Cele mai captivante 10 carti pe care trebuie sa le citesti

Nu știu despre voi, dar eu ador cărțile care mă captivează atât de mult, încât uit de lumea din jurul meu.

Mai toate cărțile pe care le citesc au o intrigă captivantă, dar puține sunt cele care au reușit să mă facă să intru cu toată ființa mea în poveste și să simt că realitatea nu mai există.

 

Mi-aș dori ca fiecare carte pe care o citesc să fie într-atât de captivantă, dar asta este imposibil. În caz că anul acesta încă nu ați avut ocazia de a citi un roman de genul acesta, am adunat într-un singur loc cele mai captivante 10 cărți pe care trebuie să le citiți, ca să înceapă anul bine.

 

Misery – Stephen King

Era imposibil să nu fi început acest top cu regele cărților captivante, Stephen King. Cu rușine recunosc că nu am citit decât două cărți scrise de el, dar asta nu înseamnă că nu îl apreciez enorm ca și om și scriitor. Misery este, pentru mine, una dintre cele mai bune cărți scrise vreodată și, cu siguranță, una dintre cele mai captivante. Romanul acesta m-a ținut captivă între paginile lui încă de la început și nu mi-a dat drumul nici după ce l-am terminat. Un must read, cu siguranță!

 

Central Park – Guillaume Musso

Guillaume Musso este un alt autor pe care nu l-am putut exclude din această listă, pentru că absolut toate romanele lui sunt extraordinar de captivante. Cu toate acestea, Central Park mi se pare cea mai bună carte a lui. Un thriller desăvârșit, cartea aceasta nu te va lăsa să dormi. Intriga este de o complexitate aparte, personajele sunt reale și ajungi să le îndrăgești imediat, iar povestea este extrem de emoționantă. Dacă nu ați citit acest roman încă, este timpul să o faceți!

 

Nume de cod: Verity – Elizabeth Wein

Fiind o mare împătimită de romane de război, am citit multe cărți extrem de captivante pe tema aceasta, însă cu siguranță, Nume de Cod: Verity se numără printre cele mai bune. Intriga și vocea personajului principal de prind de la început într-un fel de vrajă din care nu poți ieși nici după ce termini de citit cartea. Mi s-a părut un roman istoric excepțional, cu o mulțime de întorsături de situașie neașteptate, personaje incredibile și, per total, o poveste emoționantă, scrisă cu măestrie.

 

Pădurea norvegiană – Haruki Murakami

Haruki Murakami este unul dintre autorii pe care i-aș citi încontinuu. Cărțile lui mă fascinează, pentru că explorează psihologia umană într-un mod unic. Pădurea norvegiană a fost primul meu contact cu Murakami și a rămas una dintre cărțile mele preferate. Ca mai toate cărțile autorului japonez, aceasta are o poveste incredibil de frumoasă, personaje cât se poate de reale, dar speciale, și o intrigă pe cât de liniștită, pe atât de captivantă. Murakami impresionează și captivează cititorul prin amplitatea cu care vorbește despre subiecte aparent banale. Pădurea norvegiană este, fără doar și poate, un must!

 

Fata din tren – Paula Hawkins

Sunt sigură că ați auzit deja de romanul Paulei Hawkins, dar mi se pare imposibil să nu o menționez. Fata din tren este un roman psihologic cum rar întâlnești, care se joacă cu mintea ta, în același timp analizând psihologia umană cu o profunzime aproape tulburătoare. Deși pe parcursul acțiunii se întâmplă lucruri la care aproape te aștepți și, în general, romanul are o atmosferă destul de liniștită, tot este un roman foarte captivant, care pur și simplu nu îți dă pace până la momentul deznodământului.

 

Mara Dyer. Începutul – Michelle Hodkin

 

Mara Dyer. Începutul este o carte pe care mi-o voi aminti toată viața mea. Încă de la primele pagini, până la ultimele, am fost obsedată de poveste. Este adevărat, intriga se joacă pur și simplu cu mintea ta. Există atât de multe întorsături de situație, încât la un moment dat ajungi să te întrebi dacă nu cumva ești un pic nebun și nu mai știi să citești. Romanul lui Hodkin nu te lasă să îți formezi o idee clară asupra intrigii și te ține mereu cu sufletul la gură. Una dintre cele mai captivante cărți pe care le-am citit vreodată!

 

Minți primejdioase – Alexandra Bracker

Am citit romanul lui Bracken, Minți primejdioase, acum câțiva ani și încă mi-a rămas în minte ca o carte care te ține cu sufletul la gură de la început până la sfârșit. Intriga este construită cu inteligență și cu o atmosferă pe cât de misterioasă, pe atât de atractivă. Foarte mult mi-au plăcut și personajele, care au voci reale și caracteristici unice. Povestea este foarte originală, iar sfârșitul te pune pe jar. Abia aștept să am timp să citesc restul volumelor din serie!

 

Elizabeth a dispărut – Emma Healey

Deși încă nu am citit acest roman, îmi pot da seama din descriere că îmi va plăcea extrem de mult și că este o adevărată comoară. Numai citind simpla descriere simt o stranie dorință de a mă afunda în roman și de a uit să mai ies de acolo. Am auzit multe despre carte și mi-a fost recomandată de foarte multe prieteni cititori. Așa că, recomand și abia aștept să o citesc și eu!

 

de la London Eye – Siobhan Dowd

London Eye, o dispariție extraordinar de ciudată și doi frați cu o relație nu tocmai strălucită. Ce poate suna mai bine de atât? Misterul de la London Eye face furori în ultima vreme în lume cu premiza originală și cu intriga plină de mister. Încă nu am avut ocazia să citesc acest roman, dar mă voi asigura că o voi face cât mai repede. Până atunci, sper că îl veți citi voi!

 

Sticletele – Donna Tartt

Donna Tartt este recunoscută ca fiind una dintre autoarele care nu numai că au o intrigă foarte captivantă, ci scriu cu emoție care te răscolește. Sticletele, romanul Donnei care a primit premiul Pulitzer, spune emoționanta poveste a unui băiat de treisprezece ani care își pierde mama în urma unui atac terorist. Sunt sigură că romanul acesta este nu numai captivant, ci și emoționant și plin de învățături importante.

Sper că v-am ajutat să găsiți câteva cărți care să vă transporte într-o altă lume! Dacă aveți recomandări, sugestii sau vreți să împărtășiți opiniile voastre despre romanele de mai sus, nu ezitați să o faceți în secțiunea de comentarii.

 

Articol scris de Bianca M. Călin

 

  Produsul a fost adaugat in cos