Baltagul - Mihail Sadoveanu, o carte care iti va schimba perspectiva asupra vietii si iubirii

Lectura nu are varsta, iar lectiile pe care fiecare carte citita ni le ofera sunt resurse importante pentru suflet, atunci cand viata ne confrunta cu situatii complexe si complicate. Baltagul - Mihail Sadoveanu este un roman care trebuie citit nu doar de adolescenti, pentru ca se afla pe lista de lecturi obligatorii pentru examenele scolare. Romanul lui Mihail Sadoveanu merita citit si recitit chiar si de adulti, care vor descoperi in paginile acestuia cuvinte pline de substanta si intelepciune si citate motivationale si inspirationale.

Victoria Lipan este personajul care da voce cugetarilor filosofice ale autorului, cugetari care au trecut testul timpului si care se dovedesc la fel de actuale in lupta cu problemele vietii curente.

In lupta cu destinul, sufletul uman se dezvaluie in toata splendoarea sa”, este marturisirea pe care Mihail Sadoveanu le-o face cititorilor sai. Totodata, autorul ii indeamna pe acestia sa se increada in puterea sentimentelor lor, caci „Dragostea este forta care ne da curajul de a infrunta cele mai mari obstacole si de a ne regasi pe noi insine.”

 

Baltagul - Mihail Sadoveanu este mai mult decat o carte clasica, pe care o regasesti in lista lecturilor obligatorii din gimnaziu sau liceu. Elibereaza-te de prejudecati si descopera-i cugetarile filosofice, pline de substanta, care te pot calauzi in momentele in care te simti descurajat din cauza provocarilor vietii.

In definitiv, aceasta este morala romanului, expusa prin povestea Victoriei Lipan, care pleaca in cautarea sotului disparut si care depune eforturi supraomenesti pentru a-si regasi sotul mult iubit. Devotamentul Victoriei este motorul care o face pe aceasta sa isi descopere noi si noi resurse in lupta ei de a afla adevarul despre disparitia tatalui copiilor ei: „Nimic nu o poate opri in cautarea lui, nici muntele, nici raul, nici frica de necunoscut”, le spune autorul citirorilor sai.

Baltagul - Mihail Sadoveanu poate fi considerat atat un roman politist, cat si unul psihologic. Victoria Lipan este un adevarat detectiv care cauta neobosit indicii si dovezi care sa o ajute sa desluseasca misterul mortii sotului ei, Nechifor Lipan. Pe de alta parte, toate framantarile si suferinta traite de eroina sunt urmarite indeaproape de autor pe intreaga desfasurare a actiunii romanului.

Romanul Baltagul - Mihail Sadoveanu este, indubitabil, o capodopera a literaturii noastre, care ar trebui sa ocupe un loc de cinste in literatura universala, la fel ca operele unor scriitori precum Fyodor Dostoevsky, Lev Tolstoi sau Nikolai Gogol.

 

10 citate motivationale care iti vor schimba mindset-ul si pentru care merita sa citesti romanul Baltagul - Mihail Sadoveanu, indiferent de varsta:

 

1. „Dragostea infrunta toate primejdiile, invinge toate obstacolele si ramane neclintita in fata timpului”;

2. „In cautarea adevarului, uneori trebuie sa facem fata intunericului si sa strabatem cararile necunoscute ale vietii”;

3. „Am invatat ca fiecare pas pe care-l facem in viata ne aduce mai aproape de ceea ce suntem cu adevarat”;

4. „Uneori, singura modalitate de a intelege trecutul este sa ne confruntam cu el cu curaj si hotarare”;

5. „Frica este doar o umbra a trecutului. Adevarul este lumina care ne calauzeste spre intelegere”;

6. „In lumea asta, norocul trebuie cucerit cu mana ta. Cand vine, tine-l strans!”;

7. „Am avut asa un singur om, dar el m-a facut sa uit de toti ceilalti. Si daca am sa mor cu mainile goale, tot n-am sa-mi para rau!”;

8. „Toate gandurile si toata dragostea mi s-au dus la barbatul meu. Nimic nu ma poate opri in cautarea lui, nici muntele, nici raul, nici frica de necunoscut”;

9. „Moartea e singurul lucru pe care nu-l putem evita in aceasta viata”;

10. „In adancul suferintei, uneori gasim resursele pentru a ne regasi pe noi insine."

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: