Cat timp infloresc lamaii - Zoulfa Katouh: o carte nascuta din suferintele autoarei

Cat timp infloresc lamaii - Zoulfa Katouh este una dintre acele carti care-ti rascoleste sufletul in cele mai adanci profunzimi. Este o poveste care te face sa privesti suferinta si deznadejdea in ochi, pentru ca apoi sa gasesti puterea de a intelege ca nimic nu este fara de sfarsit, nici chiar durerea sufleteasca. Pentru ca, atat timp cat infloresc lamaii, inca mai exista speranta!

 

Aceasta carte s-s nascut din durerea mea, din vinovatia mea, din iubirea mea, din suferintele mele, din visele si sperantele mele. Pe scurt, s-a nascut din zonele vulnerabile ale inimii mele”, marturiseste autoarea cititorilor ei.

Zoulfa Katouh isi sustine romanul de debut chiar si pe forumurile de cititori, unde le dezvaluie acestora ca a pus in aceasta carte 110% din suferinta propriului suflet. Durerea tesuta in aceste randuri reprezinta episoade scrise pe pamantul tarii ei, cu sangele oamenilor care au luptat si au indraznit sa spere la o lume mai buna. Autoarea precizeaza ca nu a trait aceste evenimente tragice pe pielea ei, dar a reusit sa cuprinda in paginile acestei carti o poveste pe care o vei citi cu sufletul facut ghem, cu suspine si lacrimi care-ti vor juca in coltul ochilor.

 

Cat timp infloresc lamaii - Zoulfa Katouh este un volum pe care il vei citi cu o senzatie apasatoare si un sentiment de rusine fata de oameni pe care nici nu-i cunosti si nici nu le-ai fi banuit vreodata suferintele. Tu, la fel ca toti ceilalti, ai jucat cartea normalitatii din coltul tau de lume.

Povestea Salamei, personajul principal al cartii Cat timp infloresc lamaii - Zoulfa Katouh, a devenit vocea tuturor oamenilor care au murit si continua sa moara in contextul evenimentelor sangeroase din Siria. Revolutia siriana, devenita razboi cu implicare internationala, a facut, dupa 120 de luni, 594.000 de victime, dintre care 22.000 de copii. In cei 11 ani de conflict, 2.1 milioane de civili au fost raniti si au ramas mutilati pe viata, iar 80.000 de civili au murit torturati in inchisorile regimului Assad.

Impresia cartii semnate de Zoulfa Katouh este dublata de constientizarea impactului pe care aceste incidente le au asupra oamenilor nevinovati, asa cum marturiseste si realizatorul Radio ZU Mihai MORAR:

Cum ii supravietuiesti durerii? Cat timp infloresc lamaii, speranta nu va muri niciodata… Am pus mana pe aceasta carte si mi-a fost imposibil sa ma despart de ea. Zoulfa Katouh scrie o poveste prin care traiesti organic, cu mintea si cu inima, revolutia care a inceput in Siria in 2011 si continua si in zilele noastre. Insa puritatea primei iubiri are forta sa dizolve chiar si ororile razboiului. Am plans de durere, de furie, si intr-un final, de bucurie, pentru ca, dincolo de tragedii, de suferinta, este o carte a sperantei, a iubirii care straluceste chiar si in culmile disperarii. Razboiul e devastator. Dar aceasta poveste e devastator de frumoasa. Lectura ei va lasa urme adanci in interiorul tau si dorinta suprema de a lasa, in exteriorul tau, o lume mai buna”.

Cat timp infloresc lamaii - Zoulfa Katouh este considerata mai mult decat o carte, reprezinta un studiu transant al perioadei de inceput a revolutiei siriene, utilizand tehnici narative sofisticate si neasteptate si revelatii surprinzatoare.

In paginile acestei carti, sub acest titlu inocent si simplist, se ascunde o poveste sfasietoare despre razboi, pierderi, familie si iubire, despre cautarea alinarii in toiul nebuniei si a sperantei in tragedie. Cat timp infloresc lamaii e o poveste fenomenala, un studiu patrunzator al Siriei care a fost odata si al Siriei de acum. O carte pe care trebuie s-o citesti, pentru a vedea si cealalta fata a lumii actuale, o realitate care se petrece nu departe de noi!

 

Rezumat Cat timp infloresc lamaii - Zoulfa Katouh

 

Cat timp infloresc lamaii - Zoulfa Katouh este un roman care o are in prim - plan pe Salama, o tanara in varsta de 18 ani, din Siria, studenta la Farmacologie. Crescuta intr-o familie fericita, in plina armonie, viata acesteia ia o turnura cu totul bulversanta atunci cand incepe razboiul. Salama ajunge sa indeplineasca atributii de chirurg la spitalul local, din lipsa de personal care sa se ocupe de ingrijirea victimelor razboiului.

 

Membrii familiei sale isi pierd viata sau dispar in razboi. Singura supravietuitoare e Layla, cumnata ei insarcinata. Spitalul, responsabilitatea fata de compatriotii ei, si, ulterior, iubirea care se naste intre ea si tanarul protestatar Kenan o indeamna sa ramana in Siria, cu toate ca fiecare moment e o noua amenintare letala. In cele din urma, grija fata de Layla si copilasul acesteia o sileste sa negocieze emigrarea.

 

Comanda volumul Cat timp infloresc lamaii - Zoulfa Katouh si bucura-te de o experienta literara ravasitoare si inspirationala!

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: