Cele cinci limbaje ale iubirii - Gary Chapman, o carte care-ti poate salva relatia de cuplu

Viata de cuplu este compusa dintr-un amalgam de emotii si evenimente care ne influenteaza in mod vital conexiunea cu partenerul. Cartea Cele cinci limbaje ale iubirii - Gary Chapman este un volum care te va ajuta sa te intelegi pe tine, dar si pe partenerul tau.

 

Autorul volumului Cele cinci limbaje ale iubirii - Gary Chapman - iti ofera o perspectiva inovatoare asupra modului in care poti relationa cu partenerul tau de viata. Gary Chapman a lansat o teorie potrivit careia fiecare persoana isi ghideaza actiunile in viata de cuplu dupa un limbaj propriu. Cu o experienta de peste 30 de ani in consilierea de cuplu, dr. Chapman sustine ca secretul unei relatii fericite consta in descoperirea limbajului iubirii al partenerilor. Potrivit acestuia, exista cinci limbaje de iubire:

 

·       cuvintele de incurajare;

·       timpul petrecut alaturi de persoana iubita;

·       cadourile;

·       serviciile;

·       contactul fizic.

 

Dr. Chapman explica pe larg fiecare concept si modul in care limbajul fiecaruia dintre noi ne influenteaza in relatia de cuplu si daca ne simtim iubiti sau nu.

 

Cartea Cele cinci limbaje ale iubirii - Gary Chapman include chestionare scurt cu ajutorul carora, in primul rand, poti sa iti descoperi propriul limbaj de iubire. De asemenea, vei reusi sa iti formezi o imagine mai clara asupra a ceea ce ar trebui sa faci pentru a-i arata partenerului tau ca il iubesti. Cu alte cuvinte, pentru a-i vorbi „pe limba lui”,  limba iubirii lui.

De exemplu, daca limbajul iubirii partenerului tau este reprezentat de cadouri, iar al tau este timpul petrecut alaturi, poti sa incerci sa iti manifesti iubirea prin propriul limbaj. Dar a petrece timp indelungat alaturi de partenerul tau poate deveni sufocant pentru acesta si sa ajunga sa aiba efect contrar asteptarii.

 

In cazul in care cadourile sunt limbajul iubirii pentru el si tu nu obisnuiesti sa i le oferi, pentru ca pentru tine nu au importanta, nu vei reusi sa comunici pe limba lui. Partenerul tau se va simti mereu frustrat si iti va reprosa mereu ca nu il iubesti.

 

Insa, odata ce i-ai decodificat limbajul iubirii si ai aflat ca micile atentii il fac sa se simta iubit, poti face fiecare zi sa fie una speciala. Fie ca ii oferi un cadou simbolic (o floare, o cafea, un covrig etc.), fie un cadou important (o bijuterie, un gadget mult dorit s.a.m.d), acesta se va simti apreciat, va simti ca ii acorzi atentie si ca… il iubesti!

 

Cele cinci limbaje ale iubirii - Gary Chapman este mai mult decat o carte, este esenta relatiei tale! O relatie sanatoasa, bazata pe intelegere si comunicare intr-un limbaj recunoscut de partener.

 

Cele cinci limbaje ale iubirii - Gary Chapman este un volum care te invita intr-o calatorie de cunoastere si auto-cunoastere. Cartea te va ajuta sa intelegi de ce partenerul tau nu simte iubirea ta sau de ce ajungi sa te simti neglijat si nedorit. Astfel, poti afla ca nu iubirea va lipseste, ci un limbaj comun. In urma acestei lecturi, vei reusi sa dezvolti un limbaj propriu relatiei tale prin care tu si partenerul tau sa va exprimati sentimentele.

 

Cele cinci limbaje ale iubirii - Gary Chapman: 10 citate care te vor inspira si iti vor schimba modul de a te raporta la partenerul de viata:

 

1.     Iubirea este limbajul pe care inima noastra il vorbeste, iar intelegerea limbajului iubirii este cheia pentru o relatie fericita.”

2.     Nu conteaza cat de mult ne iubim, daca nu folosim limbajul iubirii partenerului nostru, mesajul nostru de iubire poate fi pierdut in traducere.”

3.     Cuvintele pot vindeca sau pot rani. Folositi cuvintele de incurajare pentru a construi si nu pentru a distruge.”

4.     Timpul petrecut impreuna este un dar pretios. Alocati timp de calitate pentru partenerul vostru si relatia voastra va inflori.”

5.     Cadourile nu trebuie sa fie costisitoare. Gestul si semnificatia din spatele lor este ceea ce conteaza cel mai mult.”

6.     Serviciile facute cu dragoste arata angajamentul si grija fata de partener. Mici gesturi pot avea un impact mare.”

7.     Contactul fizic este limbajul iubirii care ne conecteaza la nivel emotional si fizic. Nu subestimati puterea unei imbratisari.”

8.     Iubirea nu inseamna doar a spune „Te iubesc”, ci si a arata acest lucru in fiecare zi prin gesturi mici si atentie.”

9.     Intelegerea limbajului iubirii este un pas esential pentru a construi o relatie fericita si satisfacatoare.”

10.  Nimeni nu are o reteta perfecta pentru iubire, dar a invata sa vorbim limbajul iubirii poate face diferenta in viata noastra.”

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: