Cele mai utile cărți pentru proaspete și viitoare mămici

 

Ghidul viitoarei mămici - topul volumelor care te vor ajuta să fii o mămica mai bună!

 

Lasă-mă să ghicesc: ești sau vei fi o proaspătă mămică și vrei să citești cele mai bune cărți și să fii cât se poate de pregătită pentru micuțul tău!

 

 

Ți-am pregătit o selecție a celor mai bune cărți dedicate perioadei pre și post sarcină, care îți vor răspunde la toate întrebările și îți vor oferi informațiile de care ai nevoie să te simți cu adevărat pregătită. Nimic nu înlocuiește experiența directă, însă unele informații sunt menite să te ajute să înțelegi mai bine ce se întâmplă cu micuțul tău și cu propriul corp în această perioadă unică în viața ta.

 

Bonus -  două recomandări de cărți și pentru viitorii tătici!

 

Cum e în timpul sarcinii?

Ghidul Mayo Clinic Pentru o Sarcină Sănătoasă

 

Pentru orice femeie sarcina și nașterea sunt evenimente epuizante, atât fizic cât și psihic.

În timpul acestor perioade te confrunți cu nenumarate schimbări și încep să apară întrebări la care nu te-ai gândit: „La ce activități trebuie să renunț? Ce alimente nu am voie să mănânc? La ce alte lucruri trebuie să fiu atentă?”.

 

Ghidul unei sarcini sănătoase de Mayo Clinic, recunoscuta organizație medicală de cercetare și informare, este volumul esențial care răspunde la întrebările viitoarelor mămici. Este scrisă de către medici profesioniști, la rândul lor părinți, într-un mod accesibil, ușor de citit și informativ care îți va permite să fii la curent cu cele mai noi informații.

 

Cartea este împărțită în trei capitole: sarcina, nașterea și nou născutul, și oferă informații și sfaturi despre fiecare etapă în parte. Etapele sunt urmărite săptămâna cu săptămână, iar transformările, atât fizice, cât și emoționale, prin care mama și pruncul trec, sunt detaliate pe înțelesul oricui. E important să citești această carte pentru ca să fii conștientă și să te simți mai informată despre schimbările prin care treci și despre cum să te adaptezi la ele.

 

Acest volum ar trebui să fie nelipsit din biblioteca proaspeților părinți!

Sarcina și nașterea. Ghidul femeii însărcinate. - de Anne Deans

Scrisă de o întreagă echipă de experți dedicați procesului nașterii - doctori, moașe, specialiști în sănătate și cercetători, sub coordonarea atentă a medicului Deans, obstetrician practician renumit în toată lumea, Sarcina și Nașterea este unul din cele mai citite ghiduri care pregătesc fizic și spiritual noile mămici.

 

Mare parte a cărții este concentrată pe procesul sarcinii, însă volumul cuprinde și informații esențiale despre primele luni după naștere.

 

Cartea oferă sfaturi practice în ce privește toate aspectele sarcinii și primele luni de viață ale copilului, de la îngrijirea prenatală de care vei avea nevoie și de la preocupările de natură emoțională, până la modul în care să ai grijă de nou-născut și de corpul tău după naștere.

 

O parte interesentă care separă această carte de restul literaturii de specialitate sunt ilustrațiile grafice din interiorul volumului. Este prezentată devoltarea fizică a bebelușului în uter cu ajutorul ilustrațiilor în mărime naturală - făcute special pentru a te ajuta să urmărești dezvoltarea ta și a pruncului.

 

Cel mai simpatic ghid de sarcină - de Vicki Iovine

 

Vicki va fi cea mai bună prietenă a ta pe perioada sarcinii, acolo mereu cele mai bune sfaturi. Ghidul simpatic îți spune la ce schimbări trebuie să te aștepți, cât de tare te vor afecta și îți împărtășește acele secrete de care nu auzi de la medici sau din alte ghiduri de sarcină clasice.

 

Cel mai simpatic ghid de sarcină este o carte scrisă într-un un ton amuzant, personal, care te face să te relaxezi cu privire la sarcină. Scriitoarea este mamică a patru copii, a trecut prin toate ipostazele posibile și are o experiența incontestabilă în procesul sarcinii. Poți avea încredere în ea fără probleme!

 

Jurnal de sarcină - de Ligia Pop

În Jurnal de sarcină, Ligia scrie despre experiența personală a nașterii și creșterii fetiței ei. Jurnalul cuprinde etapele sarcinii, sfaturi pentru o naștere naturală precum și relatări din primele luni de viață al copilului.

 

În spiritul cărților semnate de Ligia, Jurnalul de Sarcină păstrează tematica unei alimentații sănătoase, preponderent vegane și concentrată pe produse naturale. Ligia ne furnizează nenumărate informații despre o alimentație sănătoasă și subliniază beneficiul acestora în alimentația femeilor gravide.

Cartea este ilustrată cu fotografii ale autoarei în etapele nașterii, cu alimentele recomandate de aceasta, produsele necesare în bucătărie, organizată în forma ghidului perfect. “Jurnalul” este un instrument util pentru acei tineri părinți care încă caută opțiuni de lifestyle pentru perioada sarcinii și după naștere.

Numărătoarea inversă a sarcinii: Nouă luni de sfaturi practice, informații, folositoare și adevăruri necenzurate - de Susan  Magee

Cartea detaliază toate cele 290 de zile de sarcină dinaintea nașterii.

 

Numărătoarea inversă a sarcinii te ghidează pe etape, lună după lună, îți explică schimbările prin care corpul tău trece și problemele cu care te vei confrunta. Ambii autori sunt doctori și părinți, calificarea lor în domeniu fiind incontestabilă.

 

O parte interesantă a cărții este atenția pe care o oferă ambilor membri din cuplu și cum sarcina îi afectează pe amândoi. Perspectiva tatălui este luată foarte în serios și se oferă sfaturi despre cum și cât trebuie să se implice el în sarcina femeii.

Pregătirea pentru naștere - de Pam England

Pregătirea pentru naștere este ghidul perfect dedicat viitoarelor mămici care își doresc să preia controlul din timp și să își urmărească evoluția sarcinii.

 

Este o carte care nu analizează doar aspectul medical al sarcinii, ci mai mult procesul de autocunoaștere prin care femeia trece în cele nouă  luni dinaintea sarcinii. Un ghid al îndrumării care încurajează femeia să se implice în activități precum meditația, ținerea unui jurnal sau pictură, pentru a le ajuta să își aloce timp să se cunoască.

 

Pam England mai sugerează viitoarelor mămici tehnici pentru a face fața durerilor pre-natale în mod natural, stresului și schimbărilor fizice, toate în mod natural, fără medicamente sau tratament.

 

Este un ghid esențial care va ameliora greutățile cu care te confrunți și îți va oferi încrederea în sine atât de necesară în această perioadă.

 

Totul despre tot - cărți despre întreg procesul de a deveni mamă

Mama și Copilul - de Emil Căpraru, Herta Căpraru

 

Nu este ușor să fii mămică. Procesul poate fi unul dificil și plin de lucruri neprevăzute, dar asta nu înseamnă că nu îl poți face mai plăcut.

 

Mama și Copilul este cel mai complex ghid pentru viitorii și proaspeții părinți.

 

Ediția curentă urmărește evoluția sarcinii, dezvoltarea nou-născutului în sugar, copil și pre-școlar. Găsești nenumărate sfaturi cu privire la alimentație, educație și îngrijire pentru toate stagiile importante din viață copilului tău.

 

Mama și copilul este cea mai cunoscută carte românească dedicată creșterii unui copil. Trebuie să o citești pentru că vei găsi sfaturile ei că fiind de neprețuit. Autorii, Emil și Herta Căpraru, au o experiență de necontestat în domeniul educațional și medical, volumul curent fiind la cea de a 4-a ediție.

 

La ce să te aștepți când ești însărcinată - de Heidi Murkoff, Sharon Maze

 

La ce să te aștepți când ești însărcinată este “biblia” cărților despre sarcină.

 

Denumită una dintre cele 25 cele mai importante cărți ai ultimilor 25 de ani, acest bestseller este recomandat de mai bine de 90% din femeile însărcinate. Cu aproape 17 milioane de copii vândute peste tot în lume, este cea mai căutată carte de sarcină și nu poate lipsi din biblioteca viitorilor părinți.

Scopul acestei cărți este să îți răspundă la orice întrebare. După 4 ediții revizuite, secțiunea de întrebări este mai completă că niciodată. Toate nelămuririle referitoare la natura sarcinii își vor găsi răspunsul în acest volum complex și accesibil.

 

Sfaturile, informațiile și ajutorul de care ai nevoie atât în perioada sarcinii cât și după, se găsesc undeva între paginile acestei cărți, emblematică pentru literatură de specialitate. Structurată și organizată pentru perioada sarcinii și post sarcină, volumul încorporează cele mai noi tehnici de îngrijire a fătului și a mamei, precum și indicații referitoare la stările emoționale sau fizice ale femeii.

 

Sunt Însărcinată. Ghid complet. - de Muriel Ighmouracene

 

 

Muriel este unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri și scriitori de literatură de specialitate din Franța. Ghidul ei, botezat cu umor, “de supraviețuire”, este o lectură esențială pentru viitoarele mămici care își doresc să afle totul despre proces.

 

Sunt însărcinată este ghidul ce te însoțește din momentul în care ai aflat că ești însărcinată până în sala de naștere, iar pe parcurs, te va pregăti să faci față oricăror situații care ar putea apărea.

Sarcina, Nașterea și Nou-Născutul - de Penny Simkin, April Bolding (Disponibil si in varianta trandusa)

 

Un bestseller premiat, aflat la a 4a ediție, Sarcina, Nașterea și Nou Născutul detaliază cele trei etape importante din viață noilor mămici. E important pentru tine să citești literatură care să te învețe nutriția din timpul sarcinii în funcție de perioadele ei.

Un capitol întreg este dedicat travaliului, precum și posibilelor complicații care pot apărea, și cel fel de medicație este recomandat să urmezi.

 

O parte importantă a acestei cărți este faptul că prezintă toate aspectele sarcinii în forma lor autentică și face ceva mai mult decât să ofere sfaturi. Această carte te ajută să iei decizii, îți oferă informații și comparații, precum și sfaturile necesare pentru că tu să poți lua în considerare rezultatul acțiunilor pe termen lung.

 

AJR Waterstones - Mama și copilul. Ghid de creștere a copilului mic.

Un alt ghid realizat prin efortul colectiv al unor specialiști în pediatrie, nutriție, dezvoltare și psihologie, Mama și copilul este un volum foarte recomandat proaspetelor mămici. Cartea servește drept îndrumător în dezvoltarea și îngrijirea unui nou nascut.

Proaspeții părinți au nevoie de informații relevante și accesibile pentru a ști cum să hrănească, să spele și să trateze un bebe.

 

Ghidul de creștere reprezintă o sursă de încredere pentru tinerii părinți, o enciclopedie de sfaturi și informații care sunt practice, eficiente, dar cel mai important, ușor de urmat pentru dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a celui mic.

Cât de importantă e alimentația?

Biblia Alimentației Copilului - de Eileen Behan

 

Biblia Alimentației Copilului este scrisă de Eileen Behan, specialist în nutriție, care ne învață cum să ne hrănim sănătos copii începând cu vârstă de 3 luni până la 3 ani. Orice întrebări legate de nutriția micuțului își găsesc răspunsul în acest volum.

 

Eileen îți explică că obezitatea juvenilă este o problemă gravă a societății actuale. Copilul preia obiceiurile alimentare ale părinților. Pentru o dezvoltare armonioasă și sănătoasă a micuțului, trebuie să urmăm o dietă echilibrată. Învață din Biblia Alimentației cum să ai mai multă grijă de ține și de bebe printr-o serie de diete delicioase și sănătoase.

 

Eileen vă va spune tot ce trebuie să știți că să asigurați nutriția ideală pentru cel mic.

 

Alimentația copilului de la naștere la trei ani - de Ruth Yaron

 

Autoarea, Ruth Yaron este mamă a trei copii și s-a decis să creeze această carte de căpătâi despre alimentație după ce a născut primii doi copii.

 

Ruth știe că îți vei pune nenumărate întrebări în legătură cu ce și cum să îl hrănești pe cel mic în fiecare etapă de dezvoltare, când trebuie introduse alimentele solide și cum să eviți substanțele nocive, sau cum să păstrezi mâncarea celui mic.

 

Așa că a creat o carte care îți va răspune la toate aceste întrebări. Volumul este piatra de temelie a alimentației celui mic și cea mai bine vândută carte despre cum să-ți hrănești copilul până la vârsta de trei ani. Scriitoarea a pregătit peste 350 de rețete nutritive testate chiar pe cei trei copii pe care le poți face cu un buget restrâns, chiar în bucătăria ta. Rețetele nu au o dificultate mare.

 

Recomandată tuturor proaspeților părinți, volumul este împărțit în cinci capitole, structurate astfel încât să adreseze diferite categorii de vârstă și să se plieze perfect pe nevoile celui micuț. Prezentarea organizată a cărții o face ușor accesibilă, iar o dată ce ai trecut prin ea poți reveni să o consulți ori de câte ori este nevoie.

 

Alimentația copilului este un best-seller care nu mai are nevoie de introducere. Volumul curent se află la cea de a doua ediție, revizuită, și cuprinde peste 350 de rețete simple, rapide și nutritive.

 

Alimentația Copilului - de Sara Lewis, Penny Stanway

 

Când ești  proaspătă mămica îți faci mereu griji în legătură cu hrănirea celui mic. Ce te faci odată ce nu mai poți alăpta copilul? Alimentația copilului este unul dintre cele mai importante aspecte din viața noului părinte așa că este mai mult decât necesar să fii mereu informati cu privire la acest subiect. Cartea Alimentatia Copilului răspunde la toate întrebările nutriționale ale noilor părinți și îi ajută să construiască meniul zilnic al nou-născutului.

 

În această carte găsești rețete ușor de preparat care garantează o varietate gastronomică pentru micuț și sunt organizate după categorii de vârstă.

 

Pentru viitori tătici

Tatăl gravid: sfaturi, informații și îndrumare pentru viitorii tați - de Armin Brott, Jennifer Ash

 

 

Perioada sarcinii ridică multe întrebări care au nevoie de un răspuns și pentru bărbați.

Efectele sarcinii asupra viitorilor tătici nu este un subiect foarte discutat și nu există foarte multe cărți care să vorbească despre asta.

 

Aceste răspunsuri se pot găsi în Tatăl gravid, o carte scrisă pe un ton relaxat, uneori umoristic, care oferă sfaturi și îndrumare celor care se pregătesc să fie tați. Este detaliat întreg procesul sarcinii, de la lună la lună, iar ultimele capitole sunt dedicate special nașterii.

 

Mulți bărbați se simt îngrijorați de tot procesul, în special de naștere, dar această carte pare să le mai liniștească grijile.

 

Informațiile oferite sunt precise și expuse într-un mod clar care răspunde la numeroasele întrebări pe care orice bărbat și le pune în cea mai emoționantă perioada a vieții sale.

 

O să fii tată! - de John Pfeiffer

 

O să fii tată te învață că cel mai important lucru în timpul sarcinii este ce poți face pentru ea, nu ce se întâmplă cu ea.

 

Chiar dacă ea este cea care va naște și tu ca tată ai multe responsabiltăți - cărțile de sarcină, vizitele la doctor, toate informațiile culese de pe la prieteni au fost că să te pregătească pentru acest moment important.

 

Cum vei afla din această carte, rolul tău este să o susții în fiecare zi pe timpul celor nouă luni și să te pregătești să devii un tată responsabil. E normal să ai emoții dar O să fii tată te va învață pas cu pas cum să te descurci.

 

Cartea Bebelușului

 

Cartea Bebelușului este o carte scrisムchiar de copilașul vostru, începând de la naștere până la vârstă de un anișor. Aranjat de mămici, este un album care se completează periodic cu poze, desene sau imagini.

 

Veți avea o amintire minunată, deoarece puteți să adăugați evenimente importante precum zilele de naștere, botezul, primele cuvinte, primii păși și alte lucruri frumoase pe care nu îți dorești să le uiți niciodată.

 

Cartea bebelușului ar trebui să fie de nelipsit din biblioteca ta.  Este ocazia perfectă să creezi un album minunat care cuprinde primul an din viața al micuțului!

 

Cărțile recomandate în acest top te vor ajuta să te înțelegi mai bine atât pe tine cât și pe micuțul tău, și să te bucuri de procesul de a deveni mamă (sau tătic) și să creezi amintiri de neuitat!

 

Dacă ai citit una din cărțile recomandate, împartășeste cu cititorii părerea ta despre aceasta!

 

.

 

 

  Produsul a fost adaugat in cos