7 cărți pe care să le citești până la sfârșitul anului

Sfârșitul anului se apropie cu pași repezi, iar luna Decembrie este cunoscută ca fiind cea în care toți încercăm să terminăm ce am început pe parcursul anului. Astfel, scoatem listele cu planurile pe 2016 din sertare și ne grăbim să tăiem cât mai multe activități de pe ele. Pentru prima dată în viața mea, am reușit să fac tot ce mi-am propus anul acesta. Unul dintre obiectivele mele a fost să citesc 50 de cărți până la finele anului și nu numai că mi l-am atins, ci l-am întrecut, citind 64 de titluri până acum. Sunt mândră de mine, dar tot aș vrea să mai citesc încă cinci cărți până pe 31 decembrie. Nu sunt sigură că voi reuși, dar am făcut o listă cu 7 cărți pe care aș vrea să le citesc până atunci. În caz că vreți să mai citiți câteva titluri în ultima lună din an și aveți nevoie de inspirație, m-am gândit să împărtășesc această listă cu voi. În ea se găsesc și două cărți pe care le-am citit deja, dar pe care vi le recomand tocmai pentru că sunt perfecte pentru ultima luna decembrie.


Lupta mea: Moartea unui tată - Karl Over Knausgard

Citesc romanul lui Knausgard la momentul acesta și dați-mi voie să vă anunț că este printre titlurile mele preferate din 2016. Chiar dacă descrie viața autorului, deci o intrigă extraordinar de captivantă nu intră în discuție, scrisul și atmosfera per total sunt incredibile. Cred că romanele din seria Lupta mea au mai mult substrat decât romanele clasice pe care le studiem la școală și tocmai datorită acestui fapt consider că trebuie să se găsească printre lecturile tuturor.


După ce te-am pierdut – Jojo Moyes

 

După ce primul volum, Înainte să te cunosc, a frânt inimile a milioane de cititori, autoarea revine cu o continuare care nu numai că se ridică la nivelul primei cărți, dar îl și întrece. Pentru mine, După ce te-am pierdut are o poveste mult mai emoționantă și mai pătrunzătoare decât cea din primul volum. Cartea aceasta este plină de lecții importante despre viață și puterea de a merge mai departe. În plus, este perfectă pentru zilele de Crăciun!


Confidentul – Helene Gremillon

 

Fiind descris ca un fenomen editorial, romanul Confidentul vine cu o premiză originală și foarte intrigantă. O tânără editoare începe să primească scrisori care nu îi sunt adresate ei, dar care spun povestea unei iubiri tumultoase și a unor destine tragice. Sunt extrem de entuziasmată să citesc această carte și sper să am ocazia să o fac curând, pentru că nu numai că descrierea mă pune pe jar, dar am auzit numai lucruri bune despre ea și știu că îmi va plăcea la nebunie.


Jumătatea pierdută - Sally Green

Un război interminabil și o iubire eternă. Ce altceva aș mai vrea? Jumătate sălbatică este volumul final din trilogia lui Sally Green. Primele două volume m-au cucerit și m-au reamintit de ce iubeam atât de mult cărțile fantasy când eram mică. Povestea lui Nathan este extrem de captivantă și abia aștept să văd cum se va termina seria. Iar coperta... superbă!


Casa păpușilor - M.J. Arlidge

Ei, și am ajuns la una dintre slăbiciunile mele. Casa păpușilor este al treilea volum din seria Helen Grace, una dintre favoritele mele de anul acesta. Cărțile lui Arlidge mă fac să trepidez de emoție și mă țin cu sufletul la gură de la început până la sfârșit. Sunt nerăbdătoare să văd ce ne-a pregătit autorul și să văd aventurile lui Helen. Sunt sigură că acest volum este la fel de complex și de ciudat ca și primele două!


Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată - Cristina Nemerovschi

Era imposibil să nu o includ pe Cristina Nemerovschi în această listă. Ea este una dintre scriitoarele mele preferate, iar cărțile ei mă fac întotdeauna să mă simt mai bine. De-abia ce am terminat Rockstar și aștept cu mare entuziasm să citesc ultimul roman al ei, Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată. Descrierea m-a făcut să o adaug imediat pe lista de cărți care trebuie citite și sunt sigură că, fiind scrisă de Nemerovschi, îmi va plăcea la nebunie.


Miss Peregrine. Biblioteca sufletelor – Ransom Riggs

Am descoperit seria Miss Peregrine anul acesta și mi-a intrat imediat la suflet. Personajele adorabile, intriga captivantă și povestea frumoasă m-au făcut să urmăresc fiecare volum cu un entuziasm contagios. Mi-ar plăcea enorm să citesc Biblioteca sufletelor luna aceasta, pentru a încheia anul cu seria cu care l-am început. Plus că sunt foarte curioasă să văd cum va continua povestea copiilor speciali alui Ransom Riggs.

 

Dacă reușesc să citesc titlurile din lista aceasta, sfârșitul anului 2016 se anunță a fi unul frumos, plin de aventuri captivante. Sper că și voi veți reuși să citiți toate romanele pe care le vreți până la sfârșitul anului și sper, de asemenea, că veți avea parte de un decembrie magic!

 

Articol publicat de Bianca M. Călin

  Produsul a fost adaugat in cos