Charlie si fabrica de ciocolata - Roald Dahl: o lectie de constientizare si empatie pentru fiecare copil

Iti doresti sa cresti un copil constient de valoarea lucrurilor simple de care are sansa sa se bucure? Ofera-i in dar romanul Charlie si fabrica de ciocolata - Roald Dahl prin care sa-i prezinti si cealalta fata a realitatii, mai putin frumoasa decat lumea lui. O fata in care nu toti copiii au sansa de a se bucura de lucruri simple, precum... o ciocolata.

Charlie este un baietel istet si extrem de inteligent, care face parte dintr-o familie care nu are posibilitati materiale foarte bune. Fiecare zi este o lupta cu foamea, pe care, de cele mai multe ori o pierd cu totii: bunicii, parintii si, uneori, chiar si el. In acest peisaj gri, micutul Charlie nici nu indrazneste sa viseze la fericirea de a manca o... CIOCOLATA. Pana intr-o zi, cand Willy Wonca, patronul fabricii de ciocolata, face un anunt surprinzator: ofera pentru 5 copii posibilitatea de a vizita fabrica de ciocolata, cat si sansa de a primi acest deliciu gratis, intreaga viata.

Isi poate imagina cineva asa ceva? Sa primesti ciocolata gratis intreaga viata! Si de aici, copilul tau va porni intr-o calatorie cu adevarat fascinanta, alaturi de micutul Charlie. Impreuna cu acesta, copilul tau va descoperi ce sunt aceia niste Oompa - Loompas, se va amuza pe cinste cu bunicii lui Charlie, care vor fi cu siguranta personajele sale preferate. O carte extrem de amuzanta, care va oferi micutilor cititori posibilitatea de a gusta din lumea magica a lui Roald Dahl.

Charlie si fabrica de ciocolata - Roald Dahl va completa farmecul povestii cu ilustratiile faimosului Quentin Blake, care a ilustrat peste 200 de carti.

Charlie si fabrica de ciocolata - Roald Dahl a captivat generatii intregi de cititori si ramane una dintre cele mai iubite povesti pentru copii din toate timpurile.

Unul dintre personajele cele mai memorabile din Charlie si fabrica de ciocolata - Roald Dahl este Willy Wonka, insusi proprietarul fabricii de ciocolata. Cu vorbele sale pline de intelepciune si umor, Wonka adauga un farmec aparte cartii. Doua dintre motto-urile pe care acesta isi bazeaza filosofia vietii sunt: „Un pic de nebunie este necesara intotdeauna” si „Viata este mai dulce decat un tablou”.

Charlie si fabrica de ciocolata - Roald Dahl ramane o carte iconica, iar invatamintele autorului continua sa inspire si sa incite imaginatia cititorilor de toate varstele. Aceste cuvinte pline de intelepciune, umor si emotie sunt o parte integranta a experientei de lectura si demonstreaza puterea literaturii de a ne influenta si transforma.

Citate din Charlie si fabrica de ciocolata - Roald Dahl:

 

·       Fericirea este pur si simplu intreaga mea familie. Si o jumatate de kilogram de ciocolata pe zi” - Charlie Bucket

·       In lumea mea, toata lumea ar avea o ciocolata si nimeni nu ar fi nefericit niciodata” - Willy Wonka

·       Cat de minunat este ca nu trebuie sa-ti lasi mintea sa-i piarda pe ceilalti oameni” - Willy Wonka

·       Stim ca un om nu se incadreaza decat atunci cand se gandeste la ceva in afara de el insusi.” - Oompa Loompa

·       Viata este ca o bara de ciocolata - mai bine te bucuri de ea inainte sa se termine” - Willy Wonka

·       O calatorie plina de ciocolata este intotdeauna mai dulce decat o calatorie fara” - Willy Wonka

·       Daca vrei sa-ti schimbi lumea, incepe cu tine insuti si o ciocolata delicioasa” - Charlie Bucket

·       Fiecare cutie de ciocolata contine o surpriza, la fel cum fiecare zi aduce noi aventuri” - Willy Wonka

·       Nimic nu poate rezolva o problema mai bine decat o imbucatura de ciocolata” - Charlie Bucket

·       In inima mea, exista intotdeauna loc pentru mai multa ciocolata si mai multa iubire” - Willy Wonka

·       Secretul unei vieti dulci este sa gasesti bucuria in cele mai mici lucruri - precum o bucata de ciocolata” - Willy Wonka

·       Ori de cate ori simti ca lumea este prea amara, ia o pauza si savureaza o ciocolata” - Charlie Bucket

·       In fiecare ciocolata se ascunde un mic colt de fericire” - Willy Wonka

·       Nu conteaza cat de intunecata este viata, o ciocolata dulce poate lumina orice zi” - Charlie Bucket

·       Exista intotdeauna un motiv sa sarbatorim - fiecare ciocolata merita o felicitare” - Willy Wonka

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: