10 carti de luat pe plaja.. sau pur si simplu in vacanta

Ne aflam la mijlocul lunii Iulie. Cei mai multi dintre noi au terminat scoala sau facultatea si au deja planurile de vara si vacanta facute. Tot ce mai ramane este infaptuirea acestor planuri. Sunt sigura ca deja avem in minte ce pereche de pantofi ne vom lua in seara x si ce costum de baie in ziua y. Insa cu totii suntem ‘chinuiti’ de aceasi intrebare: “Ce carti voi lua cu mine?”

Avand in vedere ca in biblioteca noastra se afla probabil o avere, cartile sunt multe, iar raspunsul la intrebarea de mai sus este imposibil. Am vrea sa luam toata biblioteca, la fel cum noi, fetele, am vrea sa luam tot dulapul cu haine si pantofi. Insa asa ceva este imposibil. Personal, inca nu m-am hotarat ce carte sa iau cu mine la Atena, deci stiu cat de grea este alegerea pe care trebuie sa o facem toti. Asa ca m-am gandit sa va ajut cat de mult posibil. Cercetand lista cu carti citite pana in momentul asta (22 la numar), am ales 10 titluri care merita cu siguranta luate in vacanta. Binenteles, 10 carti sunt cam multe pentru o vacanta de o saptamana, dar sper ca va fac viata mai usoara cu aceasta lista. Am ales cele zece carti care m-au impresionat cel mai mult anul asta si sper sa va fie de folos si voua si sa va faca vacanta mai frumoasa! J

 

1. Tuturor baietilor pe care i-am iubit de Jenny Hann

Tuturor baietilor pe care i-am iubit” este noua carte hit a autoarei Jenny Hann. Milioane de cititoare si cititori din toata lumea adora lumea creata de Jenny in romanul ei plin de surprize, printre care si eu. Cred ca aceasta carte este perfecta pentru o zi pe plaja si sunt sigura ca povestea de dragoste foarte frumoasa va va transporta intr-o alta lume si va va faceti sa radeti, sa oftati si sa va incruntati. Cu personaje incredibile, pe mine m-a cucerit imediat, iar al doilea volum de-abia ce a aparut in State si este la fel de bun ca si primul. J

 

2. “Jumatatea rea” de Sally Green

(Pentru mai multe detalii despre carte puteti accesa site-ul GoodReads, iar daca vreti sa comandati cartea in romana, o gasiti pe site-ul librariei Librex.ro .)

Jumatatea rea” este perfecta pentru fanii genului fantasy si a cartilor care te invaluie de magie. Personal, am adorat cartea aceasta si abia astept sa citesc volumul doi. Cu siguranta va recomand sa ii faceti loc in valiza, pentru ca va va cuceri cu personajul principal fermecator si cu povestea incredibila a acestuia.

 

3. “Mincinosii” de E. Lockhart

 

(Pentru mai multe detalii despre carte puteti accesa site-ul GoodReads, iar daca vreti sa comandati cartea in romana, o gasiti pe site-ul librariei Librex.ro .)

Cand am citit eu “Mincinosii”, era deja toamna si mult prea tarziu pentru a o citi pe plaja. Insa daca as fi putut, cu siguranta as fi citit-o cu picioarele in nisip. De ce? Pentru ca este o lectura usoara, antrenanta, diferita, care te face sa inlemnesti de multe ori si care are un deznodamant ametitor. In afara de asta, in timp ce o citesti iti inspira exact acea atmosfera de vacanta. Iar povestea de va lasa fara cuvinte!

 

4. “Padurea norvegiana” de Haruki Murakami

Tuturor cititorilor carora le place sa se relaxeze cu o carte putin mai ‘complicata’, le recomand cartea mea preferata de anul asta, scrisa de un autor Japonez foarte cunosc: Haruki Murakami. Este vorba despre cea mai celebra carte a lui, ‘Padurea Norvegiana’. Cu o poveste de dragoste incredibila, lectii de viata importante si personaje foarte interesante, ‘Padurea norvegiana’ (titlu inspirat de cantecul celor de la Beattles) va va purta pe taramuri necunoscute si va va face sa va indragostiti din nou. De viata, de carti, de cel de langa voi. J

 

5. “Portretul lui Dorian Gray” de Oscar Wilde


 

Pentru cartea de la jumatatea acestei liste, am ales sa schimb un pic genul si sa trec la lucruri un pic mai serioase. Sunt sigura, insa, ca aceasta recomandare va incanta multa lume. Vorbesc despre cartea mea de referinta, pe care as citi-o mereu: “Portretul lui Dorian Gray” de Oscar Wilde. Sincera sa fiu, nu va pot descrie aceasta carte. Este incredibila! Consider ca toata lumea trebuie sa o citeasca macar o data in viata, pentru ca ai ce invata din ea. In afara de asta, are o poveste incredibil de captivanta si un personaj principal de-a dreptul… fermecator, sa spunem. J

 

6. “The unbecoming of Mara Dyer” de Michelle Hodkin

(Pentru mai multe detalii despre carte puteti accesa site-ul GoodReads.)

Ei, asta da carte numai buna de luat intr-o aventura! Este in ton cu atmosfera unei aventuri, va asigur. Pe mine, personal, m-a captivat atat de mult incat am pierdut statia de autobuz la care trebuia sa cobor. M-a facut sa vreau sa zburd, sa scriu, sa plec in aventuri periculoase. Si mi-a dat fiori. Este o carte perfecta, in sensul adevarat al cuvantului. Cu siguranta o recomand!

 

7. “Anna si sarutul frantuzesc” de Stephanie Perkins

 

(Pentru mai multe detalii despre carte puteti accesa site-ul GoodReads.)

Daca veti mai gasi liste de genul asta, sunt sigura ca veti gasi si aceasta carte inclusa in ea. De ce? Pentru ca pur si simplu este perfecta pentru o vacanta! Este usor de citit, are o poveste de dragoste ce se desfasoara in Franta, un personaj principal masculin numai bun de indragostit si o atmosfera de vacanta incredibil de molipsitoare! Pe mine m-a facut sa ma indragostesc si sa vreau sa plec in vacanta in Franta.

 

8. “All the bright places” de Jennifer Niven

(Pentru mai multe detalii despre carte puteti accesa site-ul GoodReads.)

Desi aceasta carte nu are un final tocmai fericit, am inclus aceasta carte in aceasta lista pentru toti cititori care se delecteaza cu o drama buna. Cartea asta mi s-a parut superba, povestea extrem de trista, foarte bine scrisa, iar personajele nu ai cum sa nu le indragesti. Te va face sa te indragostesti de viata ta si sa iti pretuiesti aproapele mult mai mult.

 

9. “Carrie” de Stephen King

 

 

Pentru toti impatimitii de thrillere si carti cu un accent de horror mai puternic, “Carrie” este cartea perfecta. Usor de bagat in geanta, usor de citit, dar foarte captivanta, ‘Carrie’ m-a impresionat profund si m-a facut sa ma indragostesc de scrisul lui King. Da, mi-a placut la nebunie si o recomand cu cel mai mare drag!

 

10. “Infernul lui Gabriel” de Sylvain Reynard

(Pentru mai multe detalii despre carte puteti accesa site-ul GoodReads, iar daca vreti sa comandati cartea in romana, o gasiti pe site-ul librariei Librex.ro .)

Si am ajuns si la ultima carte din aceasta lista! Ultima, dar cu siguranta nu cea din urma!

Infernul lui Gabriel” este una dintre cartile mele preferate ever. M-am indragostit de la primul capitol. Plecand de la aceeasi premiza ca si ‘Fifty Shades of Grey’ (ambele fiind, initial, povesti fan fiction inspirate dupa seria ‘Twilight’), ‘Gabriel’s inferno’ iese in evident cu multe detalii: scrisul extraordinar de bun, povestea foarte trista, dar si foarte romantica si foarte frumoasa, doua personaje cu probleme din trecut, o poveste de dragoste care pur si simplu scoate scantei, si actiune bine construita. O carte cu adevarat buna, cu multa intriga si foarte multe scene incredibile. Ca sa nu mai zic de personajul principal masculine, Gabriel, care pur si simplu te va face sa rosesti sis a ofteze mereu! Cartea asta e numai buna de citit (singur/a) pe o plaja la soare si cu o bautura racoritoare in mana. La soare ca sa poti da vina pe roseate din obraji pe soare, iar cu o bautura racoritoare in mana ca sa te mai… ‘racoreasca’. ;)

 

Dragi cititori, acestea au fost cele zece carti pe care eu vi le recomand pentru vacanta. Sper ca v-am mai usurat alegerea si sper ca veti avea parte de cea mai frumoasa vara si de cea mai memorabila vacanta!

Articol publicat de Bianca M. Calin

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: