienta unei carti bune si vizionarea unei ecranizari.

Motivele pentru a citi o carte dupa ce i-ai vazut ecranizarea pot fi similare cu cele pentru care ai viziona un film dupa ce ai citit cartea. Unul dintre acestea este prelungirea savurarii universului personajelor preferate. In plus, cartile iti ofera o experienta mult mai autentica comparativ cu un film. Pe de alta parte, multe dintre filmele ecranizate dupa un best-seller au ajuns sa fie aspru criticate deoarece nu au reusit sa se ridice la nivelul asteptarilor cititorilor.

In concluzie, cartea este singura care iti poate oferi imaginea reala asupra mesajului si povestii construite de autor: scriitorul romanului. Filmele, in general, sunt interpretari ale romanelor pe care le pun in scena alte persoane si, indiferent cat de fidel ar urmari povestea cartii, nu reusesc sa surprinda 100% atmosfera si emotia pe care o vei trai in calitate de cititor.

Top 5 carti ecranizate

Iata o selectie de 5 titluri de romane ale caror ecranizari au fost primite cu sufletul la gura de intreg mapamondul. Dupa ce vei vizualiza filmul, vei reveni neindoielnic la lectura, caci nu vei sti ce ti-a placut mai mult, cartea sau filmul:

 

·       Cincizeci de umbre ale lui Greyvolumele semnate de E. L. James iti vor oferi una dintre cele mai intense lecturi erotice pe care le-ai parcurs vreodata. Acest roman erotic a devenit best-seller mondial absolut, fiind cartea despre care vorbeste toata lumea. Seria contine patru volume care urmeaza a fi traduse in peste 30 de limbi. Drepturile de ecranizare ale romanelor au fost castigate de Universal Pictures;

·      Bridgerton – este o alta serie de carti ecranizate care iti va pune la lucru imaginatia si iti va starni tot felul de emotii si sentimente. Seria Bridgerton este formata din 8 volume semnate de Julia Quinn, care reuseste sa creioneze cu suspans si pasiune povestea celor 8 frati din familia Bridgerton. Autoarea este considerata o adevarata maestra a romanelor de dragoste, deoarece a reusit sa creeze o familie atat de atragatoare si de fermecatoare, o comunitate atat de vibranta si de captivanta, incat te face sa tanjesti sa ii cunosti mai bine pe fiecare in parte. Astfel ca, daca ai descoperit serialul Bridgerton si ai urmarit cu sufletul la gura ambele sezoane, atunci nu astepta vizualizarea urmatoarei carti ecranizate, ci descopera singur continuarea cu ajutorul cartilor;

·       Hotul de carti – este o experienta de neuitat, indiferent de ordinea in care le vei urmari: filmul si apoi cartea sau cartea si apoi filmul. Romanul a fost ecranizat in 2013, cu actorii Geoffrey Rush si Emily Watson in rolurile principale. Volumul semnat de Markus Zusak este una dintre acele carti ecranizate care te va inspira si iti va schimba optica asupra vietii;

·     Marele Gatsby – volumul semnat de F. Scott Fitzgerald ocupa, astazi, locul al doilea, dupa Ulise de James Joyce, pe lista celor mai bune romane ale secolului XX, alcatuita de New York Times. Acesta s-a bucurat de sase ecranizari, fiecare dintre ele fiind spectaculoase si asteptate cu nerabdare de cinefili;

·      Mananca, roaga-te, iubeste – este un volum care iti va schimba modul de raportare la viata si te va ajuta sa descoperi puterea vindecatoare a iubirii de sine. Ecranizarea volumului semnat de Elizabeth Gilbert o are ca personaj principal pe Julia Roberts. Filmul surprinde doar o parte din atmosfera transformatoare a cunoasterii de sine, care te va prinde inca de la primele pagini ale acestei carti ecranizate. (Poti comanda de AICI cartea care iti va schimba viata).

Acolo unde canta racii, de Delia Owens, nu poate lipsi de pe lista ta de carti ecranizate, de asemenea. Descopera oferta variata de carti de pe site-ul nostru si completeaza-ti colectia cu cele mai incitante romane, care sa te rupa din anostul cotidian si sa te poarte catre o lume in care totul este posibil. Ofera-ti bucuria unei lecturi care te va purta catre tine si te va ajuta sa cresti odata cu personajele cartilor alese. Drumul catre Paradis este pavat cu... cele mai bune carti!

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: