7 cărți pentru iubitorii de muzică

Fiind o mare iubitoare de muzică, îmi place să citesc cărți care au legătură cu aceasta. Ador personajele care cântă la un instrument muzical, eu însumi fiind violonistă. Pot să îi înțeleg mult mai bine și să mă regăsesc în sentimentele și în gândurile lor. Am crescut cu muzică și cu cărți, acestea fiind cele două mari pasiuni ale mele. De aceea, încerc să citesc cât mai multe cărți cu și despre muzică, chiar dacă nu sunt tocmai ușor de găsit.

Adevărul este că romanele despre muzică au un farmec aparte. Este un sentimente unic să te bucuri de două mari pasiuni în același timp. Pe mine cărțile de acest gen reușesc să mă farmece și să mă facă să uit de mine de fiecare dată. Mă duc într-o lume în care muzica rezolvă orice problemă.

Pentru că sunt sigură că printre cititorii noștrii există foarte mulți iubitori de muzică, am hotărât să fac o selecție a celor mai bune șapte cărți cu și despre muzică pentru toți pasionații de lectură și de muzică.


1.Dacă aș rămâne – Gayle Forman

”Dacă aș rămâne” este o fascinantă poveste despre prietenie, iubire și muzică. Pasiunea Miei pentru muzică și pentru violoncel este evidentă din paginile cărții și m-a făcut să mă îndrăgostesc și mai mult de muzică și de povestea aceasta frumoasă. Am fost extrem de captivată de carte și am trăit o mulțime de emoții intense, printre cuvinte frumoase și muzică bună.


2.Pianistul – Wladyslaw Szpilman

”Pianistul” nu numai că îmbină cele două mari pasiuni ale mele, dar are legătură cu cel de-al doilea război mondial. Povestea adevărată trăită de pianistul evreu Szpilman este incredibil de emoționantă, iar faptul că dragostea pentru muzică și pentru pian l-a salvat este extraordinar de impresionant. O lecție de istorie, dar și de supraviețuire și de muzică.


3.Violonista – Jessica Duchen

”Violonista” a fost cartea perfectă pentru mine. Nu numai că spune povestea unei violoniste, dar între paginile cărții se găsesc povești incredibile despre muzicieni unguri și despre Bela Bartok, unul dintre compozitorii mei preferați. Cartea aceasta a fost cu adevărat fermecătoare pentru cineva ca mine, care vrea să facă o carieră violonistică. Cred, totuși, că toată lumea va adora romanul Jessicăi, indiferent dacă sunt muzicieni sau nu. Povestea are o magie aparte și o coloană sonoră superbă!


4.Mare Tranquillitatis – Katja Millay

Mare Tranquillitatis” a fost cartea care m-a ținut trează o noapte întreagă. Nu cred că m-am regăsit în nici un personaj mai bine decât m-am regăsit în Nastya. Am rezonat cu drama și cu sentimentele ei în legătură cu muzica și cu pasiunea ei pentru pian. M-am îndrăgostit de Josh și de povestea lor de dragoste și am urmărit povestea cu respirația tăiată. Una dintre cele mai bune cărți pe care le-am citit vreodată!


5.Eleanor & Park – Rainbow Rowell

Deși nici un personaj din ”Eleanor & Park” nu este muzician, aceasta joacă un rol foarte important în povestea de dragoste a celor două personaje. Pasiunea pentru muzică nu numai că a unit personajele, dar le-a și salvat. Acest roman îți poate arăta cât de importantă este muzica în viața de zi cu zi, o lecție pe care mulți dintre noi o aflăm prea târziu sau poate niciodată.


6.Cerul e pretutindeni – Jandy Nelson

Deși o carte pe care aș recomanda-o strict adolescenților, ”Cerul e pretutindeni” este o frumosă poveste de dragoste între doi adolescenți pe care muzica îi unește. Personajul principal, Lennie, este o clarinetistă căreia tocmai i-a murit sora, iar muzica și iubirea o salvează. O carte captivantă, emoționantă și foarte ușor de citit. Perfectă pentru o zi relaxantă la plajă!


7.Ultimul cântec – Nicholas Sparks

 

”Ultimul cântec” se numără printre primele cărți cu muzicieni pe care le-am citit. Povestea această m-a fascinat și m-a răscolit atât de mult, încât am citit-o într-o singură zi. M-am îndrăgostit de personaje, mi-a plăcut povestea, iar finalul a fost exact pe gustul meu. Cu siguranță merită citită, atât pentru poveste, cât și pentru faptul că muzica joacă un rol foarte important!

Chiar dacă sunteți sau nu pasionați de muzică, merită să citiți aceste cărți pentru poveștile frumoase, dar și pentru lecțiile de viață pe care le puteți primi de pe urma fiecărei lecturi. Sper că lista mea v-a inspirat și v-a dat noi idei de lectură!

  Produsul a fost adaugat in cos