10 cărți care nu te vor lăsa să dormi

De vreme ce pe 31 Octombrie este Halloween-ul, sunt sigură că mulți dintre voi se pregătesc deja de o noapte albă cu câteva cărți bune, bomboane, lumânări și băuturi fierbinți. Eu, din păcate nu îmi pot permite acest lux, pentru că ziua următoare trebuie să mă duc la școală și nu cred că ar fi în regulă să folosesc Halloween-ul pentru a-mi motiva absențele. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu pot să sărbătoresc această noapte magică. Bineînțeles, o voi face în stilul meu, adică recomandându-vă câteva cărți care nu vă vor lăsa să dormiți. Mai exact, am făcut o selecție de 10 cărți numai bune pentru a vă ține companie în noaptea de Halloween. Titlurile de mai jos, nu neapărat thriller sau horror, vă vor asigura o noapte plină de aventuri!


Misery – Stephen King


 

Nu se poate să încep această listă fără Stephen King. Dacă vreți o noapte autentică de Halloween, trebuie să aprovizionați cu cărțile lui. Poveștile lui sunt absolut terifiante și atât de captivante, încât sunt sigură că nu veți putea dormi până nu le veți termina. Misery este cea mai bună carte a lui pe care am citit-o. Este un adevărat masterpiece al genului thriller și una dintre cărțile pe care toată lumea trebuie să le citească o dată în viață!


Înainte să adorm – S.J. Watson

Înainte să adorm este una dintre cărțile care m-au făcut să ador genul thriller. Cartea mi s-a părut absolut genială! Este extrem de captivantă și are atât de mult suspans, încât vei simți că nu poți respira datorită curiozității și a adrenalinei. Da, este unul dintre romanele pe care trebuie să le citiți cât mai repede! Asta dacă nu ați făcut-o deja...


Umbra vântului - Carlos Ruiz Zafon

Umbra vântului nu se încadrează perfect în tiparele genului thriller, dar este o carte numai bună pentru Halloween din mai multe motive. În primul rând, citind cartea ești învăluit de o atmosferă de magie unică. Apoi, povestea este incredibil de complexă și de originală, iar personajele sunt foarte bine conturate. Ce să mai, romanul este genial și vă va ține în suspans toată noaptea!


Fata din tren – Paula Hawkins

Fata din tren este romanul care ia cu asalt toate topurile, librăriile, bibliotecile și blog-urile din întreaga lume. Eu am citit cartea acum un an și cu siguranță nu am uitat-o. Este foarte bine scrisă, extrem de complexă și povestea te învăluie și nu te lasă să pui cartea jos până la final. Deznodământul îți va tăia respirația, iar dacă termini cartea înainte de răsărit, poți să te uiți la film, care de-abia a apărut.


Ghici ce-i în cutie – M.J. Arlidge

După ce ne-a introdus în lumea detectivei Helen Grace în primul volum, M.J. Arlidge continuă să ne țină în suspans cu volumul doi, Ghici ce-i în cutie. Mie cartea aceasta mi-a plăcut poate și mai mult decât prima din serie. Mi s-a părut mult mai înfricoșătoare, mai captivantă, mai complexă și mult mai bine scrisă. Iar Helen Grace va fi mereu una dintre eroinele mele preferate!


Copilul 44 – Rob Tom Smith

Copilul 44 este o carte pe care cu greu o vei uita după ce o vei citi. În afara faptului că te va ține în suspans de la prima pagină până la ultima, dezvăluie atât de multe adevăruri despre sistemul sovietic și despre viețile oamenilor din anii aceia, încât este greu să nu te înclini în fața autorului și să vrei să îi citești toate cărțile. Romanul este scris cu lux de amănunte, cu o măiestrie aparte și cu o complexitate care te va uimi. Iar intriga sunt sigură că te va ajuta să ai parte de un Halloween perfect!


Locuri întunecate - Gillian Flynn

Gillian Flynn este un nume deja bine cunoscut în lumea literară. Fiind adorată mai ales de iubitorii de thriller, aceasta își lasă amprenta asupra literaturii cu romane întunecate, dar extraordinar de captivante. După ce a cucerit o lume întreagă cu Fata dispărută, Flynn își arată din nou talentul în Locuri întunecate. Mie mi-a plăcut la nebunie cartea tocmai pentru că este exact așa cum o descrie titlul... Întunecată și de o intensitate rar întâlnită!


Elizabeth a dispărut - Emma Healey

Imediat după apariția acestei cărți, s-a stârnit o adevărată isterie în lumea literară datorită ei. Elizabeth a dispărut promite a fi un thriller psihologic cum rar întâlnești, o poveste emoționantă și o carte greu de uitat. Eu nu am citit-o încă, dar după recomandările prietenilor și a blogger-ilor pe care îi urmăresc, sunt sigură că este una dintre cărțile pe care trebuie să le citiți duminica aceasta!


Nume de cod: Verity – Elizabeth Wein

Cum aș fi putut exclude această carte din lista de astăzi? Nume de cod: Verity este una dintre cărțile pe care le voi recomand oricând și oricui. Nu numai că este extraordinar de captivantă, dar transmite și o emoție foarte puternică. Cartea pur și simplu te învăluie. Trăiești prin și în ea, alături de personaje. La final, vei realiza că trebuie neapărat să o recitești și să o savurezi un timp mai îndelungat!


Moarte subită - J.K. Rowling

Încă o carte pe care nu am reușit încă să o citesc, Moarte subită este adorată de toți adepții genului thriller. După ce a devenit cunoscută în toată lumea datorită seriei Harry Potter, J.K. Rowling a revenit acum câțiva ani cu un roman pentru adulți care impresionează prin complexitate, intrigă și o emoție aparte.


Acestea fiind spuse, tot ce vă mai rămâne de făcut pentru o noapte perfectă de Halloween este să vă aprovizionați cu muzică bună, bomboane delicioase și băuturi care să vă încălzească. Și nu uitați... cărțile bune vor ține întotdeauna spiritele afară! :)

 

Articol realizat de Bianca M. Călin.

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: